Για όσους δεν το παρατήρησαν με το Firefox υπάρχει η δυνατότητα για αποστολή του link της ιστοσελίδας που διαβάζουμε(δεξί κλικ) με το λογαριασμό μας GMail, Yahoo κλπ
Επίσης αν συναντήσουμε κάπου(κάποιον απερίσκεπτο) να έχει βάλει email me link(το γνωστό mailto:...) μπορούμε να του στείλουμε mail κάνοντας κλικ το λινκ και θα ανοίξει ένα παράθυρο GMail ή Yahoo Mail.
Ένας εύκολος τρόπος είναι, αν έχουμε GMail account και χρησιμοποιούμε αυτό για τα mail μας να φορτώσουμε το ορίτζιναλ GMail notifier για Windows. Κατά την εγκατάσταση ή και από προτημίσεις, θα δούμε ένα κουτάκι για ορισμό του GMail σαν κύριο πρόγραμμα email. Το τσεκάρουμε.[δεν είναι για όσους έχουν google toolbar ή google talk).
Χειροκίνητα, χωρίς καμία εγκατάσταση γίνεται ως εξής. Στο Firefox από το μενού πάμε στις επιλογές>εφαρμογές και ψάχνουμε για το "mailto", το επιλέγουμε και μετά μπορούμε να επιλέξουμε το GMail ή Yahoo Mail ή κάποιο άλλο
Θα πρέπει όταν πληκτρολογήσετε about:config στο κουτάκι της διεύθυνσης στο firefox και αναζητήσετε το network.protocol-handler.external.mailto αυτό να έχει τιμή 1(true).
Μπορείτε σύμφωνα με το lifehacker να εφαρμόσετε και αυτήν την μέθοδο
licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License.
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου