Διαφορετικά αποτελέσματα αναζήτησης για ίδια αναζήτηση(Ιστορικό Google)

Αν παρατηρήσατε, για την ίδια αναζήτηση έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα στο www.google.gr (google Ελλάδα) και στο www.google.com/ncr (in english). Στο πρώτο, παρά το ότι μπορούμε να αναζητάμε μια αγγλική φράση μπορεί να βλέπουμε και πολλά αποτελέσματα από ελληνικές σελίδες(για το δεύτερο αν πληκτρολογούσουμε www.google.com θα μας πετάξει στο google.gr για αυτό βάζω ncr).

Αυτό γίνεται, λόγω της γεωγραφικής μας θέσης, της Ελλάδας. Η Google θεωρεί ότι θα θέλαμε και πολλά ελληνικά αποτελέσματα στις αναζητήσεις. Εκτός κι αν επιτούτου ορίσουμε κάτι άλλο.Επίσης, αν είστε συνδεδεμένοι με το Google λογαριασμό σας(πχ είστε στο GMail, διαβάζετε Google Reader κλπ) τα αποτελέσματα των αναζητήσεων σας θα είναι προσωποποιημένα και διαφορετικά(personalized) λόγω του Ιστορικού Αναζητήσεων στη Google. Όταν δημιουργείται νέο λογαριασμό στη Google σας δίνεται η δυνατότητα να ενεργοποιήσετε το Ιστορικό.

Διαβάστε προσεκτικά τις σελίδες βοήθειας για Google Historyλληνικά - αναλυτικά-πάντα ενήμερα) πως το επεκτείνουμε με google toolbar, πως το απενεργοποιούμε, πως αφαιρούμε συγκεκριμένα αποτελέσματα κλπ.

Επίσης, έστω και αν δεν είστε συνδεδεμένοι στο Google λογαριασμό σας, λόγω και  των cookies μπορεί η  google να τροποποιεί-"βελτιστοποιεί τα αποτελέσματα αναζήτησης ανάλογα με τι κάνατε στο ίντερνετ το προηγούμενο διάστημα.

Περισσότερα εδώ:

Review: Google Web History

update12/3/2011 Κι ένα ελληνικό φόρουμ με συζήτηση για "πραγματικά αποτελέσματα" στη Google