Συγχρονίστε, μοιραστείτε, ανακαλύψτε Πρόσθετα Firefox

Συγχρονίστε τα Add-ons Firefox μεταξύ των υπολογιστών σας, μοιραστείτε τα με φίλους ή ανακαλύψτε νέα με το Add-on Collector.

Ας πούμε ότι με κόπο και μεράκι έχετε εγκαταστήσει πάρα πολλά και ενδιαφέροντα πρόσθετα στο Firefox σας στον υπολογιστή. Να σκεφτούμε τις εξής περιπτώσεις:

  • Αγοράζετε νέο υπολογιστή ή laptop και θα θέλατε να εγκαταστήσετε και σε αυτόν πολλά από τα πρόσθετα αυτά χωρίς πολύ κόπο.
  • Ζητά ο φίλος ή η φίλη σας ιδέες για να βελτιώσει το Firefox με πρόσθετα που θα προτείνετε(που να τα θυμάστε όλα).
  • Θέλετε να ανακαλύψετε συλλογές προσθέτων Firefox(πχ πρόσθετα για bookmarks, για e-αγορές, downloaders, λεξικά, μουσική κλπ κλπ) και να σώσετε τις συλλογές αυτές κάπου για πιθανή χρήση και άμεση εγκατάσταση.
  • Θέλετε να μοιραστείτε τις ανακαλύψεις σας(συλλογές προσθέτων) με άλλους.
Ο Add-on Collector λοιπόν δίνει απαντήσεις θετικά σε όλα τα παραπάνω. Είναι και το ίδιο πρόσθετο για Firefox ή meta-πρόσθετο. Πρόσθετο για τη διαχείριση προσθέτων με...social χαρακτήρα όπως θα δούμε.

Πάτε στη σελίδα του προσθέτου Firefox Add-on Collector. Κλικ στο προσθήκη στο Firefox:


Firefox Add-on Collector


Αφού λοιπόν εγκαταστήσετε το Add-on Collector και επανεκκινήσετε τον Firefox, Πάτε στο μενού

Εργαλεία > Πρόσθετα

Βρίσκετε το Add-on Collector και κλικ στις Preferences. Εκεί θα δείτε ότι σας ζητά να συνδεθείτε(login) με το " Mozilla Add on λογαριασμό σας". Πιθανότατα δεν έχετε, άρα κλικ στο "δεν έχω λογαριασμό". Φτιάξτε λοιπόν λογαριασμό στη σελίδα που θα σας ανοίξει στη Mozilla(επιλέξτε να μη φαίνεται το email σας) και επιβεβαιώστε τη γνησιότητα του email σας κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο στο email που θα σας έρθει αμέσως από τη Mozilla(μην ανησυχείτε για την ιδιωτικότητα, μιλάμε για τη Mozilla).

Ξανα εεπιστρέψτε στο μενού και εισάγετε email και password για να συνδεθείτε. Πηγαίνετε στο Auto-Publisher settings(πως το μεταφράζουν δεν ξέρω) και διαλέξτε ένα λογικό όνομα για τη συλλογή προσθέτων Firefox που ήδη έχετε εγκατεστημένη. Το κουτάκι μετά το όνομα το επιλέγετε αν θέλετε τα πρόσθετα σας σαν συλλογή με το όνομα που διαλέξατε να εμφανίζεται δημόσια. Επιλέξτε τι θέλετε να περιλαμβάνει η συλλογή με τα επόμενα 4 κουτάκια(πρόσθετα, λεξικά, θέματα). Το επόμενο κουτάκι αν επιλεγεί θα συμπεριληφθούν στη συλλογή σας μόνο τα ενεργά πρόσθετα κι όχι τα απενεργοποιημένα. Κλικ στο update auto publisher για δημοσίευση(και ενημέρωση αν κάνετε αλλαγές, υποθέτω).


Firefox Add-on Collector settings


Αν πάτε τώρα στη σελίδα σας στη Mozilla Add ons και επιλέξετε "οι συλλογές μου" θα δείτε τη λίστα σας δημοσιευμένη με το όνομα που επιλέξατε. Για παράδειγμα δείτε τη δικιά μου λίστα εγκατεστημένων στον ένα από τους υπολογιστές μου προσθέτων Firefox :


Sotostips Firefox Add-on Collection





Βλέπετε ότι κάποιος μπορεί να ψηφίσει υπέρ ή...κατά της συλλογής σας. Επίσης, τώρα που έχετε λογαριασμό και συνδεθήκατε αν πάτε πάλι στο μενού που λέγαμε θα δείτε και τις συλλογές που είστε συνδρομητής. Για παράδειγμα, τώρα είστε ήδη συνδρομητής στην ίδια σας τη συλλογή. Αν περιηγηθείτε στις συλλογές των άλλων και σας αρέσει καμία, γίνεσθαι συνδρομητής. Έτσι αμέσως εμφανίζεται και στο μενού του Firefox σας σε οποιοδήποτε υπολογιστή σας η συνδρομές σας αρκεί να είστε συνδεδεμένοι(το ίδιο email password που βάλατε στην αρχή απαιτείται). Με αυτόν τον τρόπο σε όλους τους υπολογιστές που έχετε εγκαταστήσει το Add on Collector θα μπορέσετε να κάνετε ένα είδος συγχρονισμό προσθέτων αλλά και να έχετε τα πιθανά μελλοντικά σας πρόσθετα αποθυκευμένα.

Στο μενού προσθέτων, τώρα δίπλα από κάθε πρόσθετο υπάρχει κουμπί για να δημοσιεύσετε το πρόσθετο σε όποια συλλογή διαθέτετε. Στη σελίδα σας της συλλογής στο ίντερνετ υπάρχει κουμπάκι για να μοιραστείτε το λινκ της σελίδας με Facebook, Twitter κλπ.

Χαρακτηριστικά του προσθέτου Add on Collector
Συχνές Ερωτήσεις(FAQ)
Add-on Collector Keeps Extensions Together



Licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License

4 comments:

akikidis είπε...

Έψαχνα κάτι τέτοιο. Ο,τι είχα βρει μέχρι στιγμής εχει σταματησει να αναπτύσσεται. Ευχαριστούμε!

marfi είπε...

Καλό ακούγεται, μου έλειπε κάτι τέτοιο. Το Firefox Portable λύνει αυτό το πρόβλημα για κάποιους επίσης. Δυστυχώς παυω σίγα-σίγα να χρησιμοποιώ το Firefox a.k.a "The Ram eater" http://tinyurl.com/yjrw2j7

xalki είπε...

@akikidis Παρακαλώ. Εγώ χρησιμοποιώ το Firefox portable κάποιες φορές σε ξένους υπολογιστές όπου υπάρχουν τα add ons και passwords μου όπως λέει και ο @marfi.

xalki είπε...

@marfi Σωστά. Είναι και...social. RAM eater ο FF, πέστα.

Related Posts with Thumbnails