- paradigggma.blogspot.com/2008/11/19.html αλλά η πιο περιγραφική
- paradigggma.blogspot.com/2008/11/example-web-page.html
Τι είναι τούτο το 19.html; Μας λέει τίποτα(εμάς τους άσχετους); Τίποτα απολύτως. Το άρθρο μας υποτίθεται μιλά για παραδείγματα ιστοσελίδων. Αν δούμε τη δεύτερη διεύθυνση, το example-web-page.html κάτι μας λέει. Δυστυχώς με λατινικούς χαρακτήρες(Αγγλικά) βέβαια.
Εκτός από τη φιλικότητα προς το χρήστη(σκεφτείτε κάποιον που σας στέλνει έτσι ξεκάρφωτα τη διεύθυνση με email), υπάρχει το θέμα της εμφάνισης της διεύθυνσης στα αποτελέσματα Google. Με πράσινα γράμματα. Μερικοί προσέχουν εκτός από τον τίτλο ανάρτησης και τη διεύθυνση στα αποτελέσματα Google.
Επίσης είναι το θέμα με τις μηχανές αναζήτησης. Λέγεται ότι είναι πιο εύκολο για αυτές ο δεύτερος τύπος διεύθυνσης.
Ωραία. Μα το φιλοξενούμενο δωρεάν από τον Blogger blog μας, μας ορίζει αυτόματα τις διευθύνσεις των αναρτήσεων θα πείτε. Ανάλογα και με τη φύση του μπλογκ σας(ή του συγκεκριμένου άρθρου), αν δηλαδή χρησιμοποιείτε και κανά δυο Αγγλικές λέξεις στον τίτλο ή στην πρώτη παράγραφο, αυτό μπορεί να αλλάξει. Αν στον τίτλο είχατε πχ "Παραδείγματα ιστοσελίδων(Example web pages)", πιθανότατα αυτό το example-web-page.html θα γίνει η διεύθυνση της ανάρτησης, όπως το νούμερο 2 πάνω.
Αν δεν έχετε καμμία λέξη με λατινικούς χαρακτήρες στον τίτλο, αλλά έχετε στην πρώτη παράγραφο κάπου πχ στην πρώτη φράση τις λέξεις WEB PAGE, πιθανά να εμφανιστούν και στην διεύθυνση σαν web-page.html. Αυτά βέβαια δεν είναι υποχρεωτικά, έτσι. Απλά να ξέρετε και αυτή τη δυνατότητα.
Licensed under a Creative Commons Attribution Non Commercial Licence
7 comments:
Ενώ στο wordpress έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις τι θα έχει εκεί και να το αλλάξεις ανάλογα.. Για να δούμε αν θα το παρέχει και ο μπλογκερ κάποτε αυτό;
Καλό απόγευμα!
Αυτό ακριβώς θα ήθελα κι εγώ! Επίσης, άσχετα με αυτό, θα ήθελα βέβαια και το Facebook Connect να το προσφέρει tο Blogger
Εγώ, που είμαι στο blogger, για να μου εμφανίζεται η περιγραφή που θέλω στο URL δημοσιεύω αρχικά την ανάρτηση με λατινικούς χαρακτήρες στον τίτλο, παίρνει τη διεύθυνση και μετά επεξεργάζομαι τον τίτλο και αλλάζω τους χαρακτήρες σε ελληνικούς.
@sunbeam χαχαχα καλό. Καλή ιδέα για ορισμένους. Δηλαδή διεύθυνση του τύπου agwnes-podosfairou.html Βέβαια όσοι στέλνουν αυτόματα με RSS σε Facebook, Friendfeed, GreekBloggers κλπ την ανάρτηση θα έχουν δημοσιεύσει αυτό με το λατινικό τίτλο
xalki ναι έτσι όπως το λες. Όσο για το RSS επειδή δεν χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες που λες (είμαι & λίγο άσχετη) δεν το είχα σκεφτεί. Καλά που μου το 'πες όμως για να 'χω το νού μου στο μέλλον!!
Πάντως αφού κάνεις την αλλαγή στρώνει μετά από λίγο(?) και το feed σου. Όλοι οι τίτλοι τώρα στα Ελληνικά είναι βλέπω http://feeds.feedburner.com/ideesgamou
Το ότι έχω ενεργοποιήσει feed ούτε που το ήξερα (έχω ακόμη πολλά να μάθω). Πάντως έχεις δίκιο ότι στρώνει. Ευχαριστώ
Δημοσίευση σχολίου