Google Earth 7.1 με Street View και 3-D δέντρα

Street View, Google Earth 6
Κυκλοφόρησε το Google Earth 6 beta με εντυπωσιακά καλύτερο StreetView, 3D δέντρα και κτίρια  και νέα ενημέρωση του Historical Imagery το οποίο επιτρέπει "επιστροφή στο χρόνο" για να δείτε πως ήταν παλιότερα ένα μέρος. Το Google Earth είναι διάσημο δωρεάν πρόγραμμα από τη Google που σας επιτρέπει να "επισκεφθείτε" οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο, να κατεβείτε μέχρι το επίπεδο του δρόμου και να περιηγηθείτε  πχ ακόμη και τη γειτονιά σας(να δείτε και το σπίτι σας). Έχει περιήγηση και για τον ουρανό(αστέρια), τον Άρη και για τον...ωκεανό. Περιέχει επίσης flight-simulator(εξομοιωτή πτήσης)!2013 - ήμαστε σε  Τελευταία έκδοση (7.1) με Άρη αλλαγές κλπ. Το λινκ οδηγεί στο ενημερωμένο πρόγραμμα. Επίσης χωρίς Google Earth μόνο με περιηγητή και Google Earth Plugin το ίδιο σχεδόν έχετε σε Χάρτες Google.Το Street View υπήρχε μεν στο Google Earth από το 2008 αλλά δεν ήταν εύχρηστο. Τώρα υπάρχει μια πιο πλήρης ενσωμάτωση. Το Street View είναι το τελευταίο επίπεδο εστίασης στο χάρτη. Όταν θα έχετε εστιάσει πλήρως θα βρεθείτε να στέκεστε εικονικά στο δρόμο. Εικονικά με αληθινές φωτογραφίες που δεν φαίνονται ως φωτογραφίες πλέον αλλά σαν να περπατάτε στο δρόμο και γυρίζετε το κεφάλη δεξιά, αριστερά, πάνω, πίσω. 360 μοίρες που λέμε. Προϋπόθεση, να έχει περάσει το αυτοκίνητο της Google από τη γειτονιά αυτή και να έχει τραβήξει εκατοντάδες φωτογραφίες από όλες τις πλευρές.

Στο νέο Google Earth 6 με Street View, αφού κατεβείτε πολύ κάτω στην επιφάνεια της Γης, και εισέλθετε έτσι αυτόματα  στο επίπεδο του δρόμου, εμφανίζεται ένα κουμπί που μπορεί να σας βγάλει από αυτό το επίπεδο ή απλώς αν θέλετε συνεχίζετε τη βόλτα στο δρόμο. Εμφανίζονται επίσης 2 κουμπάκια για να πάτε στο street view και πάλι πίσω. Το κουμπί που οδηγεί στο street view είναι το ανθρωπάκι.  Ας δούμε τώρα ένα παράδειγμα στο Manhattan της Νέας Υόρκης. Στην πρώτη φωτογραφία δεν έχουμε κατέβει αρκετά για να εισέλθουμε στο επίπεδο του δρόμου. Βλέπουμε το Central Park από κάποιο ύψος(που μπορείτε πχ να αυξομειώσετε με τη ρόδα του ποντικιού ή πατόντας το + ή -.


Google Earth, Central Park

Κατεβαίνουμε λοιπόν όσο χρειάζεται προς το έδαφος(πάτα + συνεχόμενα ή γύρνα ρόδα) και εισερχόμαστε στο επίπεδο εδάφους.


Google Earth, επίπεδο εδάφους(δρόμου)


Βλέπουμε ότι είμαστε στο πάρκο και παρατηρούμε τα 3-d μοντέλα κτιρίων στο βάθος.. Μπορούμε να κινηθούμε και να πάμε όπου θέλουμε. Το έδαφος δεν έχει μεν καλή λεπτομέρεια έχει όμως τρισδιάστατη απεικόνιση με ύψος βάθος κλπ(εδώ στο πάρκο το έδαφος επίπεδο βέβαια). Κινούμαστε με τη βοήθεια της ρόδας μπρος πίσω(ή πατάμε τα πλήκτρα +-) ή πάμε δεξιά αριστερά σέρνοντας το ποντίκι με πατημένο το αριστερό κουμπί(μια πιο εύκολη λύση είναι να πατάμε τα 4 βελάκια στο πληκτρολόγιο). Στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει street view. Πάμε σε ένα δρόμο που περνά μέσα από το πάρκο(και που υποθέτουμε θα πέρασε το αυτοκίνητο της Google και κατεβαίνουνε πάλι οπότε κάποια στιγμή εισερχόμαστε αυτόματα στο street view(ή μην κατεβείτε, πατήστε το κουμπί-ανθρωπάκι που λέγαμε). Τώρα ήμαστε στον 100% αληθινό κόσμο(με τυχόν 3-D κτίρια και δένδρα αν υπάρχουν :) ).


Street View, Central Park NYC

Σέρνοντας το ποντίκι στρίβω. Κάνοντας διπλό κλικ μετακινούμε όπου διαλέξω. Είναι σαν να περπατώ μέσα στο αληθινό πάρκο ο ίδιος. Κοιτάζω πάνω κάτω δεξιά αριστερά. Σαν να στρέφω τα μάτια μου.

Περίπου 80 εκατομμύρια 3-D δένδρα έχουν τοποθετηθεί στο νέο  Google Earth 6 με Street View. Από Αθήνα μέχρι Νέα Υόρκη.

Για να δούμε ένα βίντεο για το τι μπορούμε να κάνουμε με το νέο Google Earth 6 beta με Street View:New Ground-Level View in Google Earth 6
Introducing Google Earth 6!
Google Earth Pushes Boundaries Between Real and Virtual

Σημείωση: Μπορείτε να σώσετε σαν φωτογραφία αυτό που βλέπετε στο Google Earth. Από το μενού αρχείο. Από εδώ επίσης μπορείτε να μεταφερθείτε και στο Χάρτες "Google Maps". Α, κλαι το πρόγραμμα αυτό, η έκδοση μάλλον αυτή, είναι πολύ απαιτική όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σας. Πρέπει να έχετε δυνατό μηχάνημα για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Που έχει Street View;


Που υπάρχει Street View στον κόσμο; Δείτε ένα παγκόσμιο χάρτη από τη Google Κάλυψης Street View

Δεν έχει Street View στην Ελλάδα ακόμη. Ξέρετε κάτι;  έχει πάντος σπουδαία 3-D κτίρια η Ελλάδα σε Google Earth αι Maps. Δείτε ένα εκπληκτικό video για την Ελλάδα στο δωρεάν πρόγραμμα Google Earth:
Licensed under a Creative Commons Attribution Non Commercial Licence