Ανακοίνωση: Περισσότερα τεχνολογικά άρθρα

Ενώ το Sotostips συνεχίζει τη λειτουργία του, μπορείτε να βρείτε χρήσιμα τεχνολογικά άρθρα μου (κι όχι μόνο) και στο Ελληνικό BlastingNews.

8/12/10

Δωρεάν Ελληνικά ηλεκτρονικά βιβλία από Google(updated)

Μόλις εγκαινιάστηκε το Google ebookstore. Ναι, η Google δεν πουλά στην Ελλάδα ebook ακόμη, έχει όμως δωρεάν Ελληνικά βιβλία σε ηλεκρονική μορφή. Ηλεκτρονικά βιβλία. Δες books.google.com .

2013--Google Play:

"Λυπούμαστε! Τα βιβλία στο Google Play δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμα στη χώρα σας.Εργαζόμαστε σκληρά για να καταστήσουμε διαθέσιμο το περιεχόμενο που σας αρέσει σε περισσότερες χώρες, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα."


Τα Ελληνικά βιβλία αυτά είναι σκαναρισμένα από διάφορες βιβλιοθήκες των Ηνωμένων Πολιτειών και του κόσμου. Είναι πολλά παλιά, ιστορικά βιβλία. Θα δείτε μέχρι και τη σφραγίδα της βιβλιοθήκης.


Βιβλία που ανήκουν στο public domain και  είναι ελεύθερα διαθέσιμα είναι

  • αυτά που το copyright τους δεν ισχύει πλέον
  • αυτά που δεν έχουν copyright(πχ με επιλογή του συγγραφέα)
 Έψαξα λοιπόν για Ελληνικά ebooks στην σελίδα advanced book search(link ok 2013) της Google Books, επιλέγοντας "google ebooks only", contents=books και language Ελληνικά. Πληκτρολόγησα τις λέξεις που αναζητούσα. Στα αποτελέσματα αυτά που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρα ή/και να κατεβάσετε στον υπολογιστή ή συσκευή σας έχουν σήμανση full view.

Για παράδειγμα έψαξα για "ιστορία" . Πολλά αποτελέσματα. Έψαξα κι άλλες λέξεις. Να μερικά δωρεάν ελληνικά ebooks:


Μπορεί κανείς να κάνει embed κάποιο ελεύθερο βιβλίο όπως φαίνεται παρακάτω:
μπορείτε φυσικά επίσης να περιηγηθείτε σε εκατομμύρια άλλα δωρεάν και δημόσια Google eBook και να τα διαβάσετε άνετα