Ο Firefox 12 είναι ο τελευταίος για Windows XP SP1 & 2000

firefox icon
Κυκλοφορεί ο Firefox 12 χωρίς τα ενοχλητικά UAC αλλά θα είναι ο τελευταίος που θα υποστηρίζει Windows XP SP1 και προγενέστερα λειτουργικά συστήματα της Microsoft. Ο Firefox 13, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η έκδοση που πλέον οι αναβαθμίσεις θα είναι "σιωπηλές", δηλαδή αυτόματες και μη ενοχλητικές.

Μπορεί να ενημερώσετε τον περιηγητή σας στη νέα έκδοση Firefox 12 ή από το μενού "βοήθεια" > "περί Firefox" ή αν κάνετε ενημερώσεις τακτικά κατεβάζοντας το από τη σελίδα της Mozilla στα Ελληνικά ή αγγλικά για παράδειγμα.

Ο Firefox 12 και κατά περίεργο τρόπο ο Firefox 3.6.28   είναι οι τελευταίες εκδόσεις του Firefox που θα δουλεύουν με την αρχική έκδοση των Windows XP[μη αναβαθμισμένη με διάφορα SP] και Windows XP Service Pack 1. Δεν θα ενημερωθεί με διορθώσεις ασφαλείας και σταθερότητας. Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν Windows 2000.

SP είναι Service Pack και σημαίνει συγκεντρωτική αναβάθμιση του λειτουργικού Windows. Πχ στο Windows XP έχουμε SP3 ως τελευταία μεγάλη ενημέρωση. Το Windows XP SP3 όμως απαιτεί τουλάχιστον να είναι παρών τα SP1 (αν και συνιστάται SP2) σε ένα εγκατεστημένο αντίγραφο των Windows XP.

Ο καλύτερος τρόπος για ενημέρωση ασφαλείας στα windows είναι να ρυθμίσετε να γίνει αυτόματα.

Πως να μάθω ποιο Service Pack έχω σε Windows


  • Διπλό κλικ στο εικονίδιο «Ο Υπολογιστής μου».
  • Επιλέξτε Βοήθεια > "Σχετικά με τα Windows"
  • Το Πάνελ "Σχετικά με τα Windows" εμφανίζει το τελευταίο Service Pack, το οποίο είναι εγκατεστημένο ή καθόλου sp.
Η Mozilla στις "ανίατες" περιπτώσεις που δεν μπορείτε να ενημερώσετε τα windows ή να αγοράσετε νέα συνιστά όταν βγει ο firefox 13 και αν πράγματι δεν σας υποστηρίζει, κατεβάστε τον σύγχρονο Opera browser.

Οι αλλαγές στο Firefox 12 όπως είπαμε περιλαμβάνουν ένα κλικ λιγότερο στη διαδικασία update στα windows, αλλαγές ασφαλείας κα ορισμένες άλλες που δεν πολυενδιαφέρουν τον κοινό χρήστη. Υπάρχουν κι άλυτα ζητήματα.