Το Twitter μεταφράζει τα tweet ξένων σε 40 γλώσσες πλέον

Για το Bing Translator είχα γράψει. Μετάφραση λοιπόν από Μεταφραστή Bing και στα Ελληνικά είναι διαθέσιμη από τώρα στο Twitter σε κάθε tweet (δημοσίεση 140 χαρακτήρων στο Twitter). Βασικά, μπορεί να μεταφράσει πάνω από 40 γλώσσες. Μπορείτε να επιλέξετε εσείς πότε και αν θέλετε να δείτε μια μετάφραση για ένα Tweet πατώντας το σφαιρικό εικονίδιο της "Γης" δίπλα στα ξενόγλωσσα τουίτ, και μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σας, έτσι ώστε η επιλογή να δείτε τα κουμπιά για μετάφραση των Tweet να ειναι απενεργοποιημένη.

Μετάφραση tweet στο Twitter


Όπως ξέρετε το Twitter προσφέρεται και στα Ελληνικά(πες στις ρυθμίσεις και δες και εικόνα παρακάτω). Δηλαδή τα κοντρόλ, τα κουμπια, μενού μηνύματα κλπ, η διεπιφάνεια, μπορεί να είναι στα Ελληνικά αν το ρυθμίσεις από τις...ρυθμίσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι θα καταλαβαίνεις κάθε Αμερικάνο που γράφει στα αγγλικά ή άραβα στα; αραβικά. Και ακολουθούμε ενδιαφέρουσες προσωπικότητες ή άτομα ή ξέρω γω "έντυπα" / media ξένων. Εδώ έρχεται η χρησιμότητα της μετάφρασης των tweet στα Ελληνικά. Δεν κέρεις τη γλώσσα, πάτα "Γη" (μετάφραση).

 


Στα ενσωματωμένα tweet σε μια ανάρτηση στο blog, όπως είναι το αμέσως παραπάνω original tweet της εταιρίας Twitter που ανακοινώνει αυτά που γράφω στο άρθρο, φαίνεται ότι ολογράφως υπάρχει η φράση προβολή μετάφρασης tweet και το εικονίδιο. Το ίδιο θα δούμε αν πάμε στη σελίδα ενός μοναδικού Tweet Στο Twitter αν πατήσουμε την ώρα ή ημερομηνία που δημοσιεύτηκε το tweet στο twitter.com.


Μετάφραση tweet στο Twitter
Σημείωση: αν κάποιος μερακλής πατήσει το σύνδεσμο που δίνουν οι φίλοι μας του Twitter στο παραπάνω ενσωματωμένο από εμένα tweet, και χρησιμοποιεί το Twitter στα Ελληνικά και είναι εκείνη τη στιγμή συνδεδεμένος, θα ατυχήσει και θα οδηγηθεί σε μια άτσαλη γενική βοήθεια twitter στα Ελληνικά. Για να δεις το περιεχόμενο ή αντιγραφεί σύνδεσμο΄υ κι άνοιξε άλλο browser ή άλλαξε γλώσσα στα αγγλικά ας πούμε. 


Μεταφρασμένο tweet στο Twitter


Από ποια γλώσσα σε ποια γίνεται η μετάφραση Twitter

Προφανώς εξαρτάται από 2 παράγοντες:
  1. Η γλώσσα του Tweet που θα μεταφραστεί
  2. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο χρήστης για να διαχειρίζεται το Twitter του
Δηλαδή, αν χρησιμοποιείς το Twitter στα Αγγλικά, όπως το ορίζω παραπάνω, ένα γερμανικό tweet με πάτημα του κουμπιού μετάφρασης του tweet Θα μεταφραστεί στα Αγγλικά. Αν χρησιμοποιείς το Τwitter στα ελληνικά, θα μεταφραστεί στα Ελληνικά.Ρυθμίσεις μετάφρασης και γλώσας Twitter
Μέχρι πρόσφατα, όσοι είναι στο Facebook θα ξέρουν, η μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft υποστήριζε την αναζήτηση εντός κι εκτός Facebook. Αυτή η συμφωνία καταργήθηκε, το Facebook έχει δική του έξυπνη αναζήτηση που μπορεί να λύσει και διάφορα προβλήματα. Ταυτόχρονα το Facebook προσέφερε μετάφραση από Bing Translator. Προφανώς, εφόσον υπάρχει ακόμη η δυνατότητα μετάφρασης των ενημερώσεων, σχολίων κλπ στο FB, αυτή ακόμη προσφέρεται από Bing υποθέτω.

Στη μηχανική μετάφραση, ή αυτόματη μετάφραση, προφανώς δεν περιμένουμε τελειότητες. Εντάξει, έχει προόδευσε -όπως έγραψα κάποτε- η "επιστήμη", αλλά συνήθως τα βγάζει "Ταρζάνικα" κάπως. Καταλαβαίνεις πάντως, και βελτιώνεται κάθε χρόνο η κατάσταση.

'Όσον αφορά το Google+, έγραψα ότι κι αυτό το κοινωνικό δίκτυο μεταφράζει ξένες δημοσιεύσεις και σχόλια.