**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Ένδειξη γλώσσας στην οθόνη

Βάλτε στην άκρη του mouse pointer(βελάκι) στην οθόνη ένδειξη για το ποια γλώσσα έχετε ενεργοποιημένη και αν είναι τα κεφαλαία επιλεγμένα ή τα πεζά(Caps Lock on/off).

Αν είστε σαν κι εμένα, έχετε δηλαδή δύο και τρεις γλώσσες στο πληκτρολόγιο(keyboard layout) είναι πιθανό να μπερδεύεστε όταν πάτε να γράψετε ένα κείμενο πχ στα ελληνικά, αλλά βάζετε εμβόλιμες φράσεις ή ορολογίες στα αγγλικά στο κείμενο.

Συνέχεια μπερδεύομαι. Νομίζω ότι θα γράψω ελληνικά και γράφει αγγλικά. Γράφω μια φράση τεράστια χωρίς να κοιτάζω την οθόνη, και διαπιστώνω ότι είναι γραμμένη στα κεφαλαία(ορισμένες φορές και κεφαλαία και αγγλικά). Άντε σβήσε και ξαναγράψε.

Ή όταν κάνετε μια αναζήτηση google. Συνήθως στα αγγλικά(λατινικά) ψάχνουμε κάτι. Μετά όταν έρθει η ώρα για να ψάξω κάτι στα ελληνικά ξεχνάω τη γλώσσα έχω επιλεγμένη και γράφω opww ta blepete tvra.

Κατά περίεργο τρόπο, η ένδειξη γλώσσας δίπλα στο ρολόι(system tray), και το φωτάκι Caps Lock on/off το αγνοώ.

Υπάρχει ένα δωρεάν πρόγραμμα που θα μας λύσει αυτό το πρόβλημα.


Όταν θα το έχουμε εγκαταστήσει, θα βλέπουμε στην άκρη του mouse pointer όχι μόνο την ένδειξη γλώσσας και το αν έχουμε το Caps Lock on ή off, αλλά και ψηφιακή ένδειξη της ώρας(όλα σε φυσιολογικά μεγέθη, δηλαδή μικρά). Στο blog sotostips βλέπετε, αναφερόμαστε συνεχώς σε δωρεάν και χρήσιμα προγράμματα.

Θά έχουμε δηλαδή δυο αισθητικά καλές ενδείξεις. Η ένδειξη γλώσσας θα κάνει δύο δουλειές ταυτόχρονα. Αν έχουμε "EL" θα σημαίνει ότι έχουμε ελληνικά και κεφαλαία. Αν έχουμε "en", θα σημαίνει ότι έχουμε αγγλικά και πεζά.

Η ένδειξη, ανάλογα με τα γούστα μας, θα είναι x% opaque, και θα εμφανίζεται και θα μένει ορατή για μερικά δευτερόλεπτα(μέχρι 60) όταν κινούμε το ποντίκι.

Θα έχουμε τη δυνατότητα, με δυο απανωτά κλικ του mouse(δεξί, αριστερό ή το ροδάκι, ανάλογα όποιο επιλέξουμε) οπουδήποτε στην οθόνη, να αλλάζουμε γλώσσα.

Όταν ξεκινάμε για πρώτη φορά το πρόγραμμα, είναι όλα έτοιμα σε ένα default προεπιλεγμένο προφίλ. Ολα είναι έτοιμα προς χρήση.

Μετά κάνουμε όποιες αλλαγές σε αυτό το προφίλ(πχ η ένδειξη να εξαφανίζεται μετά από χ δεύτερα) ή φτιάχνουμε και 2 ή 3 και πάει λέγοντας προφίλ.

Ένα πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε να κάνει minimize στο tray(δίπλα στο ρολόι) όταν κάνουμε κλικ στο "ελαχιστοποίηση" στο παραθυράκι του προγράμματος. Δηλαδή δεν μπορούμε να κλείσουμε το παράθυρο του προγράμματος, διότι θα σταματήσει να λειτουργεί. Άρα για να φύγει από τη μέση το παράθυρο ρυθμίσεων κάνουμε minimize.

Το πρόγραμμα δεν εγκαθίσταται στο pc σας. Απλά το φορτώνετε. Μετά ή θα πρέπει να βάλουμε το εικονίδιο του(exe) κάπου βολικά και θα το ξεκινάμε με το χέρι, ή θα το βάλουμε στα startup προγράμματα να ξεκινάει αυτόματα όταν ξεκινάν τα windows.update 2011 XP Στο μεταξύ το mouse satellite όπως λέγεται, βελτιώθηκε κάπως μεν αλλά πρέπει να εξαφανίσετε το gui, να πάει δίπλα στο ρολόι και να ξεκινά όταν ξεκιναν τα windows διότι ακόμα έχει το παλιό πρόβλημα να μην κλείνει εύκολα.

ΠΟΥ ΤΟ κατεβάζω

Πάμε στην σελίδα της Softpedıa τώρα για να φορτώσουμε το Mouse Satellite (πρώην Language Mouse Tool).