**Έχουμε περίπου 1000 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα**

Sky Drive, δωρεάν online αποθήκευση αρχείων 25GB

Virtual Hard Drive

Η υπηρεσία Windows Live SkyDrive από την Microsoft σας επιτρέπει την δωρεάν online αποθήκευση , αρχεία συνολικού μεγέθους μέχρι 25GB.

Αποθήκευση όλων των ειδών αρχείων για δική σας προσωπική χρήση με προστασία password ή διαλέγετε ποια από τα αρχεία σας θα μπορείτε να τα μοιράσετε με φίλους σας(shared folder) ή με όλους(public folder).

UPDATE 2011: Στο SkyDrive υπάρχει πλέον δυνατότητα για online επεξεργασία αρχείων word, excel , power point, κλπ(doc, docx, xsl, xslx, ppt, pptx)...με τα online δωρεάν Office Web Apps

σημείωση 2014 πλέον χάσατε την ευκαιρία για 25 GB Skydrive, Τώρα νομίζω 7.


Προσθήκη Αρχείων(upload)


Η προσθήκη αρχείων είναι πανεύκολη. Απλώς σείρετε το αρχείο σας στο κουτάκι(ανοιχτό folder) του SkyDrive στον browser σας. Το SkyDrive υποστηρίζει πολλούς τύπους αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών, video, mp3, αρχεία κειμένου, spreadsheets, παρουσιάσεις...

Η υπηρεσία SkyDrive απαιτεί να έχετε Windows Live ID.http://skydrive.com/

Μπορείτε όμως να μοιράζετε τα αρχεία σας στο SkyDrive και με άτομα που δεν έχουν Windows Live ID. α τους στέλνετε μια πρόσκληση, και θα τσεκάρετε το αντίστοιχο κουτάκι ώστε αυτοί να μην χρειάζεται να κάνουν sign in.

RSS FeedsΓια τα Public folders υπάρχει η δυνατότητα οποιοσδήποτε να κάνει εγγραφή μέσω RSS, και θα έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο των φακέλων εύκολη.

Το κακό είναι ότι μπορείτε να κάνετε upload μόνο μέχρι 50MB αρχεία.

https://skydrive.live.com/‎