**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Μετατροπή pdf σε word και word σε pdf. Συνένωση pdf..

Η μετατροπή  pdf σε word, μετατροπή word σε pdf και η εξαγωγή ή συνένωση σελίδων από ένα έγγραφο pdf, είναι ορισμένες λειτουργίες που κατά καιρούς θέλουμε.

Στο άρθρο παρουσιάζονται δωρεάν προγράμματα και εφαρμογές.Μετατροπή pdf σε word έγγραφο: convert pdf to word free


Για μετατροπή pdf σε word προτείνεται από πολλούς το πρόγραμμα pdf to word converter. Εδώ ίσως υπάρχει πρόβλημα με τα ελληνικά, τις ελληνικές γραμματοσειρές.


Μετατροπή word σε pdf (με OpenOffice.org)

Αφού ανοίξουμε το αρχείο doc με το OpenOffice.org Writer, κλικ στο

Αρχείο > Εξαγωγή ως pdf
File > Export as pdf

Αυτή η λειτουργία έχει δεκάδες ρυθμίσεις. Οι προπιλεγμένες βόλεψαν εμένα. Αφήνω σε εσας να τις ανακαλήψετε αν χρειασθεί. Το Help του OpenOffice είναι καλό.


OpenOffice.org
To OpenOffice.org είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών γραφείου ανοιχτού κώδικα.
Περιλαμβάνει επεξεργαστή κειμένου (Writer), υπολογιστικό φύλλο (Calc), δημιουργό παρουσιάσεων          (Ιmpress) και πρόγραμμα σχεδίασης (Draw). Λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες (Microsoft Windows, Solaris, Linux, Μac OS).
Διαθέτει την ίδια λειτουργικότητα με άλλα δημοφιλή προγράμματα εφαρμογών γραφείου (όπως το MS Office) και έτσι αποτελεί την ιδανική λύση για επιχειρήσεις, σχολεία και οργανισμούς, καθώς μπορούν να το αποκτήσουν ελεύθερα. Το OpenOffice μπορεί να διαβάζει και να γράφει, μεταξύ άλλων, αρχεία Word, Excel και Powerpoint.Μετατροπή word σε pdf με  Microsoft Office Add-in (Save as PDF)

Από την Microsoft, για όσους έχουν το Office 2007

This download allows you to export and save to the PDF format in eight 2007 Microsoft Office programs. It also allows you to send files as e-mail attachments in the PDF format in a subset of these programs.

* Supported Operating Systems: Windows Server 2003; Windows Vista; Windows XP Service Pack 2

* This download works with the following Office programs:
o Microsoft Office Access 2007
o Microsoft Office Excel 2007
o Microsoft Office InfoPath 2007
o Microsoft Office OneNote 2007
o Microsoft Office PowerPoint 2007
o Microsoft Office Publisher 2007
o Microsoft Office Visio 2007
o Microsoft Office Word 2007
Και μην ξεχνάτε τα έγγραφα google και τώρα Google Drive κάνει μετατροπές!(2012 update)


Merge pdf - Split pdf:

PDF Split and Merge

Η εξαγωγή σελίδων από ένα έγγραφο pdf και σώσιμο πάλι ως έγγραφα pdf είναι μια από τις λειτουργίες του PDF Split and Merge.

Ξεκινάμε το πρόγραμμα και κάνουμε κλικ στο Merge/Extract για να το επιλέξουμε. Κάνουμε κλικ στο Add για να διαλέξουμε το pdf αρχείο μας στον υπολογιστή μας.

Στο πεδίο page selection κάνουμε 2-3 φορές κλικ και πληκτρολογούμε ποιά ή ποιές σελίδες θέλω να εξάγω. Το ορίτζιναλ αρχείο μας παραμένει ως έχει μετά την εξαγωγή.

Πχ αν πληκτρολογήσω 2 θα εξάγει την δεύτερη σελίδα. Αν γράψω 2-56 θα εξάγει τις σελίδες από 2 έως 16. Αν πληκτρολογ΄ήσω 2,16-44 θα εξάγει την 2 και τις σελίδες 16-44 σε ένα pdf αρχείο.

Κλικ στο Run.

merge pdf σε νέο έγγραφο


Κλικ στο Add για να επιλέξουμε όσα pdf έγγραφα θέλουμε να συνενώσουμε(το γνωστό ctrl-click για επιλογή πολλών εγγράφων). Χρησιμοποιείστε τα "Move Up", "Move Down" για να αλλάξετε την σειρά των εγγράφων.

Στο πεδίο page selection κάνουμε 2-3 φορές κλικ και πληκτρολογούμε ποιά ή ποιές σελίδες θέλω να εξάγω.

Κλικ στο Run.

Download here PDF Split and MergeΔείτε επίσης: