20 πρόσθετα Firefox (extensions)

Στο άρθρο αναφέρονται 20  πρόσθετα Firefox, πολύ καλά κατά τη γνώμη αυτού του blog! Πιστεύω θα σας φανούν χρήσιμα.

Όσα πρόσθετα firefox στη λίστα είναι "διαγραμμένα" προς το παρόν δεν υποστηρίζουν νέες εκδόσεις Firefox. Δοκιμάστε τους συνδέσμους αυτούς πάντως για διότι αυτά αλλάζουν...

πρόσθετα Firefox extensions(add-ons)

Social networking

Facebook Firefox toolbar
Facebook Firefox toolbarΑυτό το πρόσθετο firefox, facebook toolbar,  είναι λιτό, ελαφρύ και χρήσιμο για όσους είναι στο facebook. Έχει facebook friends sidebar με τις τελευταίες ενημερώσεις των φίλων(αν θέλουμε το εμφανίζουμε), facebook search για αναζήτηση. Ενημέρωση για προσωπικά μηνύματα, events, group invitations κλπ. Pop up μας ενημερώνει όταν φίλοι κάνουν ενημέρωση το προφίλ, αλληλεπιδρούν με μας κλπ. Υπάρχει κουμπί για να κάνετε share τη σελίδα που βλέπετε τώρα, να τη στείλετε στο προφίλ σας. Περισσότερες πληροφορίες και download της facebook firefox toolbar από εδώ.


Twitterfox(ECHOFON)

TwitterfoxΤο Echofon(Πρώην TwitterFox)είναι ένα πρόσθετο firefox που ειδοποιεί και σας δείχνει τα tweets των φίλων σας στο Twitter. Μπορεί να ρυθμιστεί για το πότε θα το κάνει αυτό. Έμφανίζει ένα μικρό εικονίδιο στο "Status Bar" των Windows. έχει και δυνατότητα να στέλνεται tweet. Το Twitterfox μπορείτε να το φορτώσετε από εδώ.


tinyurl creator

tinyurl creatorΤο Tinyurl creator πρόσθετο για Firefox, μικραίνει το μέγεθος ενός URL (ιντερνετικής διεύθυνσης) και είναι χρήσιμο πχ όταν στέλνεται λινκ με κάποιο email ή Twitter. Με δεξί κλικ στη σελίδα που βρίσκεστε δημιουργείται το tinyurl και είναι έτοιμο ώστε απλώς κάνοντας επικόλληση να το στείλετε. Θα το βρείτε εδώ με επιπλέον πληροφορίες.

Bookmarking

Bookmark duplicate detector
bookmarkDDΤο Firefox extension, bookmark duplicate detector κάνει κυρίως αυτό που λέει το όνομα του. Ψάχνει για διπλές εγγραφές σε bookmark. Αν είστε αφηρημένος ή με τα διάφορα import είστε βέβαιος ότι υπάρχουν διπλές εγγραφές bookmarks βρείτε τα και ξεφορτωθείτε τα. Θα το βρείτε εδώ.
Read it later
Read it laterΜε το Read it later firefox πρόσθετο σώζετε τις σελίδες που σας ενδιαφέρουν για να τις διαβάσετε αργότερα. Ξέρετε τι γίνεται στα bookmark σας: ένας χαμός. Το Read it later προσφέρει μια λύσει για αποσυμφόρηση. Διαβάστε για αυτή και για άλλες δυνατότητες του read it later και φορτώστε το εδώ. Δείτε και ένα σχετικό βίντεο:


delicious bookmarks

delicious bookmarksΜε το Official delicious add-on για firefox, καταρχήν μπορείτε να κάνετε bookmark(tag)οποιαδήποτε σελίδα βρίσκεστε, στο λογαριασμό σας στο social bookmarking site delicious. Υπάρχει δυνατότητα import και share των bookmark σας και άλλα πολλά που θα διαβάσετε και θα φορτώσετε το delicious bookmark extension εδώ.Video και φωτογραφίεςcooliris (πρώην piclens)
cooliris Πολλοί λένε όταν βλέπουν τι κάνει το Cooliris ότι είναι το πιό εντυπωσιακό θέαμα που έχουν δει σε browser. Ένας πολύ γρήγορος 3-D τρόπος για να περιηγηθείτε και ψάξετε φωτογραφίες και βίντεο στο ίντερνετ, fullscreen. Υποστηρίζει flickr, youtube, google, yahoo και άλλα site. Διαβάστε περισσότερα και φορτώστε το από εδώ.
autoslideshow
autoslideshowΓια όσους έχουν Windows 2000 ή κάπως παλιό μηχάνημα το autoslideshow θα είναι βολικό. Σε καμμία περίπτωση δεν είναι cooliris, αλλά όταν υπάρχουν φωτογραφίες σε μια σελίδα, έχετε αμέσως ένα ωραιότατο slide-show με αυτές. Φορτώνεται από εδώ.microsoft plugins
  • HDView
  • Silverlight
Το HDView παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και είχαμε γράψει γι αυτό. Η Microsoft το διαθέτει και για Firefox. Δείτε, όσες ΑΛΗΘΙΝΑ High Definition φωτογραφίες κυκλοφορούν στο Internet, όχι τις δήθεν, με άλλο μάτι. Εκπληκτικό!

Τι είναι το Silverlight; Με απλά λόγια, ο ανταγωνισμός στο Flash της Adobe από Microsoft. Αν βρείτε Silverlight enabled sites στι ίντερνετ πρέπει να έχετε Silverlight.


passwordspassword exporter
password exporterΤο password exporter πρόσθετο για firefox έχει μια πάρα πολύ χρήσιμη λειτουργία. Μπορεί να κάνει import/export τα password σας του Firefox. Για παράδειγμα έχετε πολλούς υπολογιστές και αλλάζετε ta password των λογαριασμών σας στον ένα. Μεταφέρετε κάνοντας export των password τα νέα password με usb φλασακι στον άλλο υπολογιστή. Το password exporter για firefox μπορεί να το φορτώσετε εδώ.Πρόσθετα firefox για Έγγραφαgreek spelling dictionary(ελληνικός ορθογραφικός έλεγχος στο firefox)
Όπως έχουμε γράψει στο Firefox υπάρχει η δυνατότητα για εγκατάσταση ελληνικού ορθογραφικού λεξικού για ορθογραφικό έλεγχο και διόρθωση. Αν έχετε εγκαταστήσει το add-on(Firefox) για Ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο, θα εμφανίζονται λεπτές κόκκινες υπογραμμίσεις κάτω από τις λέξεις που γράψατε λάθος.
openitonline
Open IT online screenshotΌπως έχουμε επίσης γράψει, το Open IT Online σας επιτρέπει να ανοίγετε έγγραφα και φωτογραφίες online στο Firefox, χωρίς τη χρήση κάποιου προγράμματος στο pc σας εκτός του browser.


chm reader
Σας επιτρέπει να βλέπετε τα αρχεία .chm με Firefox. Όπως γνωρίζεται, υπάρχουν στο ίντερνετ περιπτώσεις όπου απαιτείται chm reader. Μπορεί να είναι ένα αρχείο βοήθειας ή άνα βιβλίο. Το chmreader για firefox το φορτώνετε εδώ.

pdf download
pdf downloadΤο πρόσθετο firefox pdf download είναι ένα πολύ χρήσιμο. Με αυτό μπορείτε καταρχήν να σώσετε μια ιστοσελίδα(όχι secure) σε μορφή pdf. Σε περίπτωση που το εγκαταστήσετε στο firefox πλέον θα έχετε τον έλεγχο εσείς όσον αφορά τα αρχεία pdf. Θα σας ρωτά ο Firefox αν κάνετε κλικ σε pdf αρχείο, τι να το κάνει. Να το σώσει, να το ανοίξει, να το ανοίξει ως html...Για περισσότερες πληροφορίες και για να φορτώσετε το extension pdf download για firefox δείτε εδώ.


greasemonkey πρόσθετα firefox


Το Greasemonkey είναι πρόσθετο του Firefox. Με αυτό αλλάζουμε την εμφάνιση και συμπεριφορά των ιστοσελίδων που επισκεπτόμαστε. Αυτή η αλλαγή είναι ορατή μόνο σε εμάς.


firefox πρόσθετα για developers -webmasters-bloggers