Ελληνικό Ορθογραφικό λεξικό σε Firefox

Στο Firefox υπάρχει η δυνατότητα να εγκαταστήσουμε  ελληνικό ορθογραφικό λεξικό για ορθογραφικό έλεγχο online και διόρθωση στα ελληνικά στα κείμενα που πληκτρολογείτε στο internet.

Αν η σωστή ορθογραφία δεν είναι δα και το ισχυρό σας σημείο, κάνετε αρκετά λάθη ή απλώς δεν θέλετε να γελοιοποιηθείτε γράφοντας ένα άρθρο στο blog σας ή ένα email ή όταν συμπληρώνεται κάποια online φόρμα κλπ, τότε χρειάζεστε τον ορθογραφικό έλεγχο με ελληνικό ορθογραφικό λεξικό στο Firefox.

Αν έχετε εγκαταστήσει το πρόσθετο Firefox ορθογραφικό λεξικό, θα εμφανίζονται λεπτές κόκκινες υπογραμμίσεις κάτω από τις λέξεις που γράψατε λάθος.

Θα κάνετε δεξί κλικ σε μια από αυτές και από το μενού αμέσως θα επιλέξετε τη σωστή λέξη, και το λεξικό θα την αντικαταστήσει.

Σημείωση προς επισκέπτες: Τώρα, αν ψάχνετε ένα ΛΕΞΙΚΌ Ελληνοαγγλικό, αγγλοελληνικό, και για άλλες γλώσσες δείτε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο μου Προγράμματα λεξικών και online λεξικά για Windows, linux

Ελληνικό Ορθογραφικό Λεξικό για Firefox


Τώρα, υπάρχουν δύο πρόσθετα ορθογραφικά λεξικά. Το ένα είναι το

Ελληνικό και αγγλικό ορθογραφικό λεξικό(English-Greek spelling dictionary) για Firefoxεδώ γίνεται ταυτόχρονος έλεγχος και για Ελληνικά και για Αγγλικά. Για καλύτερα αποτελέσματα φορτώνεται δύο ξεχωριστά λεξικά για κάθε γλώσσα.

Ελληνικό ορθογραφικό λεξικό (Greek spellchecking dictionary 0.8.5) για FirefoxUnited States English Dictionary 5.0.1 ή British English Dictionary 1.19 για FirefoxΌταν κάνετε κλικ σε ένα από τα παραπάνω link για τα ορθογραφικά λεξικά θα οδηγηθείτε στην ανάλογη σελίδα όπου θα κάνετε κλικ στο "εγκατάσταση"(Add to Firefox). Σε λίγα δευτερόλεπτα, αφού επιβεβαιώσετε ότι θα ανοίξει το αρχείο το Firefox, θα σας βγει πάλι επιβεβαίωση αν θέλετε να το εγκαταστήσετε. Πείτε ναι και σε λίγο θα σας πει το Firefox ότι χρειάζεστε να κλείσετε τον browser. Θα ξανανοίξει μόνος και θα είναι εγκατεστημένο το ορθογραφικό λεξικό.

Αν εγκαταστήσετε τα δυο ξεχωριστά ορθογραφικά λεξικά για κάθε γλώσσα, όταν γράφετε κάποιο κείμενο στο internet, θα κάνετε δεξί κλικ, θα επιλέγετε "ορθογραφικός έλεγχος" και θα επιλέγετε γλώσσα. Μετά, αν επιλέξατε πχ ελληνικά, θα σας υπογραμμισθούν οι ελληνικές λέξεις που γράψατε πιθανότατα λάθος και όλες οι λατινικές λέξεις(αφού ο έλεγχος γίνεται στα ελληνικά αυτές τις καταλαβαίνει ότι είναι λάθος γραμμένες).

Μπορείτε να βάλετε όσα ορθογραφικά λεξικά θέλετε και για άλλες γλώσσες.

Για όσους δεν έχουν Firefox το κατεβάζετε από εδώ.(Mozilla Ελληνικά)

licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License