Πως γράφεται η σελίδα "About Me" στο blog

About Me
Στη σελίδα "Για Μένα" - About Me θα ήταν καλό να αναφέρεται με λίγα λόγια ποιος είστε, την εμπειρία ή "ειδικότητα" σας(σχετικά με το αντικείμενο του blog), πως θα φανείτε χρήσιμοι στους άλλους και κάποιο τρόπο επαφής(contact info).


UPDATE 2012/9 Πλέον υπάρχει έτοιμο γκάτζετ για προφιλ Google+

 

 

Blogger Profile


Για τους αναγνώστες που έχουν Blogger blog(blogspot), ο Blogger προσφέρει ένα προφίλ, όπου γράφετε δυο λόγια για εσάς, βάζετε τα μπλογκ σας και ποια blog ακολουθείτε και μπορείτε να βάλετε τη διεύθυνση email(δεν συστήνεται λόγω σπαμ). Αυτό προσφέρεται ως gadget.

Google Profile(Προφίλ)


Αν δείτε στο Sotostips(About Me πάνω δεξιά), δεν χρησιμοποιώ το προφίλ του Blogger αλλά το προφίλ της Google. Αυτό έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

Μπορείτε να προσθέσετε τα blog σας(άν έχετε Google λογαριασμό η Google βρίσκει ήδη τα Blogger blog σας) και επιλεκτικά
  • Το Blogger προφίλ σας(είναι διαφορετικό από το Google προφίλ)
  • Όλα τα site κοινωνικής δυκτύωσης τύπου Facebook, Twitter, Youtube, FriendFeed, Flickr delicious, digg με τα εικονίδια τους(τους δικούς σας λογαριασμούς)
  • Όποια άλλα τέτοια site θέλετε τα προσθέτετε
  • Το Google Reader σας

Προσθέτετε αν θέλετε επίσης
  • που γεννηθήκατε
  • Μέρη που ζήσατε
  • Σχολές που αποφοιτήσατε
  • Τα ενδιαφέροντα σας

Η Google προσθέτει και χάρτη με τα μέρη που ζήσατε αν δηλωθούν.

Δυνατότητα επικοινωνίας μέσω Google Profile 


Και το πιο ωραίο

Δυνατότητα επικοινωνίας με εσάς των αναγνωστών που έχου ή θα φτιάξουν εκείνη τη στιγμή εύκολα λογαριασμό Google, χωρίς να ξέρουν το email σας. Σας έρχεται το μαιλ στο λογαριασμό GMail και φυσικά αν απαντήσετε γίνεται γνωστό στον αρχικό αποστολέα η διεύθυνση σας.


Που είναι το Google profile

 

Update 2012: Αν έχετε αντικαταστήσει το Blogger profile με Google Profile υπάρχει πλέον έτοιμο γκάτζετ για προφιλ στο Blogger.


Πηγαίνετε στο Google accounts, αν είστε ήδη συνδεδεμένοι(πχ λόγω GMail) καλώς, αλλιώς συνδεθείτε(ίδια στοιχεία με GMail).
Πηγαίνετε στο Profiles , αν δεν έχετε δημιουργείστε ένα αλλιώς συνδεθείτε και κάνετε τις βελτιώσεις σας όπως αναφέρονται στο άρθρο.
Προσοχή, υπάρχει επιλογή να επιλέξετε όνομα όπως στο email σας(blabla(papaki)gmail.com. Έτσι όμως αποκαλύπτεται εμμέσως το email σας σε όσους βρουν στο Google το προφίλ σας.

Όταν το προφίλ είναι έτοιμο βρείτε τη γραμμή που αναφέρει τη διεύθυνση του προφιλ

Αντιγράψτε την διεύθυνση(πχ δεξί κλικ πάνω στη διεύθυνση και copy link).

Πηγαίνετε στο blog σας και προσθέστε το gadget HTML/JavaScript στη δεξιά ή αριστερή στήλη(ανάλογα πως είναι το blog) και προσθέστε παρόμοιο με τον παρακάτω κώδικα

<a href="http://www.google.com/profiles/118249588048862243745">About Me</a>

Όπου αντί της παραπάνω διεύθυνσης βάζετε τη δικιά σας διεύθυνση του google profile σας. Και αντί "about me" που προτίμησα εγώ βάζετε ότι θέλετε, πχ "για μένα" κλπ

Κάνετε save και αν θέλετε αναδιάταξη του gadget ανάλογα σε ποια θέση το θέλετε στη στήλη.


Άλλοι Τρόποι


  • Φυσικά, αντί των παραπάνω λύσεων μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και τρίτες υπηρεσίες πχ το Twellow . Εδώ γράφεστε με το twitter λογαριασμό σας. Εμφανίζονται σε αυτό το προφίλ και κάποια τελευταία tweet που έχετε κάνει.


  • Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε μια νέα σελίδα και να βάλετε εκεί πληροφορίες για εσάς.