**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Μεγέθυνση γραμμάτων, επικόλληση με ροδέλα ποντικιού!

Η ρόδα του ποντικιού(τροχός κύλισης) μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη στο firefox, στο Google Chrome, Internet Explorer κλπ. Μεγέθυνση γραμμάτων σε ιστοσελίδα, επικολλήσεις(paste), χειρισμός καρτελών στον περιηγητή κλπ. Διαβάστε έχει ενδιαφέρον για την άνεση μας:

Πως μεγαλώνω τα γράμματα στη σελίδα


Οι περισσότεροι ξέρουν ότι τα γράμματα σε ένα site που επισκεπτόμαστε μεγαλώνουν/μικραίνουν πατώντας το πλήκτρο Ctrl και γυρίζοντας την ρόδα του ποντικιού(όσοι δεν έχουν ρόδα πατάνε το πλήκτρο Ctrl και το + ή -). Με Ctrl-0 ή Ctrl-Shift-0 επανερχόμαστε σε φυσιολογικά επίπεδα.

Όπως είχαμε αναφέρει παλαιότερα ένας τρόπος χρησιμοποίησης της είναι και για να κάνετε επικόλληση, γλυτώνοντας έτσι ένα κλικ. Αλλά πρώτα πρέπει να κάνετε μια μικρή ρύθμιση στο Firefox:

Στη γραμμή διεύθυνσης του Firefox αντί για κάποια διεύθυνση γράφουμε

about:config

επιβεβαιώνουμε το ανόητο μήνυμα για το ότι θα είμαστε προσεκτικοί. Στο κουτάκι filter γράφουμε

middlemouse.paste

χωρίς enter.

Εμφανίζεται μόνο μια γραμμή που γράφει middlemouse.paste κλπ και στο τέλος της γράφει false. ΑΝ γραφει false τότε επιλέγουμε τη γραμμή και μετά κλικάρουνε 2 φορές πάνω της. Ελέγχουμε ότι το false πρέπει να έγινε true. Αν εξαρχής έγραφε true δεν κάνουμε τίποτα, είμαστε έτοιμοι. Κλείνουμε την καρτέλα(ή το παράθυρο που κάναμε την τελευταία διαδικασία.

Τώρα αν κάνουμε κάτι αντιγραφή, με το πάτημα και μόνο της ρόδας θα έχουμε κάνει επικόλληση.

Μια διευκρύνιση. Είπα λίγο πρίν κλείνουμε την καρτέλα(tab) στο firefox. Προσωπικά έχω επιλέξει ότι οι νέες σελίδες να ανοίγουν σε νέα καρτέλα και όχι παράθυρο. Την επιλογή την έκανα από Εργαλεία>Ιδιότητες>καρτέλες.

Ένα δεύτερο που μπορεί να κάνουμε με το mouse wheel στο firefox, chrome κλπ είναι(άσχετα αν εφαρμόσαμε την προηγούμενη μέθοδο) πιέζοντας σε μια καρτέλα πάνωτην ρόδα, κλείνει η καρτέλα! Έτσι δεν χρειάζεται πχ πρώτα να την επιλέξεις, μετά να σημαδέψεις το Χ και να κάνεις κλικ.

Ένα τρίτο που μπορούμε να κάνουμε με τη ρόδα είναι, 'όταν ήμαστε σε μια σελίδα και βλέπουμε ένα λινκ που μας αρέσει, απλά πιέζοντας τη ρόδα πάνω στο λινκ μας ανοίγει νέα καρτέλα με το λινκ αυτό χωρίς να χρειάζεται όπως παλιά να κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο λινκ και να επιλέγουμε "άνοιξε σε νέα καρτέλα"...

Αν ξέρετε κι άλλα κόλπα με το ροδάκι στο firefox τα σχόλια είναι ανοιχτά και για εσάς.

Licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License