**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**

Aγορές ηλεκτρονικών, PC από Amazon.co.uk και για Έλληνες(προπληρωμένη κάρτα)

Από το Βρετανικό ηλεκτρονικό κατάστημα Amazon οι Έλληνες  αγοράζουν πλέον μεταξύ άλλων και ηλεκτρονικά, PC και περιφερειακά εκτός από βιβλία, CD-DVD και προγράμματα.

Αυτό το αντιλήφθηκα όταν πήρα σήμερα ενημερωτικό mail από την Amazon, όπου είχαν βάλει φαρδιά πλατιά την Ελληνική σημαία και διαφήμιζαν το παραπάνω γεγονός.

Έτσι, όπως αναφέρει η Amazon.co.uk, οι Έλληνες  μπορούν να αγοράζουν:

  • Ρουχισμό, ήδη ομορφιάς, εργαλεία, ηλεκτρονικά, προϊόντα υγείας(εκτός από φάρμακα), είδη κήπου, κοσμήματα, κουζινικά, προϊόντα γραφείου, παπούτσια, αθλητικά είδη και συσκευές.
  • Βιβλία, μουσική, DVD
  • Υπολογιστές, video games, software, περιφερειακά και αξεσουάρ
Διαβάστε περιορισμούς στο link που έδωσα, αλλά λάβετε υπόψιν και τυχόν ανθρώπινα λάθη(εκ μέρους της Amazon) για τη διαθεσιμότητα των ειδών προς Ελλάδα.

Οι τιμές που βλέπετε στο site τους είναι χωρίς ΦΠΑ. Υπάρχει 4% για βιβλία, 19% για ηλεκτρονικά κλπ(Ελλάδα). Επίσης υπάρχουν έξοδα μεταφοράς. Το αντίτιμο που θα πληρώσετε βγαίνει αφού έχετε συνδεθεί, επιλέξει τα προϊόντα και ήσαστε στο ηλεκτρονικό καλάθι στο τελικό βήμα. Κάντε σύγκριση με τοπικά καταστήματα και αν σας βολεύει.  


Αν δεν έχω πιστωτική κάρτα τι γίνεται: Prepaid Card(προπληρωμένη κάρτα)!

Σημείωση 2013: τσεκάρετε στην τράπεζα σας διότι πλέον αποτελεί κοινή πρακτική σε ποελάτες ταμιευτηρίου να δίνεται και κάρτα ATM που μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί σε αγορές, πχ σε σουπερμάρκετ, αλλά ίσως και σε ηλεκτρονικές συνδιαλλαγές. Ρωτήστε καλά.

Απλά θα αναφέρω την εμπειρία μου. Πήρα την λεγόμενη prepaid card(προπληρωμένη κάρτα,όχι credit card) από τη Eurobank με τη VISA(μπάσκετ λέγεται νομίζω...). Την πήρα τσάμπα, χωρίς να έχω λεφτά μέσα. Κατέθεσα κάτι λίγα μετά. Δεν έχει έξοδα δικά της. Την δέχονται όχι όλες οι επιχειρήσεις στο ίντερνετ. Σίγουρα την δέχεται η βρετανική και αμερικανική Amazon και άλλοι πολοί. Ρωτήστε κανέναν ενημερωμένο υπάλληλο μην σας δώσουν αέρα, να μπορείτε να κάνετε online συναλλαγές. Μόνο από αυτές πήρα λίγα βιβλία τα περασμένα χρόνια. Ένα καλό είναι ότι με τις πενταροδεκάρες που θα έχετε μέσα στην debit, και να σας κλέψουν που λέει ο λόγος δεν τρέχει τίποτα. Φυσικά με την Amazon και τα συστήματα ασφαλειας τηςδύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο. Μόνο από την πλευρά σας να προσέχετε. Μην κατεβάζετε άγνωστα προγράμματα, έχετε antivirus ΚΑΙ antispyware. Χρησιμοποιείτε την τελευταία έκδοση των browser για online αγορές. Προσοχή και στην επιλογή passwords.

  • Εσείς τι γνώμη έχετε για τις τιμές σε Amazon και Ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα; Χρησιμοποιείτε PREPAID CARD; Ποιους άλλους τρόπους πληρωμής χρησιμοποιείτε;

  Licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License