**Έχουμε περίπου 1000 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα**

Παραπλανητικές διαφημίσεις τέλος λέει το Facebook. Πάλι...


Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα είναι αμείλικτο έναντι παραπλανητικών διαφημίσεων και προσφορών που εμφανίζονται κυρίως όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί τις λεγόμενες εφαρμογές. πχ παιχνίδια μέσα στο Facebook.

Για παράδειγμα, σε παιχνίδια τύπου Farmville, ο παίχτης χρησιμοποιεί μεν ψεύτικο χρήμα για να αγοράζει διάφορα "προϊόντα" και "υπηρεσίες"(για virtual πράματα μιλάμε), κάθε στιγμή όμως μπορεί να αγοράσει με πραγματικό χρήμα επιπλέον ποσότητες(ώστε να τον βοηθήσουν στο παιχνίδι). Όταν ξεμείνει κάποιος από "χρήμα", υπάρχουν διάφορες προσφορές για αληθινά προϊόντα και υπηρεσίες. Αν κάποιος ολοκληρώσει τη συναλλαγή για τη συγκεκριμένη προσφορά, παίρνει και δωρεάν μπόνους για το παιχνίδι που λέγαμε. Έτσι λοιπόν, παρατηρήθηκε ότι υπάρχουν κρυμμένα κόστη στις συναλλαγές αυτές, που ο πελάτης-παίχτης μπορεί να αρνηθεί. Το θέμα είναι ότι δεν φαίνονται εύκολα αυτά τα κόστη και η δυνατότητα να αρνηθείς.

Από τον περασμένο Ιούλιο το Facebook "απενεργοποίησε" 2 δίκτυα διαφήμισης και κατήργησε ή συμμόρφωσε πάνω από 100 εφαρμογές στο δίκτυο του.

Εσάς σας έτυχε μια δυσάρεστη εμπειρία γενικά με τις διαφημίσεις στο Facebook;

http://developers.facebook.com/news.php?blog=1&story=333
http://mashable.com/2009/11/05/facebook-scam-ads/
photo  http://www.flickr.com/photos/88526923@N00/2114874155/