Kindle για φτωχούς. Screenshots, λεπτομέρειες

Κυκλοφόρησε το νέο e-book reader της Amazon, Kindle for PC για Windows ! Με αυτό το πρόγραμμα, οι πελάτες της Amazon, του γνωστού ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου(μεταξύ άλλων) με μερικά κλικ αγοράζουν και αρχίζουν να διαβάζουν τα kindle books .

Νέο: ΛΕΞΙΚΟ UPDATE 26/11/2010: Amazon Kindle for PC UPDATE to 1.3.0 built-in dictionary, multi-column display, plus list or tile view in your library (και φυσικά προσθήκη σημείωσης, highlighting +ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ )


Update 2011 version 1.7.1 Άλλαξε τελείως το interface. Δυνατότητα δημιουργίας collections(πχ βάλτε ένα συγγραφέα στην κατάλληλα ονομασμένη συλλογή). Τα βιβλία φορτώνουν γρήγορα. pdf reader μέσα στο Kindle for pc. Το ποντίκι κάτω στη σελίδα για να εμφανιστούν τα βελάκια κι οι σελίδες στα pdf. Ελληνικά pdf μάλλον δεν παίζουν. Δείτε:


Kindle for PC version 1.7.1

Διαβάζω pdf σε Kindle for pc 1.7.1Kindle books διατίθενται στο Kindle Store στην Amazon, και διαβάζονται από τη συσκευή Kindle, από το αντίστοιχο app του i-phone και τώρα από το PC σας μέσω του Kindle for PC.

Download:

Αφού κατεβάσουμε το Kindle for PC  , και το εγκαταστήσουμε μας ζητά να εισάγουμε τα στοιχεία μας(email, password) από το λογαριασμό Amazon που ήδη διαθέτουμε. Αν δεν έχετε μπορείτε να δημιουργήσετε κάνοντας κλικ στο "Create one now". Κλικ στο register.Τώρα είστε στο "Home" του προγράμματος(βλέπε πρώτο screenshot, κλικ για μεγέθυνση). Αν έχετε ήδη αγορασμένα Kindle books αυτά θα τα δείτε στο "Archived items". Τις ρυθμίσεις του Kindle μπορείτε να τις κάνετε onlıne από εδώ.Κάνοντας τώρα κλικ στο "Shop in Kindle Store" μεταφέρεστε στο Kindle Book Store. Αναζητάτε κάποιο βιβλίο Kindle που σας αρέσει, πάτε στη σελίδα του βιβλίου και κάνετε κλικ στο "Buy now with one click" με επιλογή deliver for Kindle for PC. Εδώ υποθέτουμε πως, ήδη έχετε ορίσει και κάποια κάρτα, ή πιστωτική, ή αν δεν έχετε, prepaid card όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο.

Αν δεν έχετε λεφτά στην κάρτα, ή απλώς θέλετε να ρίξετε μια ματιά στο βιβλίο που θα θέλατε να αγοράσετε, μην κάνετε κλικ στο "Buy now with one click"αλλά στο Try it free - Send sample now - Deliver for Kindle for PC. Έτσι, θα εμφανιστεί στιγμιαία στο πρόγραμμα σας το εικονίδιο με το βιβλίο που διαλέξατε, και κάνοντας δεξί κλικ πάνω του θα μπορείτε να μετακινηθείτε σε αυτό(Table of Contents, Go to the beginning κλπ). Θα μπορείτε να κάνετε κλικ και στο Buy now όταν αποφασίσετε να το αγοράσετε.Τώρα, το interface του Kindle for PC είναι απλό χωρίς πολλά πολλά κουμπιά. Προσφέρει εύκολη μετακίνηση στο βιβλίο μετο κουμπί Go to αλλά και μπορείτε να αλλάζετε σελίδα με τα βελάκια στο πληκτρολόγιο σας.

Για όσους έχουν προβλήματα όρασης, με το κουμπί Aa μπορείτε να ορίσετε το μέγεθος των γραμμάτων, με το slider να ορίσετε τα words per line.


Είναι φανερό, ότι αυτός ο τρόπος αγοράς βιβλίων  έχει τεράστια πλεονεκτήματα


  • δεν φοβάστε αν θα "χαθεί" το βιβλίο στο ταχυδρομείο
  • δεν περιμένετε μέρες/εβδομάδες μέχρι να φτάσει το βιβλίο
  • αναπροσαρμόζεται το μέγεθος των γραμμάτων
  • κάνετε bookmark στη σελίδα που θέλετε
  • έχετε συγχρονισμό στους υπολογιστές που διαθέτεται. Αγοράζετε το βιβλίο στη δουλειά, συνεχίζεται το διάβασμα σπίτι(σε άλλο υπολογιστή)
Τα μειονεκτήματα


  • ενώ υπάρχουν στα Amazon Stores εκατομμύρια τίτλοι, στα Kindle books έχουμε σαφώς λιγότερους(ακόμη) τίτλους  κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες αν δεν κάνω λάθος.
  • χρειάζεστε οπωσδήποτε τα proprietary προγράμματα ή συσκευές της Amazon για τα Kindle books
  •  δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να προσθέσεις νέα σημείωση ή να υπογραμμίσεις κάτι όπως κάνουμε στα "αληθινά" βιβλία. Μπορείς όμως να δεις αν το βιβλίο ήδη διαθέτει κάποιες σημειώσεις
  • δεν έχει αναζήτηση
  • δεν έχει ζουμ στις φωτογραφίες
Update:  Future improvements(Ευχαριστώ τον Βασίλη από το blog Vassilis Online)


          * Create notes and highlights V
          * Search V
          * Zoom and rotate images
      Click on an image to see an expanded view and rotate it if desired.

etc
Licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License.