Πρόγραμματα για pdf έγγραφα

`Εδώ θα αναφέρω το πως ανοίγω και διαβάζω pdf έγγραφα με δωρεάν προγράμματα.

Adobe Reader vs Adobe Acrobat


Η πιο διαδεδομένη(και καλή) λύση είναι το δωρεάν πρόγραμμα Adobe Reader για Windows και Linux. Ανοίγει όλων των ειδών τα pdf έγγραφα, μπορείτε να περιηγηθείτε και να τα εκτυπώσετε. Δεν μπορείτε όμως να επεξεργαστείτε τα έγγραφα αυτά. Μπορείτε να συμπληρώσετε μια φόρμα που περιέχεται σε pdf με το Reader(αν αυτός που έφτιαξε τη φόρμα το έχει επιτρέψει). Αρκετά μεγάλο download.

Η επεξεργασία, δημιουργία εγγράφων pdf, sharing κλπ δεν μπορεί να γίνει με το free "Adobe Reader". Εκεί θέλει, αν επιμένετε στην ίδια εταιρία, το ακριβό "Adobe Acrobat". Φυσικά υπάρχουν και δωρεάν λύσεις για αυτή τη δουλειά, μερικές από τις οποίες αναφέρονται παρακάτω.Πως κάνουμε να θυμάται ο Adobe Reader σε ποια σελίδα ήμασταν


Edit > Preferences > Document > Restore last view settings when opening documents να επιλεγεί. Εννοείται ότι αν χρησιμοποιούν κι άλλοι τον υπολογιστή θα πρέπει να σκεφθείτε αν θα πρέπει να επιλεγεί.

Γενικά δείτε τα preferences. Επίσης όταν ανοίγετε πολλά έγγραφα υοάρχουν τώρα τα tabs.


Foxit Reader


Το Foxit Reader free version είναι Το αστέρι των τελευταίων ετών (2015 edit), pdf reader. Στο link που σας δίνω στο άρθρομου, προσέξτε να είναι για την δωρεάν έκδοση όχι Pro. Το πρόγραμμα ξεκινάει γρήγορα και έχει μικρότερο μέγεθος. Αυτό επιτρέπει να υπογραμμίζουμε λέξεις και να προσθέτουμε σημειώματα στις σελίδες του εγγράφου pdf. Επίσης, μπορεί να μετατρέψει το pdf σε .txt (κείμενο σημειωματαρίου) όχι σίγουρα καλά.

Πρέπει κανείς να είναι σε εγρήγορση όταν εγκαθιστά το πρόγραμμα αυτό για να μην εγκαταστήσει και άλλες εφαρμογές που δεν ζητήσαμε. Απλώς επιλέγετε όχι, αν θέλετε. Με το Foxit Editor που περιέχεται σε αυτόν(evaluation), μπορείτε μεν να δημιουργήσετε έγγραφα pdf ή να τα επεξεργαστείτε, αν δεν πληρώσετε όμως(για το Foxit editor) θα εμφανίζει στις σελίδες που δημιουργήσατε/επεξεργαστήκατε watermarks.

Sumatra pdf Viewer για Windows

Sumatra pdf Viewer για Windows είναι μικρό, δωρεάν, open source και portable πρόγραμμα. Μινιμαλιστικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο φλασάκι(USB flash).

xpdf για linux


Δείτε το εδώ.

Και μερικοί pdf creators