**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

"Facebook Chat" στο Firefox μόνιμα

Facebook chat in Firefox sidebar
Συνεχίστε το chat στο Facebook ακόμη και όταν δεν είστε στην ιστοσελίδα του! Εδώ θα σας αναφέρω 2 τρόπους, chat στη sidebar του Firefox και chat από το Pidgin instant messenger.


 

 Προσθέστε το Facebook Chat στο Firefox(δοκιμάστηκε πάλι 6/2013 οκ)

2013 αν δεν είστε συνδεδεμενο σε ΦΒ θα δυσκολευτείται να κάνετε κλικ σε σύνδεση, αλλά γίνεται.
 • Κάντε Ctrl-B (ή από το μενού View > Sidebar > Bookmarks) , ανοίγει η sidebar.
 • Δεξί κλικ σε ένα από τους "φακέλους" και επιλογή New Bookmark.
 • Ονομάστε το νέο Bookmark "Facebook Chat".
 • Κάντε Copy=Paste αυτό: http://www.facebook.com/presence/popout.php στο πεδίο location.
 • Τσεκάρετε το κουτάκι "load this bookmark in the sidebar".
 • Τώρα, κάθε φορά που θα κάνετε κλικ στο νέο σας bookmark θα φορτώνει το Facebook chat(αν είστε συνδεδεμένοι, αλλιώς συνδέεστε).
Addinf Facebook chat in Firefox

   Θα βλέπετε ποιός είναι online ή απασχολημένος κλπ και αν κάνετε κλικ σε ένα από τα ονόματα ανοίγει πάλι στη sidebar δεύτερο παραθυράκι όπου κάνετε διάλογο (chat). Αν δεν το βλέπετε καλά, πιάστε το με το ποντίκι και σύρετε το να φανερωθεί καλά.

  Φυσικά αυτό το tip ισχύει για την ώρα, αν αλλάξει το Facebook την διεύθυνση την παραπάνω(ή τον τρόπο του chat) δεν θα ισχύει.

  Chat με φίλους στο Facebook μέσω Pidgin


  Το Pidgin είναι πολύ γνωστό πρόγραμμα instant messaging(chat client) για Windows και linux, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήτε με φίλους στο GMail, Yahoo, msn, irc, Twitter κλπ και τώρα με τον τρόπο που θα σας πω στο Facebook.

  Προσθέστε νέο λογαριασμό στο Pidgin (Accounts->Manage Accounts->Add). Επιλέξτε το "Facebook". Συμπληρώστε τα στοιχεία σας του Facebook. Είστε έτοιμοι για τσατ.

  Facebook chat using Pidgin IM

  Adding Facebook chat in Pidgin

  Πηγές:

   http://www.pcworld.com/article/188091/add_facebook_chat_to_your_firefox_sidebar.html