**Έχουμε περίπου 1000 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα**

Σχεδιαστής template(προτύπου) έρχεται στο Blogger!

Είναι γνωστό ότι ο Blogger δε διαθέτει δα και πλούσια γκάμα από  templates(πρότυπα). Με τη νέα δυνατότητα που δοκιμάζεται στο Blogger in Draft η Google (θα) μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε εκ νέου το blog μας επιλέγοντας από τα 15 νέα templates. Να επιλέγουμε και να μπορούμε να το τροποποιήσουμε εύκολα στα μέτρα μας. UPDATE: Όπως έλεγα, ήδη αυτή η δυνατότητα είναι προσβάσιμη στον κανονικό Blogger πλέον

Από τη στιγμή που θα επιλέγουμε το νέο template θα μπορούμε να επιλέξουμε και layout(διάταξη) 1 στήλης, 2 στηλών ή 3 στηλών για αυτό το template:
Επίσης θα είναι στη διάθεση μας δωρεάν και εκατοντάδες καλαίσθητες εικόνες background και σχέδια(patterns) από την iStockphoto.


Άρα με λίγα λόγια, θα ξεκινάμε με ένα template και με μερικά κλικ θα μπορούμε να το αλλάζουμε κιόλας φαίρνοντας το στα μέτρα μας ανάλογα το γούστο μας. Θα μπορούμε να αλλάξουμε στοιχεία όπως

  • χρώματα
  • φωτογραφίες  για background
  • κύριο layout αλλά και footer layout(μετά τα άρθρα κάτω)
  • γραμματοσειρές
  • πλάτος στηλών-sidebars και πλάτος blog (με ένα απλό σύρτη θα αλλάζει, δες βίντεο)
  • tabs με πολλά νέα design για τις σελίδες μας στο Blogger(αν φτιάξαμε)
  • gadgets
Το καλό είναι ότι πριν κάνουμε τις αλλαγές μόνιμες στο Blogger blog μας θα μπορούμε να κάνουμε προεπισκόπιση κάθε αλλαγής(δες βίντεο). Πάντως, κρατήστε ένα αντίγραφο του προτύπου σας για κάθε περίπτωση.

Τώρα όσους τους αρέσει η...επικίνδυνη ζωή και κάνουν χρήση του Blogger in Draft(όπου δοκιμάζονται όλες οι νέες τροποποιήσεις στον Blogger) μπορούν από τώρα να χρησιμοποιήσουν το νέο Blogger Templates Designer , τον σχεδιαστή template δηλαδή. Έχω την εντύπωση ότι θα εμφανιστεί σαν επιλογή και στους κανονικούς χρήστες Blogger "όπου να'ναι" όπως έγινε με τις νέες σελίδες και τον νέο editor.
Περισσότερες πληροφορίες για το Blogger Template Designer

Finally, a Major New Reason to Use Blogger: Easy Custom Templates
Licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License