**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Έλεγχος για Plugins σε browsers

Τα μη ενημερωμένα plugins είναι πηγή προβληματικής ασφάλειας και μη σταθερότητας των browser όπως ο Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari κλπ. Η Mozilla έχει μια σελίδα plugin check για έλεγχο των plugin σας στον firefox και εν μέρει έλεγχο για άλλους browsers.

Τα plugins είναι απαραίτητα σε έναν browser για πράγματα σο ίντερνετ όπως
  • Videos
  • Παιχνίδια
  • Animations
Τα plugins τα φτιάχνουν εταιρίες όπως η Adobe, Sun και Apple και δεν ενημερώνονται πάντα αυτόματα στις τελευταίες τους εκδόσεις. Μη ενημερωμένα plugins στον browser σας μπορεί να σημαίνει μεταξύ άλλων:
  • αργή απόδοση
  • ρίσκο για ασφάλεια(virus, spyware)
Μόλις μεταβείτε στη  σελίδα plugin check , ελέγχει τις βερσιόν των εγκατεστημένων σας plugin στον Firefox, και όπως λέει σε Safari 4, Opera 10.5 και Internet Explorer 7 και 8(προς το παρόν με κάποιες ελλείψεις). Πάντως με τον Chrome 19+ βρήκε ότι ο Real Player ήθελε αναβάθμιση(2012 update)

 Στο παρακάτω badge βλέπετε αν χρειάζεστε update και με κλικ πηγαίνετε στην σελίδα της Mozilla για τα plugins:

We can check your plugins and stuff

Αυτό που εμφανίζει η σελίδα plugin check είναι τα εγκατεστημένα plugin σας και ένα κουμπάκι δίπλα σε κάθε plugin. Αν λοιπόν χρειάζεται αναβάθμιση το plugin το κουμπί-αν το κάνετε κλικ- θα σας οδηγεί στο κατάλληλο site.Licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License.