**Έχουμε περίπου 1000 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα**

Αργεί ο Firefox; Βάλτε Google Chrome!

Ο Google Chrome είναι ένας γρήγορος και ασφαλής browser από την Google. Επιπλέον ξεκινάει γρήγορα και έχει πλέον και πρόσθετα. Αν ώρες ώρες σας έρχεται να απεγκαταστήσετε τον Firefox επειδή ξεκινά πλέον αργά, μην το κάνετε. Απλώς εγκαταστήστε και τον Google Chrome.

Αφού κατεβάσετε το Google Chrome για το λειτουργικό σύστημα σας και τη γλώσσα σας(Windows, Linux, Mac θα το αναγνωρίσει η ιστοσελίδα), όταν αρχίσει η εγκατάσταση κάποια στιγμή θα σας ρωτήσει αν θέλετε να κάνετε εισαγωγή των passwords, bookmarks(αγαπημένα) κλπ από τον browser που ήδη χρησιμοποιείτε. Οπότε πρέπει να κλείσετε τον Firefox ή Internet Explorer ώστε να γίνει η εισαγωγή.

Οπότε τώρα θα έχετε έναν έτοιμο browser, τον Google Chrome σαν να τον χρησιμοποιούσατε χρόνια, με τα password σας, τα bookmark, το ιστορικό κλπ

Μιλάμε για ένα λιτό περιβάλλον. Δεν υπάρχει μενού όπως το συνηθίσαμε. Δεξιά πάνω πάνω έχουμε δύο εικονίδια. Με κλικ σε κάθε ένα εμφανίζεται το μενού. Άρα με κλικ στο δεξί εικονίδιο και επιλέγοντας Options(Επιλογές ή παρόμοιο) έχουμε πρόσβαση σε ορισμένες επιλογές που ίσως θέλουμε να αλλάξουμε.
  • Στα βασικά καθορίζουμε αν θέλουμε κάποια αλλαγή στην αρχική σελίδα μας όταν ξεκινά ο Google Chrome.
  • Επίσης αν θέλουμε αλλάζουμε την μηχανή αναζήτησης(προεπιλεγμένη η Google)
  • Στο μεταξύ, αν θέλουμε να αναζητήσουμε κάτι στη Google απλώς το πληκτρολογούμε στη γραμμή διεύθυνσης. Δεν υπάρχει ειδικό κουτάκι.
  • Παρακάτω στα βασικά μπορούμε, αν θέλουμε, να κάνουμε τον Google Chrome κύριο browser στον υπολογιστή μας ή να πάρουμε πίσω την απόφαση αυτή.
  • Στο τρίτο tab, μπορείτε να καθαρίσετε όταν έρθει η ώρα τα cookies, ιστορικό σας περιήγησης κλπ με ένα κουμπάκι.
Όταν κάνουμε περιήγηση κάνοντας κλικ στο + δίπλα στο tab ανοίγουμε νέο tab. Το ίδιο αποτέλεσμα με Ctrl-T. Επίσης και από το πρώτο εικονιδιάκι, πρώτη επιλογή το ίδιο. Με ctrl-N έχουμε νέο παράθυρο. Ζουμάρισμα με Ctrl-+, ξεζουμάριζμα με ctrl--, αρχικό μέγεθος με Ctrl-0. Όλα υπάρχουν στο μενού.

Κάνετε περιήγηση και θέλετε να κάνετε ένα bookmark. Κλικ στο αστεράκι μέσα στη γραμμή διεύθυνσης.

Η γραμμή με τα bookmarks(bookmark toolbar), αν δεν φαίνεται μπορείτε να την εμφανίσετε από το δεύτερο εικονίδιο, "πάντα να φαίνεται...".

Κλικ στο δεύτερο εικονίδιο και κλικ Πρόσθετα ώστε
να δείτε ποιά πρόσθετα έχετε
να απενεργοποιήσετε ή απεγκαταστήσετε πρόσθετα
να ψάξετε αν θέλετε για νέα κατάλληλα πρόσθετα.

Ορθογραφικό λεξικό στο Google Chrome.


Δεξί κλικ στο πεδίο που γράφετε σε κάποια σελίδα στο ίντερνετ. Δείτε υπάρχουν οι γλώσσες που θέλετε στο spell-checker options(επιλογές ορθογραφικού λεξικού). Αν όχι κλικ στο πιλογές γώσσας και μετά προσθήκη:Με δεξί κλικ πάνω στω Πίσω βελάκι περιήγησης εμφανίζεται μενού με φυσικά τη λίστα των σελίδων που είδατε προηγούμενα, αλλά επιλογή και για όλο το ιστορικό σας(Ctrl-H).

Με δεξί κλικ πάνω στο άνω μπλε πλαίσιο εμφανίζεται άλλο χρήσιμο μενού με διάφορες επιλογές όπως επαναφορά όλων των κλειtab που κλείσατε νωρίτερα.

Πως κάνουμε update σε Google Chrome; Δεύτερο εικονιδιάκι about google chrome και περιμένετε. Δράτε ανάλογα με το μήνυμα.Licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 Greece License.