**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Windows XP SP2: Λήγει στις 31 Ιουλίου 2010 η υποστήριξη

Άν έχετε Windows XP Service Pack 2(SP2), μετά τις 31 Ιουλίου δεν θα έχετε δυνατότητα για ενημερώσεις ασφαλείας στα Windows.

UPDATE 2013: 
Windows lifecycle fact sheet

End of extended support:
  1. Windows XP SP3 April 8, 2014
  2. Windows Vista SP2 April 11, 2017
  3. Windows 7 SP1 January 14, 2020
  4. Windows 8 Ιανουάριος 10, 2023 

Για να έχετε Windows XP SP2 υποθέτω ότι ή δεν θα έχετε τις ενημερώσεις ασφαλείας των Windows στο αυτόματο(Automatic Updates) ή δεν έχετε σύνδεση στο ίντερνετ για τον συγκεκριμένο υπολογιστή ή επιλέξατε για κάποιο λόγο να μην κάνετε update στο Windows XP SP2.

Άν δεν ξέρετε τη βερσιόν Windows XP έχετε πηγαίνετε στην Έναρξη(start)>Run(ή πιέστε μαζί πλήκτρο Windows-R) και πληκτρολογείστε

winverοπότε θα πεταχτεί το παραθυράκι με τις πληροφορίες


Ο ευκολότερος τρόπος λοιπόν για να κάνετε αναβάθμιση από Windows XP SP2 σε Windows Service Pack 3(SP3) και έτσι να συνεχίσετε και μετά τις 31 Ιουλίου 2010 να έχετε ενημερώσεις ασφαλείας στα Windows(μέχρι τις 8 Απριλίου 2014) είναι να επιτρέψετε τις αυτόματες ενημερώσεις. Μπορείτε και αν έχετε SP1a να αναβαθμιστείτε κατευθείαν σε SP3 αλλά δεν ξέρω αν γίνεται αυτόματα.

Πριν όμως σας πω για το πως ενεργοποιείτε τις αυτόματες ενημερώσεις στα Windows XP, να σας προτείνω να ελέγξετε αν η επαναφορά συστήματος είναι σε λειτουργία όπως κανονικά πρέπει να είναι, κι αν δεν είναι να την θέσετε σε λειτουργία. Μετά αν όλα στον υπολογιστή λειτουργούν όπως τα θέλετε κάντε χειροκίνητα ένα system restore point: Start(Έναρξη) | All Programs(Όλα τα Προγράμματα) | Accessories(Βοηθήματα) | System Tools(Εργαλεία Συστήματος) | System Restore(Επαναφορά Συστήμαος) και μετά ακολουθείτε τα βήματα για δημιουργία System Restore Point. Δεν κάνετε δηλαδή επαναφορά αλλά δημειουργείται το σημείο επαναφοράς.

Αυτόματες ενημερώσεις σε Windows XP


Δεξί κλικ πάνω στο Ο Υπολογιστής μου. Κλικ στο ιδιότητες και μετά κλικ στο αυτόματες ενημερώσεις. Επιλέξτε το κουτάκι με τις αυτόματο:Δείτε εδώ τι σημαίνει ο τερματισμός υποστήριξης στα Windows . Σημειώνω ότι όσοι έχουν 64 bit Windows XP SP2 θα συνεχίσουν να έχουν υποστήριξη μια που δεν υπάρχει SP3 για αυτούς.

Προσοχή. Σε κάθε περίπτωση, αν ελέγξετε και δείτε ότι ακόμη έχετε τον Internet Explorer 6 για περιήγηση στο ίντερνετ(μενού Βοήθεια>Περί Internet Explorer), αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο από άποψη ασφαλείας και διότι πλέον αυτός δεν υποστηρίζεται από μεγάλα site. Οι αυτόματες ενημερώσεις δεν σημαίνει ότι αυτόματα θα ενημερώσουν σίγουρα και τον Internet Explorer.  Αυτό γίνεται χειροκίνητα. Αφού έχει γίνει η ενημέρωση των Windows φορτώστε τον Internet Explorer 8. Επίσης βάλτε και τον Firefox τουλάχιστον.

End of support for Windows XP SP2 and Windows Vista without service packs