Κενή Αρχική Σελίδα για γρηγορότερο ξεκίνημα του περιηγητή

Αν θέλουμε όταν ξεκινάμε τον Internet Explorer (ή τον Firefox) να μην περιμένουμε λίγο να φορτώσει την Αρχική σελίδα(home page) θα επιλέξουμε ως αρχική, κενή σελίδα(blank page):

Internet Explorer 8


Πάμε από το μενού στα Εργαλεία(Tools) και επιλέγουμε το τελευταίο στοιχείο Επιλογές Ίντερνετ(Internet Options)

Internet Explorer 8 options

Μετά θα κάνουμε κλικ στο Use Blank(χρήση κενής)blank home page IE8

Αρχική σελίδα Mozilla Firefox


Πάμε αντίστοιχα στα Εργαλεία(Tools) κλικ στο επιλογες

Firefox options

και από κεί, έχοντας επιλεγμένο το General(γενικά) επιλέγουμε, όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα, το show a blank page(κενή σελίδα)

πως βαζω αρχικη σελιδα στο mozilla
πως βαζω αρχικη σελιδα στο mozilla


Στο μεταξύ, υπάρχουν πρόσθετα, κακόβουλα προγραμματα κλπ που μπορεί να κάνουν αλλαγή αρχικής σελίδας σε Mozilla και άλλους περιηγητές και αυτές να επιμένουν να ξαναεμφανίζονται παρά τις οδηγίες που είπαμε. Η αναζήτηση επίσης μπορεί να χακαρειστεί. Οπότε πρόσφατα(2014) έγραψα το "Απεγκατάσταση ύποπτων toolbar και Adware από Chrome, Firefox, IE" 

Εδώ τώρα έχουμε την εξείς διαφορά. Η αρχική σελίδα εξακολουθεί να είναι αυτή που υπήρχε. Αν δηλαδή κάνουμε κλικ στο σπιτάκι στο μενού(αν το έχετε) θα μεταφερθούμε σε αυτήν. Αυτό που αλλάξαμε είναι, όταν ξεκινά ο Firefox να δείχνει κενή σελίδα.

Ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης, τη σελίδα που είναι αρχική και τον browser αυτό το μέτρο μπορεί να βοηθήσει να ξεκινήσετε πιο γρήγορα το surfing. Η ιδέα για το άρθρο μου ήρθε περιμένοντας να συνδεθεί στο ξεκίνημα ο Internet Explorer 8 με MSN. Μετά επέλεξα Google για Αρχική και βελτιώθηκε.