Πόσο χώρο έχω για φωτογραφίες στον Blogger και Google

Αν έχετε φωτογραφικό blog ή απλώς ανεβάζετε πάρα πολλές φωτογραφίες σε αυτό θα αναρωτιέστε πόσος χώρος απομένει ακόμη για φωτογραφίες. Διότι θα ξέρετε ήδη ότι υπάρχουν περιορισμοί και όρια στα Blogger blog (δες το άρθρο αυτό οπωσδήποτε, ενημερώθηκε κι αυτό το 2016). Οι φωτογραφίες λοιπόν που βάζετε στο Blogger blog αν έχετε προφίλ Blogger αποθηκεύονται στο Picasa Web Albums και δε πήγατε σε Google+. Υπάρχει όριο 1 GB. Ένα φάκελο ανά blog. Αν δηλαδή με το ίδιο email έχετε φτιάξει 2 blog, οι φωτογραφίες που ανεβάζετε στα  blog σας έχουν 2 φακέλους στο συγκεκριμένο Picasa λογαριασμό που συνδέεται με το συγκεκριμένο email.

Δυο διαφορετικά πράματα και διαφορετικά όρια είναι όσα ισχύουν για προφίλ Blogger / Προφίλ Google+ σε blogspot blog.

Αν έχετε κάνει αναβάθμιση σε Google+, οι φωτογραφίες σας θα αποθηκεύονται στο Google Photos (νέο, δες άρθρο), όπου θα έχετε 15GB αποθηκευτικού χώρου όμως κοινόχρηστου χώρου με το Gmail και Google Drive. Δες το παραπάνω άρθρο για όρια, μετά!Πόσο χώρο έχω ακόμη για φωτογραφίες;


UPDATE 2016: Αν λοιπόν θέλετε να δείτε πόσο χώρο έχετε ακόμη για φωτογραφίες, κατευθυνθείτε εδώ: (https://www.google.com/dashboard/). Είναι Οι Ρυθμίσεις / Settings της Google. Το Dashboard. Βάλτε password.

Βρείτε το Photos Kαι κλικ, αν έχετε Google+ προφίλ στο blog. θα δείτε τα όρια

  • High quality photos (free unlimited storage)
  • Original (Πχ 14,7 GB storage left από τα 15 GB)
  • Αγορά χώρου (δυνατότητα)

Για Blogger προφίλ σε blogspot, μάλλον, θα βρείτε στο dashboard το Picasa web albums. Κλικ Manage all Picasa Web Albums settings και από κει κλικ στην καρτέλα Storage αν υπάρχει. Ή κάτω κάτω εκεί υπάρχει η ένδειξη πόσοχώρο χρησιμοποιείτε. πχ "You are currently using ΧΧ MB (13.59%) of your χχχ MB. Upgrade Storage"..

Φυσικά, μην ξεχνάτε ότι αν τον ίδιο λογαριασμό Picasa Web Albums ή στο Google Photos τον χρησιμοποιείτε και για να αποθηκεύετε προσωπικές φωτογραφίες με τα όρια που αναφέρω να ξεπερνούνται, ο χώρος που σας απομένει θα είναι λιγότερος.

Αγορά χώρου αποθήκευσης στη Google


Η αγορά χώρου για προϊόντα τώρα εδώ.

Αγορά χώρου για τις φωτογραφίες μπορεί να γίνει και από το Picasa Web Albums στον πάτο της σελίδας γράφει upgrade storage(αναβάθμιση αποθυκευτικού χώρου δηλαδή αγορά).

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για περισσότερη ασφάλεια προπληρωμένη κάρτα . Αφού ρωτήσετε αν δέχεται αγορές στο ίντερνετ η κάρτα.