**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**

Pidgin και "GMail Chat"(ή Google Talk)

Το Pidgin είναι ένα εύκολο στη χρήση chat client που σας επιτρέπει να συνδεθείτε ταυτόχρονα σε Yahoo, msn, IRC, Google chat, Facebook chat και άλλα πολλά. Έχει κυκλοφορήσει η έκδοση 2.7.3.

Για το πως κάνετε chat χρησιμοποιώντας το Pidgin με φίλους στο Facebook γράψαμε.

Σήμερα θα πούμε για το πως κάνουμε chat χρησιμοποιώντας το Pidgin με επαφές στο GMail(ή Google Talk). Γιατί να το κάνουμε αυτό; Εγώ βλέπω ένα λόγο:

Όταν ήμαστε κανονικά στο GMail και κάνουμε chat, πολλές φορές αφήνουμε τη σελίδα αυτή(και το chat) και ανοίγουμε νέα σελίδα αναζητώντας κάτι. Αν στο μεταξύ κάποιος επικοινωνήσει μαζί μας και πει κάτι στο GMail chat στην σελίδα του GMail δεν υπάρχει ξεκάθαρη ειδοποίηση ότι κάποιος μας μιλά. Χάνουμε έτσι την ευκαιρία να απαντήσουμε αμέσως.

Με το Pidgin, αν το έχουμε ρυθμίσει, μπορεί να πεταχτεί ένα παραθυράκι chat και έτσι να ξεκινήσουμε τη συνομιλία μας στο GMail chat χωρίς να τη χάσουμε. Ακόμη και τον browser να έχουμε κλειστό, θα έχουμε επαφή με το GMail chat, Facebook chat και όλα τα άλλα δίκτυα που επιλέξαμε αν έχουμε σε λειτουργία το pidgin.

Το Pidgin το κατεβάζουμε από δω. Αφού το εγκαταστήσουμε στα Windows το ξεκινάμε. Κλικ στο Accounts(λογαριασμοί) και κλικ στο Manage accounts:Στο νέο παραθυράκι κλικ Add(προσθήκη):


Στο νέο παραθυράκι του Pidgin επιλέγουμε το τύπο λογαριασμού που θα προσθέσουμε. Εδώ υπάρχουν 2 τρόποι. Αν θέλουμε GMail Talk, GMail chat επιλέγουμε GMail Talk. Ο ποαλιός τρόπος είναι το XMPP:


Στο νέο παραθυράκι, αν επιλέξατε Google Talk γράψτε το username σας στο GMail και το password σας στο GMail:


Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα mail επιλέξτε το κουτάκι.

(Τώρα, με τον παλιό τρόπο, αν επιλέξατε το XMPP γράφετε στο κουτάκι domain, gmail.com. Screen name είναι το username σας και βάζετε και το password του GMail.)

Οι νέες εκδόσεις στο Pidgin υποστηρίζουν, λέει, audio/video για XMPP-GMail πράγμα που δεν δοκίμασα.

Όσο για το παραθυράκι που λέγαμε Tools>Preferences>Interface:
Διαβάστε και για το Meebo chat


Licensed under a Creative Commons Attribution Non Commercial Licence