Συντομεύσεις πληκτρολογίου Twitter (shortcuts)

"Pssst, ήρθε το νέο Twitter"! Με αυτή τη φράση το Twitter ενημερώνει το κοινωνικό δίκτυο τους "τυχερούς" ότι μπορούν να δοκιμάσουν το νέο Twitter (2010). Το δοκιμάσαμε. Παρακάτω λέμε λίγα λόγια για τις συντομεύσεις πληκτρολογίου twitter.

Στο νέο Twitter η σελίδα είναι χωρισμένη σε 2 κομμάτια. Αριστερά είναι τα tweets(Timeline). Όμως υπάρχει οριζόντιο μενού με τα εξείς στοιχεία:
  • Timeline
  • Mentions
  • Retweets
  • Searches
  • Lists
Μόλις αλλάξω με κλικ από το προεπιλεγμένο Timeline και πάω πχ στο Retweets θα δω τα retweets.Όμως τώρα αν κάποιος στο tweet του έχει σύνδεσμο για βίντεο Youtube με κλικ στο μικρό τετραγωνάκι ανοίγει στο δεξί πάνελ το βίντεο και το βλέπω κατευθείαν από τη σελίδα του TwitterΤο ίδιο όπως μας πληροφορεί και το Twitter συμβαίναι και για φωτογραφίες και βίντεο από υπηρεσίες όπως Vimeo, Flickr, TwitPic κλπ.

Θα πρέπει να δει κανείς αν τα χρώματα που είχε διαλέξει σε συνδυασμό με το background image εξακολουθολυν να φαίνονται ωραία με το νέο design στο Twitter.

ΣΥΝΤΟΜΕΎΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΊΟΥ TWITTER (SHORTCUTS)


Photo Update 2016: Στη σελίδα του Twitter, ενώ δεν έχετε κάνει κλικ σε κάποιο text box, πληκτρολογείστε το ? (shift και / μαζί). Κλικ για μεγέθυνση:


Συντομεύσεις πληκτρολογίου Twitter
Συντομεύσεις πληκτρολογίου Twitter


Βλέπετε μερικά twitter keyboard shortcuts. Πχ πατήστε n για νέο tweet: Ανοίγει ένα παραθυράκι με ένα κουτάκι για να πληκτρολογείσετε το μήνυμα και να το στείλετε.

Πληκτρολογήστε g και μετά h, οπότε "go home" δηλαδή timeline. Πλήρης λίστα με τις συντομεύσεις πληκτρολογίου νέου Twitter

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΕΟΥ TWITTER ΣΤΟ FIREFOX 3.6.10: BLANK SCREEN


Στο Firefox 3.6.10 η δοκιμή του νέου Twitter εδώ αποτυγχάνει. Εμφανίζεται κενή η σελίδα. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ. Ενώ με το Google Chrome no problem. IE8 επίσης λειτουργεί. Opera 10.62 OK. Safari 5.0.2 OK

UPDATE 2/10--SOLUTION Όπως προτείνει στα σχόλια του παραπάνου(νεκρού πλέον) συνδέσμου κάποιος-και ΑΝ υπάρχει το πρόβλημα, 2014 έχουμε- γράψτε στο κουτάκι με τη διεύθυνση του Firefox about:config και πατήστε enter. Γράψτε τώρα στο κουτί φίλτρο filter: dom.storage.enabled. Αν είναι FALSE ΔΙΠΛΌ ΚΛΙΚ ΠΆΝΩ ΤΟΥ ΝΑ ΓΊΝΕΙ TRUE. Problem solved