Ανενεργοί "συνδρομητές" με email στο blog(Blogger-Feedburner)

Κάποιος blogger που χρησιμοποιεί τη δυνατότητα εγγραφής συνδρομητών με email του Feedburner στο blog του, θα πρέπει να ΕΛΕΓΧΕΙ πόσοι από αυτούς που προσπάθησαν να γραφτούν συνδρομητές με email είναι ανενεργοί(μη επαληθεύσιμοι). Δεν ολοκλήρωσαν δηλαδή για κάποιους λόγους την απλή διαδικασία εγγραφής που απαιτεί:

  1. Συμπλήρωση διεύθυνσης email στο κουτάκι("Εγγραφή μέσω email") στο blog
  2. Κλικ(να πατήσει) στον σύνδεσμο επιβεβαίωσης της γνησιότητας της διεύθυνσης email που δίνει, που είναι μέσα σε ένα email επιβεβαίωσης που θα του αποσταλεί αυτόματα από τη Feedburner της Google.
Με λίγα λόγια, συμπληρώνουν μεν την διεύθυνση email τους στο κουτάκι εγγραφής με email της Feedburner που έχουμε αρκετοί στα blog μας(δες πχ πάνω πάνω στην δεξιά στήλη τώρα), πατάνε μετά στο κουμπί Εγγραφή(Subscribe) κι αυτό ήταν όλο. Παραμένουν ανενεργοί. Δεν κάνουν κλικ δηλαδή στο σύνδεσμο που τους στάλθηκε με email. Θα δούμε λοιπόν πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε το θέμα, παρακάτω.Τι είναι Feedburner και πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω στο blog μου στον Blogger(blogspot)


Το Feedburner χρησιμοποιείται κυρίως για να βελτιώσουμε την εμφάνιση και χρηστικότητα του RSS feed μας(ροή στα Ελληνικά) και να αποκτήσουμε πρόσβαση σε υπηρεσίες και στατιστικά, όπως αυτά των ατόμων που παρακολουθούν και εγγράφονται το blog μέσω RSS feed ή email. Η Google λέι για το Feedburner:
Το FeedBurner είναι ένα προϊόν, που αποκτήθηκε από τη Google το 2007, το οποίο βοηθά τους εκδότες(εμάς τους bloggers πχ εννοεί) να αναλύουν, να βελτιστοποιούν και να δημοσιοποιούν τις ροές δεδομένων RSS.
Έγραψα ένα άρθρο που αναλύει απλά πως βάζουμε Feedburner στο Blogger blog μας(και ανακατευθύνω το RSS feed με μια κίνηση).


Το πρόβλημα "ανενεργοί συνδρομητές email στο Feedburner" και η λύσηΑν χρησιμοποιούμε Feedburner, και ειδικά την υπηρεσία για εγγραφή συνδρομητών με email, πάμε πρώτα να δούμε στο λογαριασμό μας Feedburner πόσοι είναι οι ανενεργοί "συνδρομητές" email. Ξέρετε, για να συνδεθούμε στη Feedburner χρησιμοποιούμε τα ίδια στοιχεία με το Google λογαριασμό μας(αυτόν που φτιάξαμε και το blog στο Blogger).

Βλέπετε το ή τα feed σας(ροές) όταν πάτε λοιπόν στη Feedburner, ανάλογα σε πόσα blog σας χρησιμοποιείτε την υπηρεσία. Κλικ(πατήστε) στο feed του συγκεκριμένου blog σας:

My Feeds - Feedburner


Στη νέα σελίδα κλικ στο Publicize(3η ετικέτα, βλέπε κάτω φώτο)


Τώρα βρείτε στην αριστερή στήλη το "email subscriptions"(συνδρομές με email) και κλικ σε αυτό

Feedburner συνδρομές email

Στη νέα σελίδα, κατεβείτε κάτω κάτω και κλικ στο σύνδεσμο "view subscriber details"(δείτε λεπτομέρειες για τους συνδρομητές). Κυλείστε τη νέα σελίδα λίγο κάτω και βρείτε τη λίστα με τους συνδρομητές email στο blog σας(μέσω της υπηρεσίας Feedburner της Google). Συγκεκριμένα, υπάρχουν δυο κατηγορίες και αναγράφεται η κατηγορία δίπλα στο email:

  • Active(ενεργοί) συνδρομητές
  • Unverified(ανενεργοί ή μη επαληθεύσιμοι)
Εκπλαγήκαμε; Αν έχετε 50 ανενεργούς πρέπει μάλλον να κάνετε κάτι για αυτό και ίσως έστω μερίδα από αυτούς τους κερδίσετε ως συνδρομητές email στο blog σας. Θα δούμε παρακάτω τη λύση που προτείνω. Για να δούμε πρώτα όμως κάτι σχετικό.

Στη σελίδα που βρισκόμαστε στο Feedburner, στην αριστερή στήλη βρείτε το "Communication Preferences"(προτιμήσεις επικοινωνίας) και κλικ σε αυτό. Στη νέα σελίδα έχουμε
  1. από ποιο email σας λαμβάνουν το μήνυμα επαλήθευσης της Feedburner(ναι, φαίνεται σαν να το στείλατε εσείς το αυτόματο email επαλήθευσης)
  2. ποιο είναι το ΘΕΜΑ(subject) του email αυτού
  3. τι ακριβώς λέει το email
Εκπλαγήκαμε(πάλι); Μήπως όλα είναι στα Αγγλικά; Ε, λοιπόν μπορείτε να επεξεργαστείτε όλες αυτές τις πληροφορίες. Πχ να μεταφράσετε ή παραφράσετε το θέμα και το σώμα του αυτόματου email επαλήθευσης που στέλνεται από τη Feedburner. ΜΗΝ επαναλαμβάνω μην αφαιρείτε το "${confirmlink}". Αυτό το περίεργο έχει την εξής λειτουργία: Όταν αποσταλεί το αυτόματο μαιλ που λέγαμε , εδώ η Feedburner βάζει τον σύνδεσμο επιβεβαίωσης που είναι διαφορετικό για κάθε email. Άρα μην αλλάζεις και τη σχετική θέση του περίεργου μέσα στο κείμενο.

Feedburner email επιβεβαίωσης

Αφού κάνετε τις αλλαγές κλικ στο Save. Αν το blog σας απευθείνετε σε Έλληνες ή ελληνόφωνους, το να τους στέλνεται email επιβεβαίωσης για την εγγραφή τους με email, στα Αγγλικά, είναι εξωφρενικό.

Τώρα ας επανέλθουμε στη λύση που προτείνω. Πρέπει να ετοιμάσετε ένα email. Ευγενικό και ξεκάθαρο. Που αναφέρει επίσης στο τέλος ότι δεν θα τους ξανα ενοχλήσετε και αν πια δεν τους ενδιαφέρει να γραφτούν "να αγνοήσουν αυτό το email". Στο email θα τους λέτε ότι είναι πιθανό το email επιβεβαίωσης που τους στάλθηκε μέσω της Feedburner να κατέληξε στην "ανεπιθύμητη αλληλογραφία" και έτσι να μην ολοκλήρωσαν την διαδικασία εγγραφής. Θα τους πείτε πως μπορούν πάλι να εγγραφούν με email και ότι πρέπει να περιμένουν email επιβεβαίωσης από(γράψτε την διεύθυνση που αναφέρεται στη Feedburner που είπαμε). Το οποίο μπορεί και να καταλήξει στα ανεπιθύμητα. Και ότι πρέπει να κάνουν κλικ στο σύνδεσμο επιβεβαίωσης στο email αυτό.

Να μην είναι οι διευθύνσεις πιστεύω πάνω από 5-10 τη φορά. Και καλό είναι να χρησιμοποιήσετε το Bcc πεδίο στο email ώστε κανείς από αυτούς να μη δει κάποιου άλλου τη διεύθυνση. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε τις διευθύνσεις που έχετε για να τους ενοχλείτε κάθε τόσο άλλη φορά. Αυτοί σας εμπιστεύθηκαν τις διευθύνσεις μόνο για να παρακολουθούν αν μπήκε νέο άρθρο στο blog σας!Licensed under a Creative Commons Attribution Non Commercial Licence