**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Πως φτιάχνω λίστες σε Facebook, Twitter. (update 2016)

Οι λίστες στο Twitter και Facebook βοηθούν ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε, όποτε θέλετε, τι είπαν μόνο οι φίλοι που βάλατε στη συγκεκριμένη λίστα.

Στο Facebook μια καλή χρήση κάποιας λίστας θα ήταν αν παίζετε κάποιο παιχνίδι που απεχθάνεται μερίδα φίλων σας(ειδικά τις δημοσιεύσεις του παιχνιδιού) τους βάζετε αυτούς σε μια λίστα με όνομα πχ no-farmville, και κάθε φορά που δημοσιεύετε κάτι από το παιχνίδι αποκλείετε αυτή τη λίστα από το να δει τη συγκεκριμένη δημοσίευση. Αυτό γίνετε εύκολα όπως βλέπετε παρακάτω κάνοντας κλικ στην κλειδαριά και μετά στη μορφοποίηση:

farmville
 Γράψτε στο κουτάκι "απόκρυψη από" το όνομα της λίστας των ανθρώπων που δεν θέλετε να δουν τη δημοσίευση:

non farmville list


Πως φτιάχνω λίστα(κατάλογο) στο Facebook


Πηγαίνετε στη σελίδα των φίλων στο Facebook. 

στη σελίδα με τις λίστες(νέο)

Στο πάνω μέρος τη σελίδας κλικ δημιουργήστε έναν κατάλογο και προσθέστε όσους φίλους θέλετε στη λίστα. Δώστε της ένα όνομα και κλικ στο δημιουργία λίστας.

PAPER.LI: Μια "δική σας" εφημερίδα


Στο Twitter, οι λίστες προφανώς παίζουν το ρόλο φίλτρων μια που μπορούν να φιλτράρουν το...θόρυβο. Αν έχετε πολλούς που παρακολουθείτε και χάσατε τον μπούσουλα. Άλλη χρήση είναι ναι δημοσιεύσετε μια δική σας ημερήσια "paper.li εφημερίδα", αυτόματα, απλώς εισάγοντας τη διεύθυνση της λίστας που επιθυμείτε στο paper.li.

Έτσι, κάθε μέρα την ίδια ώρα, θα δημοσιεύεται η εφημερίδα σας ηλεκτρονικά(και μάλιστα μπορεί αυτόματα να στέλνεται στο Twitter). Το περιεχόμενο της θα έρχεται αποκλειστικά, από μηνύματα με συνδέσμους που δημοσίευσαν οι άνθρωποι στη λίστα αυτή τις τελευταίες 24 ώρες. Για παράδειγμα δείτε τη δική μου εφημερίδα paper.li(προφανώς, δεν ελέγχω το περιεχόμενο της "εφημερίδας". Αν δε μου αρέσει κάτι μπορώ να αφαιρέσω το άτομο αυτό).

Είναι φανερή η χρησιμότητα της εφημερίδας paper.li και στους bloggers. Εκτός του ότι με την εφημερίδα παράγεται χρήσιμο περιεχόμενο, αν tweet σας μπει σε εφηρίδα φίλου, τότε αυτόματα μπορεί να πάρετε ένα  @mention στο twitter ως ένας από τους "συγγραφείς" .

Αντίστροφα, αν στην εφημερίδα σας που η κυκλοφορία ημέρας ανακοινώνεται με tweet δει κάποιος το όνομα του, ίσως θελήσει να σας κάνει retweet.

Πως φτιάχνω λίστες στο Twitter


Πάμε στο http://twitter.com/ . Κλικ στο προφίλ σας και κλικ στις λίστες. Κατεβείτε κάτω-κάτω. κλικ στο δημιουργία νέας λίστας (create new list):

Πως φτιάχνω Λίστα Twitter
Πως φτιάχνω Λίστα Twitter
 Μην ξεχάσετε να βάλετε ένα όνομα στο "list name" για τη λίστα σας, βάλτε μια περιγραφή της λίστας στο κουτάκι description, επιλέξτε "public" ή private (δημόσια ή ιδιωτική) και κλικ create list. Μετά, πηγαίνετε στους ανθρώπους που ακολουθείτε (following) και επιλέξτε έναν έναν όσος θέλετε να βάλετε στη λίστα ανάλογα με τη...θεματολογία και χαρακτήρα της λίστας.