**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Δωρεάν Ελληνικά ηλεκτρονικά βιβλία: Google Books vs Βιβλία Google Play

Στα Βιβλία Google αναφέρεται αυτό το παλιό μου άρθρο για δωρεάν ελληνικά ebooks. Το ενημέρωσα το 2013 και το Νοέμβριο του 2014. Οπότε, αναγκαστικά θα αναφέρω και δυο λόγια για τα Βιβλία Google Play που μπορείτε να αγοράζετε από το Playstore αν έχετε android tablet ή smartphone.

Στο σύνδεσμο Βιβλία Google Play έχετε τη Βιβλιοθήκη σας και τα βιβλία σας("Τα Βιβλία Μου") που μπορεί να είναι ιδιωτικά ή να τα συνδέσετε με το προφίλ σας Google+. Εννοώ τη λίστα, τις κριτικές και βαθμολογία να την κάνετε δημόσια.

Στη "Βιβλιοθήκη μου" υπάρχουν διάφορες ενότητες. Ράφια βιβλίων:

 1. Τα βιβλία μου στο Google Play
 2. Έχουν αγοραστεί
 3. Αναθεωρημένα
 4. Προβλήθηκαν πρόσφατα 
 5. Ιστορικό περιήγησης
 6. Αγαπημένα
 7. Γίνεται ανάγνωση τώρα
 8. Για ανάγνωση
 9. Έχουν αναγνωσθεί 
 10. Βιβλία για εσάς 

Τα βιβλία μου στο Google Play, δείχνουν ορισμένα βιβλία σας στο ράφι και μπορεί να τα διαβάσετε. αν πατήσετε όμως την επικεφαλίδα του ραφιού σας πάσει στο Google Play στην δική σας ενότητα τα βιβλία μου στο Play όπου βλέπετε και τα δωρεάν ελληνικά βιβλία που έχετε καπαρώσει με αναζήτηση (βλέπε πως παρακάτω) και τα αγορασμένα κλπ.

Στα Βιβλία Google Play τώρα, στην ενότητα "Books" υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:
 1. Κορυφαία επί πληρωμή
 2. Recommended for You
 3. Νέα στη λογοτεχνία
 4. Want quick suggestions?
 5. Ρομαντικά
 6. Λογοτεχνία και μυθιστόρημα
 7. Επιστ. φαντασία
 8. Νέα στην πεζογραφία
 9. Παιδιά και έφηβοι  
Στο Play υπάρχουν free ebooks, το θέμα είναι ότι βλέπω Αγγλικά. δεν ξέρω για το αν υπάρχουν εδώ Ελληνικά αν αναζητήσεις. Στο Store μπορείτε να κατεβάσετε και δείγματα βιβλίων όπως στο Amazon Kindle Books.

Στο μενού All Prices, οι τζαμπατζήδες επιλέγουν Free και ξεκινάνε την περιήγηση κα ψάξιμο σε αυτό το online Βιβλιοπωλείο. Η πλειονότητα των free πιθανόν να είναι πατσαβούρες πάντως. free yok. Πάντα υπάρχει ένα αντίτιμο, μια επίπτωση.

Τα ebooks από το Google Play είναι πλέον διαθέσιμα στην Ελλάδα από το Play Store. Θα πρέπει να έχετε Android  smartphone για να κατεβάσετε την εφαρμογή. Μετά τα βιβλία που αγοράζετε τα διαβάζετε αν θέλετε online σε οποιαδήποτε συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των PC, tablet Κλπ.

Τα  δωρεάν Ελληνικά βιβλία που ανέφερα πριν γράψω από την αρχή την εισαγωγή αυτή, δηλαδή τι εισαγωγή, σχεδόν ξαναέγραψα το άρθρο το Νοέμβριο του 2014, είναι σκαναρισμένα από διάφορες βιβλιοθήκες των Ηνωμένων Πολιτειών και του κόσμου. Είναι πολλά παλιά, ιστορικά βιβλία. Θα δείτε μέχρι και τη σφραγίδα της βιβλιοθήκης.


Το παλιό και χρήσιμο ακόμη άρθρο για δωρεάν βιβλία:Βιβλία που ανήκουν στο public domain και  είναι ελεύθερα διαθέσιμα είναι

 • αυτά που το copyright τους δεν ισχύει πλέον
 • αυτά που δεν έχουν copyright(πχ με επιλογή του συγγραφέα)
 Έψαξα λοιπόν για Ελληνικά ebooks στην σελίδα advanced book search(link ok 2013) της Google Books, επιλέγοντας "google ebooks only", contents=books και language Ελληνικά. Πληκτρολόγησα τις λέξεις που αναζητούσα. Στα αποτελέσματα αυτά που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρα ή/και να κατεβάσετε στον υπολογιστή ή συσκευή σας έχουν σήμανση full view.

Για παράδειγμα έψαξα για "ιστορία" . Πολλά αποτελέσματα. Έψαξα κι άλλες λέξεις. Να μερικά δωρεάν ελληνικά ebooks:


Μπορεί κανείς να κάνει embed κάποιο ελεύθερο βιβλίο όπως φαίνεται παρακάτω:
μπορείτε φυσικά επίσης να περιηγηθείτε σε εκατομμύρια άλλα δωρεάν και δημόσια Google eBook και να τα διαβάσετε άνετα