**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**

Https και ασφαλής περιήγηση στο Facebook

Facebook safe browsing with https
"Περιήγηση στο Facebook με ασφαλή σύνδεση (https) όπου αυτό είναι δυνατό". Ναι, το https που γνωρίζετε από τις συναλλαγές με την τράπεζα σας, στις online αγορές, ή το GMail, επιτέλους διαθέσιμο και στο Facebook.

Γιατί να χρειάζεται το https; Τι είναι https; Να τι λέει η Βικιπαίδεια:
"Το HTTPS (Secure HTTP) χρησιμοποιείται για να δηλώσει μία ασφαλή http σύνδεση. Ένας σύνδεσμος (URL) που αρχίζει με το πρόθεμα https υποδηλώνει ότι θα χρησιμοποιηθεί κανονικά το πρωτόκολλο HTTP, αλλά η σύνδεση θα γίνει σε διαφορετική πόρτα (443 αντί 80) και τα δεδομένα θα ανταλλάσσονται κρυπτογραφημένα με SSL."
Το https χρησιμοποιείται όταν απαιτείται μεταφορά ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων λοιπόν.Ξέρετε ότι πολλοί χρήστες χάνουν την πρόσβαση τους στον λογαριασμό τους Facebook. Μάλιστα, , το έπαθε και ο "αρχηγός" του Facebook. Συνηθισμένος τρόπος για τον κλέφτη, να "κρυφακούει" σε μη ασφαλή δίκτυο(πχ Wi Fi Hotspot) και να βάλει χέρι στα δεδομένα σας.

Πως ενεργοποιώ την "ασφαλή σύνδεση" https στο Facebook;


  1. Συνδεθείτε κανονικά στο Facebook
  2. Κλικ στο βελάκι Ρυθμίσεις
  3. Στην αριστερή στήλη κλικ Ασφάλεια Λογαριασμού
  4. Επεξεργασία στην Ασφαλή περιήγηση
  5. Κλικ στο "όποτε μπορείτε περιηγηθείτε στο facebook με ασφαλή σύνδεση https
Update 2016: πλέον https αυτόματα έστω κι αν πληκτρολογήσεις http σε desktop / smartphones κλπ

Υπάρχει και πρόσθετο για περιήγηση σε όλες τις ιστοσελίδες με http. Το https everywhere.