Μεγάλες αλλαγές στον αλγόριθμο της Google!


Μεγάλες αλλαγές στον αλγόριθμο κατάταξης των ιστοσελίδων στα αποτελέσματα της Google. Στις αναζητήσεις από Αμερική ήδη ένα εντυπωσιακό 12% των site επηρεάζεται. Αναμένεται να εφαρμοστούν κατά κύματα οι αλλαγές και στον υπόλοιπο κόσμο(και Ελλάδα), "εν καιρώ" όπως δήλωσε η Google.

Καταρχήν, αυτοί που θα χάσουν τον ύπνο τους θα είναι οι γνωστοί μας αντιγραφείς. Και μάλιστα οι  κατ'επάγγελμα αντιγραφείς. Όσοι δεν παράγουν original και χρήσιμο περιεχόμενο. Χαμηλής ποιότητας ιστοσελίδες δηλαδή, όπως ορίζεται η ποιότητα από τη Google. Ως γνωστόν, ο αλγόριθμος της εταιρείας είναι κρυφός.

Σημείωση 2013, έγιναν και άλλες πολλές αλλαγές από τότε που γράφτηκε αυτό Google Panda,Penguin 1, 2,..,

Βλέπε και σημαντικές αλλαγές στα blog για SEO!

Λέει ότι θα χτυπηθούν και τα content farms. Αυτού του είδους οι επιχειρήσεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Έχουν περιεχόμενο που "καθορίζεται από τις ανάγκες της Αγοράς" όπως δηλώνουν. Δηλαδή, αναλύονται οι δημοφιλείς όροι αναζητήσεων(keywords κλπ) στις μηχανές αναζήτησης και δίνεται στους εργαζόμενους σε αυτές κατευθύνσεις τι να γράψουν με στόχο τα κέρδη από διαφημίσεις. Αυτές χαρακτηρίζονται χαμηλής ποιότητας ιστοσελίδες από όσους τις κριτικάρουν. Ποσότητα εναντίον ποιότητας...Μπορεί να παράγει μια "κορυφαία στο είδος" ένα εκατομμύριο άρθρα τον ΜΗΝΑ.


Αυτό που υποπτεύομαι εγώ είναι στο μεταξύ μην καούν και τα χλωρά με τα ξέρα με αυτή την αυτόματη διαδικασία. Θα δούμε. Πάντως πολλοί δυσαρεστούνται βλέποντας την Google να είναι σε ρόλο δικαστή και εκτελεστή χωρίς ιδιαίτερες δικλίδες.  Βέβαια η εταιρία είναι γνωστή για το Don't be evil(="μην κάνεις κακό". παλιό αλλά καλό άρθρο).

Δεν μπορείτε να πείτε, όποτε μπορώ στα άρθρα μου για blogging σας αναφέρω ότι το ορίτζιναλ περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς. Αν δεν έχετε ορίτζιναλ περιεχόμενο σε άρθρο που γράφετε, κάντε το.
Προσθέστε του αξία! Σχολιάστε, γράψτε τη σκέψη σας, περιεχόμενο κι από άλλες πηγές που θα στηρίξουν την άποψη σας. Αυτό το ελεεινό copy-paste ΟΛΌΙΔΙΑ ΤΑ ΚΕΊΜΕΝΑ δεν προσφέρει τίποτα.