**Έχουμε περίπου 1000 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα**

Μετατροπή βίντεο .TS σε .avi, εύκολα(με WinFF)

Ας υποθέσουμε ότι γράψατε με τον ψηφιακό αποκωδικοποιητή/δέκτη τηλεόρασης μια εκπομπή σε .TS ή .PS σε USB flash που συνδέσατε. Ωραία, το video παίζει στον αποκωδικοποιητή επιλέγοντας "διαχείριση εγγραφών" ή κάτι παρόμοιο και το βλέπετε στην τηλεόραση. Αν έχετε πχ VLC Media Player ή άλλον κατάλληλο στο PC, το παίζει και εκεί το TS αν συνδέσετε το φλασάκι. Το αρχείο σας όμως μπορεί να είναι 4 GB(πχ μια ταινία)!

Αν θέλατε να κρατήσετε την εκπομπή στον υπολογιστή δε θα θέλατε να είναι 4 GB. Μετατροπή λοιπόν .TS σε .avi χρειάζεστε. Να έχετε ένα .avi με όσο δυνατόν αξιοπρεπή ήχο/εικόνα για μέγεθος πχ 750 MB.

Τώρα, σε αντίθεση με άλλους τομείς, για όσα αφορούν τα βίντεο δεν θεωρούμαι...εξπέρ. Αυτά που θα πω τα έκανα, τα έκανα γρήγορα κι εύκολα χωρίς εισαγωγή πολύπλοκων παραμέτρων και πέτυχε θριαμβευτικά.
Σημείωση: Το WinFF κάνει και πολλές άλλες μετατροπές, όσες μπορεί το FFMPEG!


ΒΗΜΑΤΑ


1) Προαπαιτούμενο?(ΙΣΩΣ!, δοκιμάστε και χωρίς): Θα χρειαστεί να υπάρχει στο pc σας xvid codec.Ένα υποκατάστατο, αντί του DivX, ανοιχτού κώδικα είναι το XVid.  Το Xvid είναι ένα MPEG-4 video codec για PC.

2) Για τη μετατροπή βίντεο .TS  σε .avi εύκολα θα χρησιμοποιήσω το δωρεάν πρόγραμμα μετατροπής video WinFF. Το WinFF είναι ένα GUI για το  FFMPEG. Επειδή ο χειρισμός του ffmpeg είναι δύσκολος φτιάξανε εύκολο γραφικό πρόγραμμα για εμάς. Τώρα, εγώ χρησιμοποίησα μια παλιά βερσιόν, WinFF 0.4:


WinFF video converter
Α, και για όσους δεν θέλουν να εγκαταστήσουν το πρόγραμμα έχει φτιαχτει και μια portable έκδοση WinFF από WinPenPack. Είχαμε αναφέρει τα περί portable προγράμματα. Με λίγα λόγια, κατεβάζετε το ζιπαρισμένο αρχείο. Το ελέγχετε με αξιόπιστο antivirus πρόγραμμα. Το ξεζιπάρετε το συμπιεσμένο αρχείο αυτό σε δικό του φάκελο και ξεκινάτε το πρόγραμμα κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο XWinff.exe.


  • Συνέδεσα το φλασάκι στον υπολογιστή.
  • Πρόσθεσα κάνοντας κλικ στο Add(+)το αρχείο μου .TS στο WinFF(δες εικόνα πάνω).
  • Convert to(μετατροπή σε) επέλεξα προφανώς .avi.
  • Δίπλα του, ο codec που χρησιμοποίησα για τη δουλειά επέλεξα να είναι XVID. 16:9 ήταν η μετάδοση 16:9 επέλεξα.
  • Επέλεξα να σώσει το νέο avi(output folder) στην Επιφάνεια Εργασίας(δεν πειράζει το αρχικό TS, αυτό παραμένει)
  • Αυτό ήταν. Κλικ στο Convert(δες εικόνα πάνω).
Εμφανίσθηκε το παρακάτω:

Converting TS to avi with WinFF
Converting...
Σημαίνει μετατρέπει. Πολλές πληροφορίες βλέπετε. Εσάς δεν σας νοιάζει. Περιμένετε αρκετά λεπτά. Τελικό αποτέλεσμα ένα ωραίο avi 750 MB. Για να δούμε τις ιδιότητες αυτού του αρχείου avi που δημιουργήσαμε με το πρόγραμμα GSpot  κλικ για μεγέθυνση


GSpot program for video properties

Όσοι είναι σε θέση να μας φωτίσουν να προσθέσουμε μερικές παραμέτρους πριν την μετατροπή(το FFMPEG έχει τεράστιες δυνατότητες), παρακαλούμε να το κάνουν στα σχόλια.
Licensed under a Creative Commons Attribution Non Commercial Licence