Πρακτικό μενού με στατικές σελίδες ΚΑΙ συνδέσμους

Θα δούμε πως φτιάχνουμε απλό μενού στα Blogger blogs που θα έχει ως στοιχεία και στατικές σελίδες του blog αλλά και συνδέσμους(όπως πχ κάποια ετικέτα ή ακόμη ο λογαριασμός μας στο Facebook ή η διεύθυνση κάποιου άλλου blog που διαθέτουμε).

Έτσι θα ξεπεράσουμε κάποιες αδυναμίες των δυο άλλων μεθόδων όπως τις είδαμε μαζί στα άρθρα:

  1. Δημιουργία "Σελίδων" και μενού στον Blogger(ο σύνδεσμος ανοίγει σε νέα σελίδα για ευκολία)
  2. Οριζόντιο μενού στο Blogger blog, εύκολα!(ανοίγει σε νέα σελίδα)
Ουσιαστικά, αυτό που θα δούμε σήμερα θα είναι ένας συνδυασμός των δυο παραπάνω μεθόδων με το εξής αποτέλεσμα(πάνω κάτω):

Simple menu-Blogger


To About Me και το Contact(φόρμα επικοινωνίας), που βλέπετε στην φωτογραφία, είναι σελίδες στατικές(μέθοδος 1). Το Blogging, Internet, Προγράμματα είναι ετικέτες. Το Home είναι διεύθυνση του blog(αρχική). Το Facebook διεύθυνση λογαριασμού μου.

Η αδυναμία της πρώτης μεθόδου είναι ότι δέχεται στο μενού του blog ως στοιχεία μόνο στατικές σελίδες από το blog μας. Επίσης, έχει περιορισμό επιβαλλόμενο από τον ίδιο τον Blogger: 10 σελίδες.

Η αδυναμία της β μεθόδου, όπως το είδαμε στο άρθρο εκείνο είναι ότι δεν μιλήσαμε καθόλου για σελίδες. Επίσης, σαν αποτέλεσμα δεν είναι τόσο φανταχτερό μενού(σχετικά) όπως αυτό που φτιάχνω με την α μέθοδο(εκτός κι αν ξέρουμε CSS και το βελτιώσουμε) αν και είναι λειτουργικό.

Το Μεγάλο...Κόλπο


Το κόλπο είναι ότι όταν φτιάξουμε με την α μέθοδο όσες σελίδες θέλουμε να επιλέξουμε να μην εμφανίζεται κανένα μενού ούτε οριζόντιο ούτε σε κάποια στήλη. Δηλαδή η επιλογή No gadget(link pages manually)--κανένα γκάτζετ, σύνδεσμοι με το χέρι:

new-pages-hadget

Όταν φτιάξετε την πρώτη σελίδα και τη δημοσιεύσετε, αντιγράψτε την διεύθυνση της προσεκτικά. Μετά φτιάξτε και τις άλλες σελίδες, δημοσιεύστε και αντιγράψτε διευθύνσεις. Πχ στο Σημειωματάριο. Δίπλα από κάθε διεύθυνση γράψτε τον τίτλο της σελίδας όπως θα θέλατε να φαίνεται στο μενού που θα φτιάξετε αργότερα. Αυτές οι διευθύνσεις και τίτλοι θα χρησιμοποιηθούν στη μέθοδο 2.

Αποφασίστε τι θα βάλετε στο μενού επιπλέον. Πχ αν έχω 2 σελίδες στατικές η μια About Me(πληροφορίες για μένα ή για το μπλογκ) η άλλη Contact(σελίδα με την φόρμα επικοινωνίας). Μας κάνουν 2 στοιχεία. Μπορεί να θέλετε να βάλετε τη διεύθυνση του blog ως "Home"(αρχική σελίδα), και να βάλετε 2-3 ετικέτες(κατηγορίες άρθρων). Και τη διεύθυνση του Facebook λογαριασμού σας. Δική σας δουλειά, ότι θέλετε. Όλα αυτά θα γίνουν με τη μέθοδο 2 όπως είπαμε.

Προτείνω, αυτά να τα δοκιμάσετε πρώτα(για να δείτε αν σας αρέσει) σε ξέχωρο test blog στον Blogger που έχετε για αυτές τις δουλειές(με παρόμοιο πρότυπο θα έλεγα) και επιλέξατε αυτό να μην εμφανίζεται στις αναζητήσεις(από τις ρυθμίσεις).


Licensed under a Creative Commons Attribution Non Commercial Licence