Πως να αναδημοσιεύσετε χωρίς "προβλήματα"

Blogger logo
Ένα πρόβλημα στο internet είναι η αντιγραφή ολόκληρων άρθρων άλλων και δημοσίευση από διαφόρους πχ bloggers αυτολεξεί(λέξη προς λέξη) άσχετα από την άδεια χρήσης. Αυτό οδηγεί σε τριβές και προβλήματα(μερικές φορές σοβαρά). Άσε που σας βγαίνει το όνομα ως αντιγραφέα ή "κλέφτη" αν το κάνατε συνήθεια. Σήμερα θα δούμε, μερικές, καλές πρακτικές για να αποφευχθεί αυτό.

Ουσιαστικά, αν σας άρεσε κάποιο άρθρο σε άλλο blog, αυτό που θα έπρεπε να κάνετε αν θέλετε αναδημοσίευση στο δικό σας είναι: Να φτιάξετε ένα δικό σας άρθρο! Να βάλετε μέσα τις απόψεις ΣΑΣ, και να αναφέρετε ίσως αντιγράφοντας μερικές φράσεις ή μια παράγραφο του άλλου blog βάζοντας δίπλα και ένα σύνδεσμο(link) προς το ορίτζιναλ άρθρο.

Μπορείτε μετά να σχολιάσετε τις απόψεις του ορίτζιναλ άρθρου. Να κάνετε έρευνα στο ίντερνετ για να προσθέσετε κι άλλες απόψεις. Να το κάνετε πιο πλούσιο!

Ένα παράδειγμα, όχι απαραίτητα το καλύτερο, αλλά καλό είναι αυτό. Μια blogger, η οποία ενδιαφέρθηκε για το άρθρο μου Δωρεάν Photoshop Express Editor online(επεξεργασία εικόνων) έγραψε ένα δικό της. Έβαλε διαφορετικό τίτλο. Έγραψε μια εισαγωγική παράγραφο δική της για το τι κάνει το πρόγραμμα που αναφέρω. Και στο τέλος της παραγράφου έχει σύνδεσμο λειτουργικό ώστε όποιος θέλει να διαβάσει το ορίτζιναλ άρθρο..

Μετά, η blogger, έβαλε 1 παράγραφο μου στο άρθρο της σε εισαγωγικά.

Ένα λάθος που βλέπουμε σε αυτή την περίπτωση είναι ότι έχει κάνει σύνδεσμο τις λέξεις "εδώ ο Σωτήρης"(-όπως αναφέρει). Καλό θα είναι και για μας που βάζουμε σύνδεσμο, και για το ορίτζιναλ άρθρο για το οποίο βάζουμε τον σύνδεσμο τοlink να είναι περιγραφικό. Μερικές Λέξεις δηλαδή που θα περιγράφουν περί τίνος είναι ο σύνδεσμος!

Καλοκαίρι 2013 update: Αυτές οι εποχές πέρασαν βάλτε do-follow link  με όποια λέξη ή λέξεις κρίνετε εσείς, δηλαδή γράφεις κάτι, και το κάνεις σύνδεσμο στο άρθρο μου.

Πχ θα μπορούσε να πει, "όπως αναφέρει ο Σωτήρης για το πρόγραμμα τάδε"(αν θέλει οπωσδήποτε να βάλει το όνομα μου). "Το πρόγραμμα τάδε" λοιπόν δηλώνει στη Google όχι μόνο περί τίνος πρόκειται το ορίτζιναλ άρθρο, αλλά δίνει μια πληροφορία για το ΔΙΚΟ σας άρθρο. Πολύ σημαντικό για τη Google!

Ακόμη κι όταν βάζετε εσωτερικά links, δηλαδή συνδέσμους-παραπομπές σε παλιότερα σας άρθα, θα πρέπει ο σύνδεσμος να περιέχει μερικές περιγραφικές λέξεις! Γράφετε ότι θεωρείται φυσιολογικό για άνθρωπο.

Φυσικά, για το άρθρο που συζητάμε, θα μπορούσε αν ήθελε να το μεγαλώσει, να προσθέσει βοηθητικές σελίδες, απόψεις κλπ. Δεν είναι 100% απαραίτητο, δεν ήθελε δεν το έκανε...

Θα πρέπει να θυμίσω, ότι με λέξη προς λέξη αντιγραφή υπάρχει μεγάλος ακόμα(2013) κίνδυνος από τη Google για penalty για διπλό περιεχόμενο(double content penalty)!