**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αφίξεις, αναχωρήσεις, χάρτης κι app

Αφίξεις και αναχωρήσεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος  προσφέρει στην ιστοσελίδα του το αεροδρόμιο της Αθήνας. Και τις καθυστερήσεις! Μπορείτε επίσης, για iPhone, να κατεβάσετε την επίσημη εφαρμογή τους (mobile app). Προσφέρεται τέλος, για κάθε κινητό, η δυνατότητα με SMS να ενημερώνεστε για την πορεία της πτήσης σας και πληροφορίες από πύλες μέχρι βαλίτσες (δες παρακάτω στο άρθρο). Βλεπε επίσης χάρτη Ελευθερίου Βενιζέλου παρακάτω.

Παρκιγκ Ελευθέριος Βενιζέλος - e-parking (υπηρεσίες στάθμευσης)
"Κάντε κράτηση μέσω της υπηρεσίας e-Parking και κερδίστε σημαντικές εκπτώσεις"
Athens International Airport(ATH) Real time Arrivals-Departures, iPhone app, SMS flight tracking(quite visible links in english. See below)

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος Αφίξεις πτήσεων και Αναχωρήσεις


Πάτε λοιπόν στη σελίδα αφίξεις του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος και αναχωρήσεις. Ας υποθέσουμε ότι σας ενδιαφέρουν για αυτή την ημέρα οι αφιξεις εξωτερικου στο Ελευθέρις Βενιζέλος και συγκεκριμένα από Κωνσταντινούπολη.

Στο πρώτο κουτάκι με κλικ στο βελάκι πρώτα σας βγαίνει λίστα με πόλεις. Βρείτε την Κωνσταντινούπολη και κάντε κλικ:

Eleftherios-Venizelos-arrivals

Τώρα θα δείτε τις πτήσεις που αφίχθησαν πρόσφατα ή ανα μάνονται από Κωνσταντινούπολη και τυχόν καθυστερύσεις ή ακυρώσεις κλπ. Εμφανίζονται όλες οι εταιρίες που έχουν πτήσεις.

El. Venizelos Airport, Istanbul flight info


Athens International Airport Eleftherios Venizelos(english): Arrivals-Departures, real time

Οι σελίδες αυτές ενημερώνονται κάθε δυο λεπτά. Τώρα, μπορείτε να κάνετε κλικ στο "Επιλογή Αεροπορικής Εταιρίας" αν θα θέλατε να εμφανίζεται μόνο συγκεκριμένη εταιρεία. Ή, να κάνετε κλικ στο κουμπί αφήξεις ή αναχωρήσεις για να δείτε μόνο αυτές.

Στις σελίδες αυτές του αεροδρομιου Ελ Βενιζέλος, φαίνονται όλες η εταιρίες. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα κάθε μιας, να δείτε αν επιτρέπει e-booking, e-check-in ή και να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες τους.

Video Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος


UPDATE: Στο μεταξύ η Google άρχισε στα αποτελέσματα αναζήτησης να προσφέρει και πληροφορίες για την πτήση που σας ενδιαφέρει. Πχ για Αθήνα-Κωνσταντινούπολη δείτε στο Google στα Αγγλικά(Google in English):


Αεροδρομιο Ελευθεριος Βενιζελος Χαρτης

Δείτε το χάρτη του Αεροδρομίου Ελ Βενιζέλος. Πως θα πάτε:


ATH Airport: Η επίσημη εφαρμογή iPhone του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος


ATH Airport app for iPhone


Στη σελίδα της εφαρμογής ATH Airport του Αεροδρομίου  υπάρχουν μερικές πληροφορίες. Η δωρεάν εφαρμογή σε γενικές γραμμές δίνει:


  • Αφίξεις – αναχωρήσεις σε πραγματικό χρόνο
  • Πρόγραμμα πτήσεων
  • Πρόσβαση
  • Στάθμευση
  • Πληροφορίες Αερολιμένα

19171 - Υπηρεσία Ενημέρωσης Πτήσεων μέσω SMS


Μέσω του αριθμού 19171, όπου, για ενεργοποίηση, στέλνετε γραπτό μήνυμα με τον αριθμό της πτήσης που σας ενδιαφέρει παίρνετε έως 6 απαντητικά μηνύματα με την κατάσταση της πτήσης η οποία σας ενδιαφέρει.

Η διαδικασία ενεργοποίησης της «19171 - Υπηρεσία Ενημέρωσης Πτήσεων μέσω SMS» είναι η
ίδια είτε πρόκειται για αναχωρήσεις είτε για αφίξεις.

Πχ για αναχώρηση: Τα μηνύματα που θα λάβετε θα σας ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο για την εξέλιξη της πτήσης προς αναχώρηση, όπως αριθμό Check-in Counter, αριθμό Θύρας Επιβίβασης (Gate number), Ώρα Αναχώρησης (Departing Time). Θα λάβετε επίσης ενημερωτικά μηνύματα σε περίπτωση που η πτήση ακυρωθεί ή αλλάξει προορισμό.

Για τις αφίξεις τα μηνύματα SMS από 19171 θα έχουν πληροφορίες για Ώρα της Άφιξης, της Προσγείωσης, Βαλίτσες στο Χώρο Αποσκευών, Έξοδος Επιβατών...Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία γραπτών μηνημάτων 19171 του Αεροδρομίου Αθηνών εδώ.

Athens Eleftherios Venizelos Airport SMS Flight Tracking(english)

Διαβάστε επίσης


Αυτά λοιπόν για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για αφίξεις, αναχωρήσεις.Licensed under a Creative Commons Attribution Non Commercial Licence