**Έχουμε περίπου 1000 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα**

GMail: χρήσιμα tips για βελτίωση αναγνωσιμότητας email

Πρόσφατα έλαβα ένα email στο GMail λογαριασμό μου με έναν παραμορφωμένο πίνακα με νούμερα. Ήταν σαν να είχες συμπιέσει τον πίνακα και μπερδεύτηκαν στήλες και γραμμές. Εντελώς δυσανάγνωστος. Θα δούμε πως μπορεί να λυθεί το θέμα και δεύτερον πως να φτιάξουμε ένα έγγραφο από Email το οποίο μπορούμε και να το σώσουμε ως pdf, word, odt κλπ κείμενο στον υπολογιστή.

Να δούμε πρώτα το πρόβλημα. Όταν άνοιξα το email κειμένου(text) που συζητάμε, είχα 4(!) στήλες στην οθόνη του GMail, οι οποίες και συμπίεζαν το κύριο σώμα του email με τον πίνακα προφανώς:

Μπερδεμένη εμφάνιση email στο GMail;

Η έξτρα τέταρτη στήλη είναι διότι χρησιμοποιώ το "Συζήτηση στα δεξιά" από τα Εργαστήρια GMail(labs). Θα δούμε αργότερα πως επιλέγουμε και ενεργοποιούμε διάφορες ευκολίες στο GMail Labs:

Εργαστήρια GMail

Η άμεση λύση στο πρόβλημα τέτοιου τύπου παραμορφωμένου email είναι ένα κλικ μακρυά. Πατήστε λοιπόν στο βελάκι όπως δείχνω στο screenshot:

Νέο παράθυρο σε GMail email

Ανοίγει ένα παράθυρο, και όταν το μεγαλώσετε(αναπτύξετε πλήρως) ως εκ θαύματος βλέπουμε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα:

problem solved, gmail

Βλέπετε, ο πίνακας έστρωσε. Και πόσο κενό διάστημα υπάρχει δεξιά. Το βελάκι που είπαμε ήδη υπάρχει στο GMail, δεν προσθέτετε τίποτα.

Φυσικά η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να έχετε ανοιχτό και ένα(ή περισσότερα) email στο GMail ταυτόχρονα με τη λίστα των emails.

Αν τώρα θα ήθελα να κρατήσω το email αυτό σαν ένα έγγραφο(Google Docs ή pdf ή word κλπ) δεν έχω παρά από τα GMail Labs(εργαστήρια), τα οποία όπως θα δούμε είναι μέσα στο ίδιο το GMail, να ενεργοποιήσω το "Δημιουργία Εγγράφου":

Δημιουργία εγγράφου από email


Οπότε, θα εμφανιστεί ένα κουμπάκι-σύνδεσμος "Δημιουργία Εγγράφου". Με κλικ το email σώζεται ως έγγραφο Google(που λογαριασμό έχουμε όλοι με GMail):

δημιουργόντας έγγραφο απο μαιλ

Και να, ανοίγει αυτόματα το νέο έγγραφο από τα Έγγραφα Google:


Αυτό τώρα έχει σωθεί αυτόματα στο λεγόμενο σύννεφο, στα Έγγραφα Google για τα μάτια σας μόνο αλλά μπορείτε να το μοιράσετε αν θελήσετε, αλλά αμέσως μπορείτε να το κατεβάσετε κιόλας, για κάποιο λόγο, στον υπολογιστή σας στις μορφές εγγράφων που είπαμε κάνοντας κλικ στο μενού File>Save as-->pdf or doc or...(Αρχείο>Κατέβασμα ως)

Πως αποκτούμε πρόσβαση στο GMail Labs; Ο παλιός τρόπος για την ενεργοποίηση Google Labs αναφέρεται σε παλιό άρθρο μαζί με χρήσιμες πληροφορίες. Τώρα πιθανότατα:

Πρόσβαση στα Εργαστήρια GMail Labs


Αυτά για σήμερα με τα tips για GMail. Τι λέτε;

Licensed under a Creative Commons Attribution Non Commercial Licence