Πως αλλάζω Χρώμα Τίτλου Άρθρων σε Blogger blog

Για να αλλάξω Χρώμα Τίτλου ανάρτησης(άρθρων) σε Blogger blog ξέρω 2 μεθόδους. Η μια μέθοδος ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ στον αυτόματο Σχεδιαστή Προτύπου ΚΑΙ την επιλογή "άλλαξε χρώμα τίτλου άρθρων". Είναι κάπως περίπλοκη, θέλει προσοχή.

Η β μέθοδος είναι πανεύκολη κρατά λίγα λεπτά, και πάλι θέλει προσοχή. Τη δοκίμασα σε Firefox 6.0.2, Chrome 14+, Safari, Opera και λειτουργεί.

Σημείωση/  "Όσοι αναρωτιούνται, "μα τι λέει εγώ έχω επιλογή 'αλλαγή χρωμάτων τίτλου άρθρων link color, visited, hover': Ναι, εσείς έχετε, πολλοί όμως, και αυτοί που πειράξανε το πρότυπο ΔΕΝ έχουν την επιλογή στο Template Designer του Blogger(Σχεδιαστή Προτύπων)

Σαν έξτρα, θα σας δείξω με την εύκολη μέθοδο πως αλλάζω χρώμα στον τίτλο ανάρτησης(και σαν παράπλευρη απώλεια και στους συνδέσμους) ΟΤΑΝ  περνά το ποντίκι από πάνω(mousover) από τον κύριο τίτλο της ανάρτησης.
Εύκολη μέθοδος αλλαγής χρώματος τίτλων αναρτήσεων σε Blogger με CSS

Πάμε πρώτα στη "Σχεδίαση" πάνω πάνω στο blog αφού έχετε συνδεθεί στον Blogger. Klik. Κλικ μετά στο "Λήψη πλήρους προτύπου", για το αν πάει κάτι στραβά αργότερα. Αυτή η ενέργεια αποθηκεύει το πρότυπο(template) στο σκληρό σας δίσκο. Αν κάτι πάει στραβά, όπως κατά κόρον λέγεται, κλικ πάλι στο επεξεργασία HTML και "μεταφορτώστε"(upload, ανεβάστε το αποθυκευμένο πρότυπο):


Συνεχίζουμε. Πατήστε το πλήκτρο Ctrl προσεκτικά. είναι κάτω αριστερά στο πληκτρολόγιο. Κρατήστε το πατημένο. Πατήστε και το F.
Θα κάνουμε αναζήτηση της λέξης post εδώ στην επεξεργασία προτύπου. Αφήστε τώρα τα πλήκτρα.

Κλικ στο πεδίο αναζήτησης που θα εμφανιστεί(Στο Chrome βγαίνει πάνω σε Firefox κάτω.)και γράψτε τη λέξη post.  Πατήστε next μέχρι να βρείτε post-title ανάλογα το πρότυπο. Κυλείστε λίγο τη σελίδα και βρείτε το

.post-title aΑν υπάρχει θα σας βοηθήσει αυτή η μέθοδος. Αν δεν υπάρχει ξεχάστε το, και ή εφαρμόστε την πρώτη λύση που θα πω πιο κάτω ή βρείτε τις πληροφορίες για το CSS του προτύπου σας.

ΔΕΝ θα κάνουμε αλλαγές στο πρότυπο εδώ! Πάμε τώρα στον Σχεδιαστή Προτύπων. Κλικ. Στην αριστερή στήλη, εκεί που λέει "Πρότυπα", "Φόντο" κλπ πλησιάστε το ποντίκι και κλικ στο http://www.betatemplates.com/2010/06/change-post-title-color-template.htmlΠροηγμένη.

 Και αμέσως στη δεξια κολλητή στήλη βρείτε το CSS κυλόντας την κάθετη μπάρα προς τα κάτω. Το κύριο κουτί θα είναι μάλλον άδειο. Σε μένα, το έχω τροποποιήσει όπως θα αναφέρω:

Επεξεργασία CSS στον Blogger για αλλαγή χρώματος τίτλων αναρτήσεων

Γράψτε στο κουτί για ΔΟΚΙΜΉ:

.post-title a { color: #4682B4 !important; }
a:hover { color: red !important } 


Σημείωση. Στο νέο πρότυπο μου πχ γίνεται  ετσι:

a:hover { color: red !important }
 h3.post-title { color: #4682B4 !important; }
h3.post-title a:hover { color: red !important }
Άρα ψάξτε το.

Ας εξηγήσουμε, για να μην κάνουμε πράγματα copy paste μόνο:

Το κουτί αυτό είναι για να αλλάξουμε στυλ στο blog. Δείτε μια εισαγωγή στο CSS που έγραψα πρώτα.

Με το CSS αλλάζω χρώματα, τοποθέτηση "αντικειμένων" στη σελίδα, χρώματα ή μέγεθος γραμματοσειράς στοιχείων(απλής παραγράφου, ή όλου του άρθρου ή στις προσαρμοσμένες επικεφαλίδες h1, h2,...) κλπ κλπ. Δείτε μέχρι μενού αναδυόμενο με css μπορώ να φτιάξω.

Τώρα, το blog Μας έχει CSS και βρίσκεται στο πρότυπο ή και σε εξωτερικά αρχεία αλλού στον Blogger(external stylesheets). Αυτό που κάνουμε εδώ, στο κουτί CSS είναι, χωρίς να σβήσουμε τίποτα στο πρότυπο, να δώσουμε "εντολή να παραβλεφτούν ΟΡΙΣΜΕΝΑ στυλ στο πρότυπο, και να ισχύσουν τα δικά μας στη θέση τους.

Πράδειγμα: το προτυπο μπορει να λέει "όλοι οι κύριοι τίτλοι των άρθρων στο blog θα είναι μαύροι και άμα περνάς το ποντίκι πάνω από κύριο τίτλο σελίδας άρθρου αυτός δεν θα αλλάζει χρώμα".

Ενώ το κουτί μας με αυτά που μόλις γράψαμε λέει: "Μην το ακούς το πρότυπο, οι κύριοι τίτλοι των αναρτήσεων θα αίναι χρώματος SteelBlue(το ίδιο με το #4682B4) και άμα περνά το ποντίκι πάνω από αυτόν, ΚΑΙ πάνω από συνδέσμους, να αλλάζει σε Red(#BC8F8F).

Δείτε μόνοι σας. Ανεβείτε πάνω στη σελίδα που διαβάζετε τώρα και ελέγξτε το χρώμα του τίτλου του άρθρου. Μετά περάστε απλώς το ποντίκι πάνω από τον τίτλο και των συνδέσμων(links).

Τα όνοματα των χρωμάτων που τα βρίσκω;

Έγραψα άρθρο. HTML Color Names: 147 Ονόματα χρωμάτων. Κάτι θα βρείτε του γούστου σας, έτσι δεν είναι;  :)

Συνεχίζουμε. Αφού δείτε την προεπισκόπηση μετά που γράψατε τις 2 γραμμές κώδικα CSS που θέλετε  στο κουτί, και αν είστε 100% σίγουροι(-ρες) κλικ στο "Εφαρμογή στο Ιστολόγιο". Θα αποθηκευτούν οι αλλαγές.

Θεωρητικά, μετά την αποθήκευση αυτά μπορεί να τα σβήσετε και κλικ εφαρμογή στο ιστολόγιο. Αν δεν σβήνονται ή επανέλθουν, τα παράπονα στον Blogger

ΠΡΟΣΘΉΚΗ στον αυτόματο Σχεδιαστή Προτύπου ΚΑΙ της επιλογής "άλλαξε χρώμα τίτλου άρθρων" POST TITLE

Με την τυχόν επιτυχημένη προσθήκη  στον  Σχεδιαστή Προτύπου  της επιλογής "αλλαγή χρώμα τίτλου ανάρτησης με την μέθοδο αυτή, θα πηγαίνετε στον σχεδιαστή στον Blogger θα βλέπετε πια και την επιλογή :

Post-Title-Color-Blogger

Τη μέθοδο δεν τη δοκίμασα. Είναι από site που δίνει/πουλάει πρότυπα. Όπως έχω γράψει προσέχουμε όταν βάζουμε πρότυπα από τρίτους.

Tip: Φτιάξτε  για να το έχετε πάντα ένα test blog. Το λέω πάντα. Βάλτε το ίδιο πρότυπο με το blog σας. Δοκιμάστε τη μέθοδο. Λειτουργεί; Αν ναι κάντε τα βήματα για την αλλαγή χρώματος τίτλων αναρτήσεων στο blog σας. Θα τη δοκιμάσω κι εγώ και θα γράψω.

Πείτε την εμπειρία σας στα σχόλια, δημοσιεύονται γρήγορα. Μήπως έχετε μια πιο απλή ιδέα;

 

Licensed under a Creative Commons Attribution Non Commercial Licence

Θα πάτε ταξίδι τώρα ή στο μέλλον; Γραφτείτε στο (έγκυρο) Booking.com:

Κερδίστε $20 αν κάνετε δωρεάν εγγραφή στο Booking.com μέσω αυτού του συνδέσμου [Μετά τη διαμονή US$20 επιστροφή!]