**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Το Facebook απάντησε αμέσως, Νέες δυνατότητες(Ticker, παραδείγματα)

Το Facebook προχώρησε(21/9/2011) σε αρκετές αλλαγές που είναι ορατές στην Ελλάδα πλέον. Παρουσίαση των αλλαγών. Screenshots, video. Κλικ σε μια φωτογραφία για μεγέουνση και για slideshow όλων των φωτογραφιών του άρθρου.

Προς το παρόν, όσοι βλέπουν το Facebook με επιλεγμένη την Ελληνική γλώσσα δεν έχουν τις νέες δυνατότητες. Αλλαγή γλώσσας στΑγγλικά US κάτω κάτω για να δείτε.


Πώς έχουν αλλάξει οι"Ενημερώσεις"(το News Feed) στο Facebook;


Όλες οι "ειδήσεις" σας είναι τώρα σε ένα μέρος. Οι πρόσφατες ενημερώσεις και οι σημαντικές ενημερώσεις είναι τώρα μαζί σε ΜΙΑ ενιαία καρτέλα.Για να βεβαιωθείτε ότι "δεν θα χάσετε τίποτα το σημαντικό", υπάρχει στο άνω αριστερό κομμάτι των σημαντικών για μας(κατά το Facebook) δημοσιεύσεων των φίλων Facebook,στο ενιαίο feed, γκρι-γαλάζιο τριγωνάκι.

Όταν συνδεθείτε sto Facebook, πχ το πρωί, οι ενημερώσεις που το Facebook θεωρεί ότι είναι για μας σημαντικές και μπήκαν όσο λείπαμε, τα top stories, θα φαίνονται στην κορυφή του News Feed σας για να τα δείτε πρώτα(επισημασμένες με το γκρι-γαλάζιο τριγωνάκι όπως είπαμε).

Νέες αλλαγες σε Facebook(21/9/2011)


Το Facebook καθορίζει το πως μια δημοσίευση είναι μια κορυφαία ιστορία λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες συμπεριλαμβανομένης της "σχέσης" σας με το πρόσωπο που δημοσίευσε την συγκεκριμένη δημοσίευση, πόσα σχόλια και like πήρε,τi είδος δημοσίευση είναι, κλπ.

Αν δείτε κάτι που δεν έχει για σας και τόσο ενδιαφέρον στις κορυφαίες δημοσιεύσεις, κάντε κλικ στο βέλος δεξιά και και επιλογή με κλικ στο μενού που θα εμφανιστεί στο «Επισήμανση ως μη κορυφαία δημοσίευση», Unmark as top story:

Επισήμανση ως όχι σημαντική δημοσίευση σε Facebook

Πώς μπορώ να ελέγξω αυτό που βλέπω στο News Feed μου;


Φιλτράρετε με βάση τους λίστες φίλων: Κάντε κλικ στο όνομα μιας λίστας σας στην αριστερή στήλη της αρχικής σελίδας σας για να δείτε μόνο τις ιστορίες από τους ανθρώπους που περιλαμβάνονται στον κατάλογο που έχετε επιλέξει.

Απόκρυψη ενός άτομου ή ένα είδος δημοσίευσης (π.χ. κουίζ) στο Facebook


Κάντε κλικ στο drop-down μενού που εμφανίζεται όταν περνάτε το ποντίκι πάνω από την άνω δεξιά γωνία μιας δημοσίευσης που θέλετε να αφαιρέσετε από το feed σας(κλικ πάνω φωτογραφία). Στη συνέχεια, επιλέξτε μια επιλογή από το drop-down μενού:
 1. Η "Απόκρυψη δημοσίευσης» θα απομακρύνει τη συγκεκριμένη δημοσίευση.
 2. Οι σύνδεσμοι "Απόκρυψη όλων από από" και "Διαγραφή από"  θα αφαιρέσει τη δημοσίευση και θα αποτρέψει από το να εμφανίζονται όλες τις μελλοντικές ιστορίες από ένα άτομο, σελίδα, ομάδα, event ή εφαρμογή.
 3. Το «Αναφορά ως ανεπιθύμητο(spam)" θα αφαιρέσει τη δημοσίευση και "θα βοηθήσει να κρατηθεί το News Feed σας μακριά από παρόμοιες δημοσιεύσεις" στο μέλλον.

Επανεμφάνιση δημοσιεύσεων από ένα άτομο, σελίδα, ομάδα, event ή εφαρμογή στο Facebook


Από την αρχική σελίδα σας, τοποθετήστε το ποντίκι σας, στην αριστερή στήλη στο μενού, στην αριστερή πλευρά του News Feed.

Επιλέξτε Επεξεργασία.

Μια λίστα των ανθρώπων, εφαρμογών, σελίδων, και ομάδων που τις έχετε κρυμμένες ή έχετε κάνει unsubscribe θα εμφανιστεί σε ένα αναδυόμενο παράθυρο.

Κάντε κλικ στο X δίπλα στον καθένα που θα θέλατε να αποσύρετε από τον περιοριστικο αυτό κατάλογο. Αυτό σημαίνει πως οι δημοσιεύσεις αυτές θα αρχίσουν να επανεμφανίζονται πάλι σε σας.
Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση.Τι είναι το νέο Facebook Ticker


Το Ticker είναι ένα συνεχώς εμφανιζόμενο(ακόμη και όταν κατεβαίνετε κάτω σε μια σελίδα) παραθυράκι στη δεξιά πλευρά του λογαριασμού σας, και σας επιτρέπει να δείτε όλη τη δραστηριότητα των φίλων σας σε πραγματικό χρόνο. Όταν περνάτε πάνω από ένα στοιχείο στο ticker, μπορείτε να δείτε την πλήρη δημοσίευση και ακόμη να συμμετάσχετε σε μια συζήτηση ενώ συμβαίνει. Έτσι το Facebook Ticker σας δίνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το τι κάνουν οι φίλοι σας, αυτή τη στιγμή.Facebook Ticker
Το TickerΤι είδους δημοσιεύσεις εμφανίζονται στο ticker;


To Ticker περιλαμβάνει live δημοσιεύσεις- πράγματα όπως ενημερώσεις κατάστασης, φιλίες, φωτογραφίες, βίντεο, συνδέσμους, likes και σχόλια. Tο βλέπετε τη στιγμή που συμβαίνει.

  Οι σύνδεσμοι, ως βίντεο, ως άρθρα ή φωτογραφίες κλπ φανερώνονται σε αναδυόμενο παράθυρο, όταν περάσετε το ποντίκι πάνω από μια live δημοσίευση στο Facebook ticker. Τα βίντεο παίζουν χωρίς να μεταφερθείτε αλλού.

  Σελίδες Facebook, νέες αλλαγές


  Οι δραστηριότητες φίλων στη Σελίδα Facebook σας στην αριστερή στήλη. Τα likes, τα σχόλια κλπ:  UPDATE: Όπως βλέπετε, το Facebook σας έχει προσθέσει στην αριστερή στήλη της αρχικής σελίδας διάφορες νέες λίστες. Όσες μπόρεσε τις γέμισε. Η λίστα Close Friends(κοντινοί φίλοι;) είναι άδεια; Μόλις τη γεμίσετε θα αρχίσουν και οι ειδοποιήσεις για το τι κάνει κάθε άτομο στη λίστα αυτή! Υπάρχουν ρυθμίσεις, τσεκάρετε το, αν δεν σας αρέσει αυτό.  Κάντε like τη Σελίδα Sotostips στο Facebook για να ήμαστε και κει μαζί. Μπαίνουν και έξτρα σύνδεσμοι, θέματα, τεχνολογικά βίντεο, ερωτήσεις κλπ.

  Το νέο Facebook σε μια παρουσίση δική τους στο παρακάτω βίντεο:  Σημείωση: Αυτή ήταν η πρώτη μέρα των αλλαγών! Την επομένη, στο F8 έχουμε νέες, κατακλυσμιαίες αλλαγές στο Facebook(λέγε με Timeline app) που θα έχουν και συνέχεια. Θα γράψουμε όταν έρθει ο καιρός.