Προώθηση blog. SEO, tips. Μην το χάσεις.

Επανέρχεται, μέσω email, το ερώτημα εδώ στο Sotostips "πως προωθώ το blog μου", πως να βγω πρώτη σελίδα; Μερικές φορές με ρωτάνε συγγραφείς, καλλιτέχνες ή επαγγελματίες για να προωθήσουν τη δουλειά τους με το Blog τους. Άλλες φορές, έρχεται ερώτηση από ιστολόγιο μιας μικρής τοπικής κοινωνίας. Και πάει λέγοντας. Θα δούμε σήμερα μαζί την κατάσταση το 2012 στο blogging και τα social media(κοινωνικά δίκτυα) και τι μπορεί να κάνουμε για την προώθηση του blog.

Το blogging είναι νεκρό;


Καταρχήν, τι γίνεται με το blogging; "Είναι νεκρό"(επιτέλους);  Κάθε χρόνο, πετάγονται από δω κι από κει διάφοροι με βαρύγδουπους τίτλους ότι το Blogging είναι νεκρό. Εδώ και χρόνια. Το blogging ανήκει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά είναι ολοζώντανο. Δεν μπορεί να το υποκαταστήσουμε με πλατφόρμες microblogging όπως το twitter. Ούτε με το Google+ όσο κι αν το βοηθά η Google προωθώντας τις δημοσιεύσεις μας.

Δες τι γράφει εκεί πάνω. Sotostips.gr. Δικό μου. Το κάνω όσο κοινωνικό θέλω, το ψάχνω όπως θέλω, το προωθώ όπως θέλω.

Αν κάτι είναι "νεκρό" είναι τα σχόλια στα Blogs, θα έλεγε κανείς, Ο όγκος των σχολείων σήμερα στα Blogs είναι κατά πολύ μειωμένος, ειδικά σε ορισμένες κατηγορίες. Αν σκεφτούμε ότι ένας μέσος blogger έχει λογαριασμούς Για παράδειγμα[οι σύνδεσμοι εδώ είναι δικά μου άρθρα διαβάστε, ανοίγουν σε νέο παράθυρο]

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Youtube
 • Blogger
 • Tumblr
 • Posterous Spaces
 • Live
 • TwitPic
 • Scribd
 • slideshare
 • κλπ κλπ
τι να πρωτοκάνει. Πολλές φορές γράφει σε πολλά blog άλιστα. Μόνο του το Facebok είναι blog comment killer, βλέπεις τι έγραψε ο φίλος, ρίξε ένα like βάλε ένα σχόλιο από κάτω εκεί στο facebook και τελειώσαμε.

Μάλιστα υπάρχουν τώρα για τις επιχειρήσεις και τα blog οι σελίδες

Πως προωθώ το Blog


UpdateΗ Google,  έχει προχωρήσει σε αλλαγές που επηρεάζουν το πως κατατάσσεται στα αποτελέσματα αναζήτησης ένα blog

Καταρχήν χρειάζεται original περιεχόμενο σαν άρθρο, με κάποια σταθερή συχνότητα δημοσίευση, για να μην μπω και στην ώρα. δεύτερον, πρέπει να σας βάλουν link άλλες σελίδες και blog( δες πως φτιάχνω σύνδεσμο) όσο το δυνατόν παρόμοιου περιεχομένου με εσάς. Αυτό μετράει στον αλγόριθμο της Google για κατάταξη αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Πρέπει να τα έχετε σχέσεις με άλλους bloggers. Να προωθείτε ορισμένα άρθρα τους σε facebook, twitter, google+ ή και να βάζετε σύνδεσμο στο blog σας αν σας αρέσει.

Ο σύνδεσμος θα μπαίνει ως φράση μικρη λογική και όχι "δείτε εδώ". και αυτό μετράει για google.

όχι link από και προς κακόφημα μέρη.

link σε δικα σας παλια άρθρα

η ταχύτητα φορτωσης του Blog είναι σημαντική, αν το φορτώσατε με διάφορα γκατζετ κλπ.

ο σύνδεσμος εντός άρθρού μετρά περισσότερο από σύνδεσμο σε Blogroll, ή Σελίδα ένα κατεβατό από links.

δραστηριότητα σε κοινωνικά δίκτυα facebook, twitter και Google plus. Το τελευταίο είναι επίσης σημαντικό διότι τώρα η Google σας δείχνει αποτελέσματα και από φίλους σε google+. Η Bing.com έχη twitter facebook. Μην δημοσιεύεται συνέχεια τα δικά σας άρθρα για να τα διαφημίσετε. Γίνεστε κουραστικοί. χρειάζεται επίσης διάλογος, κοινωνικές σχέσεις, υποστήριξη μεταξύ φίλων.

Facebook σελίδα kai google plus σελίδα απαραίτητη σε blog αν έχετε πλούσιο περιεχόμενο στο Blog και στις σελίδες(χωρίς να το παρακάνετε) και θα φροντίζετε τους λογαριασμούς αυτούς, αλλιώς άστο. Βάλτε τα Box του facebook page, google page badge στο blog αν έχετε σελίδες. σελίδα φτιάχνεις αν έχεις προφίλ πρώτα. πως φτιάχνω google plus. Δες για facebook σελίδες.

απαραίτητος ο καλός τίτλος στο blog για προώθηση

απαραίτητο η πρώτη παράγραφος να κρατά τον ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ του blog στο άρθρο και να τον οδηγεί στη β παράγραφο και πάει λέγοντας. πρώτη και τελευταία παράγραφος να περιέχουν λέξεις κλειδιά keywords. λέξη κλειδί δεν σημαίναι μια μονο λέξη παντα. δεν πρέπει να κυνηγάτε μια λέξη, ανώφελο. Ψάξτε τη ψάχνουν οι εν δυνάμει αναγνώστες πχ στο Google keyword tool.

υποκεφαλίδες h1 , h2 προσαρμοσμένου μεγέθους με λέξεις κλειδιά

λιστες με λέξεις κλειδιά και κανα δυο συνδέσμους σοβαρούς χρησιμους

και μην ξεχνάμε, έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα αναζήτησης google ανάλογαν αν ήμαστε συνδεδεμένοι με το λογαριασμό μας, ανάλογα με την τοποθεσία, αν σβήσαμε Cookies κλπ κλπ

Το SEO δεν εξαντλείται εδώ, πληρώνουν εκατομμύρια οι εταιρείες σε συμβούλους SEO. Υπομονή και επιμονή, ηθική πρώτα από όλα!

Δυο λόγια για directories. πρέπει να μπείτε στο DMOZ. Είναι καλό για SEO. Κύρια Category World/Ελληνικά, μετά διαλέγεις υποκατηγορία με προσοχή, δες παρόμοια . Θα σας ελέγξει δυστυχώς την αίτηση ¨Ελληνας αγνώστου background Και πεποιθήσεών. αν είστε τυχεροί σύνδεσμος από  DMOZ καλό. Σε Yahoo directory πληρώνετε χοντρά.

Πολλά τα άρθρα μου για blogging διαβάστε