**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**

Το κουμπί Donate Και ο full time blogger

Όπως ξέρετε, υπάρχουν bloggers που αφιερώνουν ουσιαστικά τη ζωή τους πλέον στο Blogging, ξεχνάνε τι σημαίνει να δεις μια ταινία, να διαβάσεις ένα μυθιστόρημα. Μερικοί από αυτούς που δεν είναι εύποροι θα αναγκαστούν να δοκιμάσουν τουλάχιστον τις διαφημίσεις Adsense, που είναι αποκλειστική υπευθυνότητα της Google. Δεν έρχεται σε επαφή διαφημιστής με τον blogger.

Ενημέρωση 2013: το κουμπί Donate έχει μπει στη δεξιά στήλη λίγο πιο κάτω από το κέντρο της. Σταθερό ποσό €5. Αν δεν λειτουργεί ενημερώστε με εδώ

Δείγμα κουμπιού PayPal Donate
Υπάρχει και οι άλλη λύση, το κουμπί donate. Ας το θεωρήσουμε σαν κουμπαρά, που ο αναγνώστης κατά καιρούς, αν το επιλέξει ρίχνει μέσα μερικά ευρώ για να υποστηρίξει τον blogger του. Η δωρεά μπορεί να γίνει με paypal και με προπληρωμένες κάρτες για ασφάλεια.

Για affiliate marketing και sponsored posts δεν το συζητώ, δεν με αφορούν στο άμεσο μέλλον.

Δυστυχώς με τις διαφημίσεις, παρατηρείται το φαινόμενο ή ο αναγνώστης ενός blog να αποκτά "ανοσία" στις διαφημίσεις, τείνει να μην τις βλέπει. Εκτός κι αν τις μπλοκάρει κιόλας. Δικαίωμα του. Υπάρχουν κάποιες ενέργειες για αλλαγή στις θέσεις και χρωμάτων της διαφήμισης με διαφορετικά αποτελέσματα για τον καθένα.

Στο Ελληνικό internet, ιδιαίτερα στις ημέρες της κρίσης, αλλά και γενικώς και έχοντας υπόψη τα Ελληνικά τεχνολογικά Blogs, δεν πολυ-συναντάει κανείς ιδιαίτερα πετυχημένες στοχευμένες διαφημίσεις.

Εδώ στο blog, one man show, έχω ξεπεράσει τις 1200000 pageviews από Ελλάδα, κύπρο, γερμανία κλπ. 1200 visits ανά ημέρα, 2500 pv. PR 3 αν και όπως ξέρετε πέρσι ήταν 4 και λόγω αλαγής του Url σε sotostips.gr από blogspot έκανα αγώνα να το φέρω σε φαινομενικό pr 3 χωρίς όμως διαρροή σε επισκέψεις σημαντική.

Θα σκεφτώ σοβαρά τις επόμενες 1-2 εβδομάδες το θέμα του κουμπιού donate, που θα είναι με ή χωρίς διαφημίσεις που ήδη έχω.