**Έχουμε περίπου 1000 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα**

Firefox Aurora Για τους ανυπόμονους φίλους της τεχνολογίας

Οι φίλοι της τεχνολογίας και οι developers μπορούν να εγκαταστήσουν μαζί με τον ήδη εγκατεστημένο Firefox και το Firefox Aurora. Μιλάμε για μια έκδοση, ένα channel, με περισσότερο "ρίσκο" κι από beta εκδόσεις. Ουσιαστικά η Mozilla δοκιμάζει νέα πράγματα στο Aurora πριν εφαρμοστούν στο Firefox beta και μετά στο κανονικό σταθερό Firefox.Οι 3 εκδόσεις του Firefox στα ελληνικά. Το πρώτο είναι το κανονικό και...ακίνδυνο. Το δεύτερο to beta ίσως με μερικά προβλήματα από δω κι από κεί, το τρίτο aurora είναι το φαρμακερό :)

Τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα όπως το αντίστοιχο Chrome canary που γράψαμε. Εκεί έχουμε δυο εντελώς ξεχωριστά προφίλ, 2 ξεχωριστά browser πλάι πλάι.

 Στο Firefox Aurora δίνεται η εντύπωση ότι εγκαθείσταται κανονικά δίπλα στη σταθερή έκδοση firefox μεν, αλλά χρησιμοποιεί το Aurora το ήδη υπάρχον default profile firefox, έχω την εντύπωση. Με τα bookmark σας και τα σχετικά.


  • Μια λύση αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε το ίδιο προφίλ σε Aurora και Firefox είναι να φτιάξουμε νέο προφίλ με την εξής διαδικασία, πριν εγκαταστήσουμε και το Aurora:
  • πατάμε το πλήκτρο windows και το R γράφουμε firefox -p και πατάμε enter
  • εμφανίζεται ο profile manager του Firefox
  • έχουμε συνήθως ένα profile το default, δεν το αγγίζω δημιουργώ νέο πχ απλός με το όνομα aurora
  • κλείνω profile manager εγκαθιστώ Firefox aurora
  • εμφανίζω πάλι τον profile manager[aurora τώρα!] και επιλέγω προφιλ aurora Και ξεκινώ το νέο περιηγητήΑν τώρα κλείσω το aurora και διπλοπατήσω στο κανονικό εικονίδιο Firefox που είχαμε, θα ξεκινήσει με το προφιλ aurora, οπότε πρέπει να επιλέξω πάλι default profile. Μπέρδεμα.

Αν υπάρχουν σχόλια επ'αυτού να τα ακούσουμε ευχαρίστως.

Νεα ετικέτα με σελίδες που συχνά επισκεπτόμαστε στον Firefox δοκιμάζουμε στον Aurora[τύπου Google Chrome]


Μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου όσοι εγκαταστήσαμε τον Firefox Aurora δοκιμάζουμε το νέο στυλ ετικέτας που ΘΑ προωθήσει η Mozilla, με τις εικόνες-συνδέσμους προς σελίδες που συχνά επισκεπτόμαστε. Αυτό το χαρακτηριστικό υπάρχει ήδη σε Chrome, Opera κλπ.

 Εφόσον οι ενημερώσεις του Firefox Aurora είναι πάρα πολύ συχνές, καθημερινές ίσως, κατά την εγκατάσταση θα σας ρωτήσει αν θέλετε να γίνονται στο παρασκήνιο. Επίσης θα ρωτήσει αν θέλετε να είναι ο Firefox aurora ο κύριος περιηγητής[browser] , οπότε απαντάτε όχι.

Όπως καταλαβαίνετε ο Aurora δεν είναι για αρχάριους. Αν θέλετε κάπως πιο έντονο...σασπένς το πολύ εγκαταστήστε firefox beta που φυσικά θα αντικαταστήσει έτσι τον κανονικό Firefox, υποθέτω αν κρίνω από τον Chrome.