**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα**

Ανοιχτή Εκδήλωση στο The Mall 10-11 Φεβρουαρίου: Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2012

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου ήταν την Τρίτη αλλά θα έχετε την ευκαιρία Παρασκευή και Σάββατο 10-11 Φεβρουαρίου να πάτε στην Ανοιχτή Εκδήλωση ατο The Mall για το θέμα. Οι διοργανωτές, λέγοντας Safer Internet δίνουν κάποιο βάρος στα παιδιά και τη νέα γενιά "με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων".

Η σελίδα του Ελληνικού Safer Internet για την ημέρα  Ασφαλούς Διαδικτύο

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου[SID]: Εκδήλωση στο "The Mall", 10-11 Φεβρουαρίου

Όποια και να είναι η ηλικία σας, γονείς και παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες, αν χρησιμοποιείτε το internet μια φορά το μήνα ή καθημερινά ή και  καθόλου, σας καλούν να πάτε στην ανοιχτή εκδήλωση για την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens», σε ειδικό χώρο εκεί,  για να μάθετε:

  • πώς να προστατεύετε το ιδιωτικό σας απόρρητο στο internet
  • πώς μπορείτε "να καταγγείλετε παράνομο περιεχόμενο και συμπεριφορά"
  • πού θα "βρείτε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε"
  • αλλά και "όποια άλλη πληροφορία χρειάζεστε για μια ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο"


View Larger MapΤο βάρος και η ευθύνη για την διαπαιδαγώγηση και έλεγχο των παιδιών σε σχέση με το ίντερνετ, κινητά τηλέφωνα κλπ είναι αποκλειστικά στους ώμους των γονιών και της οικογένειας πιστεύουμε στο Sotostips.

Αν δεν ξέρουμε σαν γονείς το internet, τα κοινωνικά δίκτυα όπως facebook, το chat, Και τις νέες τεχνολογίες, επικοινωνίας πχ με κινητά-και τους πιθανούς κινδύνους- θα καθίσουμε να τις μάθουμε.

Αν περιμένεις από την καλή θέληση[και γνώση] του καθηγητή μόνο,  ή κάποια πρωτοβουλία του...κράτους μόνο,  παίζεις τζόγο.

Σαν ένα παράδειγμα, εκτός από μια σοβαρή αλλά ευχάριστη κουβέντα που θα επαναλαμβάνεται για τους κινδύνους στη ζωή που ομοιάζουν με τους κινδύνους στη ζωή μπροστά στο συνδεδεμένο υπολογιστή, το παιδί δεν μπορεί να έχει internet Πίσω από κλειστές πόρτες.

Μερικά βίντεο τους:
Εδώ στο Sotostips έχουμε πολλά άρθρα   Για την ασφάλεια, ή ασφάλεια windows με βάρος στον "τεχνικό" τομέα ας πούμε,  αν και δεν συμπεριλάβαμε software παρακολούθησης, προγράμματα ή υπηρεσίες  μπλοκαρίσματος ύποπτου περιεχομένου για μικρούς κλπ. Μερικά από αυτά: