**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

3 επεκτάσεις Chrome: Κουμπί Google +1, Ειδοποιήσεις Google+, Pin it.

Το κουμπί Google +1, για να προτείνουμε στη Google τη σελίδα που βρισκόμαστε, το κουμπί Ειδοποιήσεις Google plus για να βλέπουμε κάθε στιγμή κάποια ειδοποίηση από το κοινωνικό δίκτυο αυτό και το κουμπί Pinterest για να καρφιτσώνουμε[pin it] κάποια εικόνα στο νέο Pinterest προτείνω σήμερα ως επεκτάσεις Chrome[πρόσθετα].

Επισήμανση με +1


Η επισήμανση με +1 βοηθά και φίλους, τις επαφές σας και άλλους στο internet, όταν είναι συνδεδεμένοι στο λογαριασμό Google τους, να βρίσκουν καλό περιεχόμενο όταν πραγματοποιούν σχετική αναζήτηση στη Google. Το όνομα σας εμφανίζεται μόνο σε αυτούς που επιτρέψατε να σας παρακολουθούν στο Google+.

Πολλά Blog και σελίδες στο Internet δεν έχουν ακόμη κουμπί +1 για Επισήμανση με +1. Είναι ας πούμε το αντίστοιχο Like[μου αρέσει] του Facebook. Προτείνουμε στη Google τη σελίδα που βρισκόμαστε. Έτσι λοιπόν μπορείτε να εγκαταστήσετε κατευθείαν στον περιηγητή Chrome την επέκταση κουμπί google +1.

Κουμπί google plus για Chrome
Άρθρο σε blog: μπορείτε να κάνετε +1, και βλέπετε πόσα +1 έχει

Όταν πατήσετε το κουμπί +1, εμφανίζεται και η επιλογή "Κοινή χρήση στο Google+" προκειμένου να ξεκινήσετε μία συζήτηση[να δημοσιεύσετε δηλαδή το θέμα και στο google plus, εκτός από το +1 που κάνατε]. Από εκεί μπορείτε να σχολιάσετε[δηλαδή να πείτε πχ "δες τι λέει το τάδε άρθρο για δείνα:", να επιλέξετε έναν ή περισσότερους κύκλους σας ή να πραγματοποιήσετε κοινή χρήση.

Κοινή χρήση[share] σε Google Plus μέσω κουμπιού Google +1
Κοινή χρήση[share] σε Google Plus μέσω κουμπιού Google +1



Σημείωση: τα +1 που κάνετε στο web [internet] εμφανίζονται κάτω από την καρτέλα +1 στο προφίλ Google σας η οποία και μπορεί να κρατηθεί απόρρητη από τις ρυθμίσεις.

Ένα βίντεο της Google για το κουμπί +1 γενικά:


Ειδοποιήσεις Google+


Η επέκταση Chrome "Ειδοποιήσεις Google+" επιτρέπει κάθε φορά που παίρνετε μια ειδοποίηση το κουμπί της επέκτασης να γίνεται κόκκινο και να εμφανίζει τον αριθμό των ενημερώσεων που σας περιμένουν. Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί, πετάγεται ένα "παράθυρο" που εμφανίζει τις πιο πρόσφατες ειδοποιήσεις σας.

Παραδείγματος χάρη , όταν κάποιος σας προσθέτει σε έναν κύκλο ή πραγματοποιεί κοινή χρήση μιας ανάρτησης μαζί σας, ή κάνει +1 μια δημοσίευση σας στο google plus ή σχολιάζει κάτι δικό σας κλπ, το κουμπί Ειδοποιήσεις Google+ για Chrome γίνεται κόκκινο με έναν αριθμό που αντιστοιχεί στον αριθμό των αδιάβαστων ειδοποιήσεων.

Ειδοποιήσεις google plus


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ειδοποιήσεις απευθείας από το κουμπί Ειδοποιήσεις Google+, είτε πρόκειται να απαντήσετε σε ένα σχόλιο είτε πρόκειται να προσθέσετε κάποιον στους κύκλους σας. Έτσι, χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτεστε πάντα τη σελίδα Google Plus κρατιέστε ενημερωμένος/η.




Κουμπί Pinterest. Pin it button για Chrome


Pinterest logo
Pinterest

Το Pinterest είναι ένα γοργά ανερχόμενο site κοινωνικής δικτύωσης, μία κοινωνική ιστοσελίδα διαμοιρασμού φωτογραφιών. Η υπηρεσία Pinterest επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να διαχειρίζονται το θεματικές συλλογές εικόνων.

παράδειγμα θεματικής συλλογής εικόνων Pinterest
παράδειγμα θεματικής συλλογής εικόνων Pinterest


Ακριβώς όπως το επίσημο κουμπί Pinterest που βλέπετε σε ορισμένες ιστοσελίδες, η επέκταση Pin it για Chrome, δείχνει επίσης τον αριθμό των Pin για κάθε σελίδα στο διαδίκτυο, αν έχει πάρει Pins.