**Έχουμε περίπου 1061 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ PODCAST**
Podcast ειναι "ηχογραγημενο αρθοο". SoundCloud είναι μια πλατφορμα podcasting. Σε PC, laptop 1 κλικ και παιζει κι μπορεις κ να το κατεβασεις το καθε επισοδειο. Σε κινητο εγκαθιστας τη μικρη εφαρμογη για να τα ακουσεις

Πως αλλάζω αρχική σελίδα Mozilla Firefox (ενημέρωση 2014)

Η αλλαγή στην αρχική σελίδα mozilla firefox είναι εύκολη υπόθεση. Μπορεί κάποιο toolbar να σας άλλαξε την αρχική σελίδα ή δεν σας αρέσει η original αρχική σελίδα firefox. Πιθανά, όταν ξεκινά ο Firefox να θέλετε να ανοίγουν πολλαπλές αρχικές σελίδες που χρησιμοποιείτε συχνά. Όποιος κι αν είναι ο λόγος η λύση είναι παρακάτω.

Αρχική σελίδα του Mozilla Firefox ήταν αυτή. Παλιά. Ισχύει και είναι online, αλλά πηγαίνετε να δείτε, λέει ότι δήθεν έχετε μη ενημερωμένο Mozilla Firefox.

Ενημέρωση 2014/12: Το άρθρο είναι παλιό αλλά ενημερώθηκε τώρα. Πληκτρολογείστε about:home* στο πεδίο διεύθυνσης και έντερ. Θα δείτε την σύγχρονη αρχική σελίδα Mozilla με το κουτί αναζήτησης Google και τους "συνδέσμους"
  • Downloads
  • Bookmarks
  • History (ιστορικό)
  • Add-ons (πρόσθετα)
  • Sync (συγχρονισμός firefox)
  • Options (ρυθμίσεις)
  • Restore Previous Session (αποκατάσταση προηγούμενης συνεδρίας, δηλ., να ανοίξει τις σελίδες που είχατε ανοιχτές πριν κλείσετε τον Moziila την τελευταία φορά)

* Σελίδες about: σε Mozilla Firefox

Για την παλιά αρχική σελίδα Firefox συμφώνησαν Google και Mozilla το 2011 και προφανώς αυτή ήταν firefox branded google. Σήμερα (2014/12, η αρχική σελίδα με κουτί αναζήτησης Google είναι ενσωματωμένη στον περιηγητή.

Για όσους δεν έχουν τον διάσημο και ασφαλή περιηγητή εδώ είναι ο Firefox στα ελληνικά[greek].


Πως αλλάζω Αρχική σελίδα σε firefox(στις φυσιλογικές περιπτώσεις)


αρχική σελίδα Firefox
1 ή πολλαπλές αρχικές σελίδες, η κλασσική αρχική σελίδα ή μία ή κενή σε firefox


Πάτε στο μενού του Firefox στα Εργαλεία, μετά κλικ επιλογές και επιλέξτε καρτέλα γενικά. Στο κουτί αρχική σελίδα πληκτρολογείστε την διεύθυνση της ιστοσελίδας που θέλετε να ανοίγει ο Firefox αυτόματα όταν ξεκινά. Πχ about:home ή http://wwwsotostips.gr/ κλπ...

Μπορείτε επίσης, αν έχετε ήδη ανοιχτές στον firefox μόνο τις σελίδες που σας ενδιαφέρουν, να πατήσετε το κουμπί "Use current Pages" (δες εικόνα πάνω) ώστε να ανοίγουν κάθε φορά πολλαπλές αρχικές σελίδες. Χρήση τρεχουσών σελίδων στα Ελληνικά. Σε τέτοιες περιπτώσεις εννοείται ότι εκεί που λέει "Στην εκκίνηση του Firefox:" (When Firefox Starts) πιο πάνω πρέπει να είναι επιλεγμένο το "Προβολή της αρχικής μου σελίδας". Αλλες επιλογές είναι
  • κενή ετικέτα (δες σύνδεσμο κάτω)
  • σελίδες που βλέπατε όταν κλείσατε τον Firefox Τελευταία φορά.
Κενή ετικέτα[αρχική σελίδα] ίσον ίσως γρηγορότερο ξεκίνημα


Επαναφορά Firefox όταν διάφορα toolbar (εργαλειοθήκες), πρόσθετα κάνουν ζημιά

Αντί για κάθε εργαλειοθήκη ή ύποπτο πρόγραμμα ή πρόσθετο να ψάχνουμε τη λύση στη Google, όπως και η Mozilla λέει, υπάρχει και η λύση της επαναφοράς Firefox στην αρχική κατάσταση(ελληνικά).

Όσο το χρησιμοποιείτε, ο Firefox μπορεί να εμφανίσει προβλήματα όπως το να αργεί, να κρασάρει, να εμφανίζει ύποπτα toolbar και αρχικές σελίδες που επανέρχονται πεισματικά και άλλα. Η επιλογή Επαναφοράς του Firefox μπορεί να διορθώσει πολλά προβλήματα επαναφέροντας τον Firefox στην αρχική του κατάσταση και θα αποθηκεύσει τις σημαντικές για εσάς πληροφορίες.


Διαβάστε και
Το Blog sotostips.gr είναι ένα φιλικό τεχνολογικό ιστολόγιο με πολλά θέματα και κύριους άξονες τις κατηγορίες άρθρων για:

Blogging | Internet | Προγράμματα, Android, tips. 

Εγγραφείτε στο blog