**Έχουμε περίπου 1000 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα**

Meteo.gr: Ο καιρός στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και υπόλοιπη Ελλάδα (updated)

Ο καιρός στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα δίνεται από το meteo.gr  απλά αλλά αναλυτικά. Μιλάμε για ιστότοπο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο σχεδιασμός  του  meteo.gr έγινε για να παρέχει απλουστευμένη πρόγνωση καιρού για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές με κατανοητό τρόπο.

Όταν πάμε στην αρχική σελίδα τού meteo.gr βλέπουμε το χάρτη της Ελλάδας με τις κυριότερες πόλεις και νησιά σημειωμένα ως σύνδεσμοι που μπορείς να κάνεις κλικ. Πατήστε Θεσσαλονίκη για παράδειγμα και μεταφέρεστε στον καιρό για Θεσσαλονίκη τριών ημερών.

Meteo.gr εφαρμογή Android Στο Google Play:


meteo,gr Android app
meteo,gr Android app


* Πρόγνωση καιρού (για 6 ημέρες)
* Webcams για παρατήρηση σε πραγματικό χρόνο
* Παρατήρηση Καιρού (ο καιρός τώρα)
* My Meteo (οι αγαπημένες μου περιοχές)
* Πρόγνωση κατά Περιοχή
* Χειμερινούς Προορισμούς
* Χιονοδρομικά Κέντρα
* Προγνώσεις Θαλασσών
* Οδικό Δίκτυο

Meteo.gr HD for iPad app (+video):

Το meteo.gr τώρα και στο iPad!
Η εφαρμογή περιλαμβάνει:
•Πρόγνωση καιρού κατά περιοχή (για 6 ημέρες)
•Επιλογή γλώσσας μεταξύ Ελληνικών και Αγγλικών
•Επιλογή απεικόνισης έντασης ανέμου σε σκάλα Beaufort ή με την μέση τιμή του.
•Απεικόνιση βίντεο για κάθε πρόγνωση
•Καθημερινές ενημερώσεις για καιρό (επιλογή «Νέα»)
Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει κάποια περιοχή, από αλφαβητική λίστα, ώστε να την παρακολουθεί μόλις εισέρχεται στο App.
Η πρόγνωση περιλαμβάνει πληροφορίες για την θερμοκρασία, την υγρασία, την διεύθυνση ,ένταση ανέμου, και καιρικά φαινόμενα.Ο καιρός στην Ελλάδα για κάθε περιοχή και ημέρα αναλύεται ξεχωριστά και έχει την πρόβλεψη της θερμοκρασίας σε μια πόλη για 4 συγκεκριμένες ώρες τις ημέρας

 • ώρα 02:00
 • 08:00
 • 14:00
 • και 20:00

Επίσης, στη σελίδα αυτή του meteo.gr υπάρχει "Μεσοπρόθεσμη πρόγνωση καιρού  4-6 ημερών" όπου φαντάζομαι μειώνεται κάπως η ακρίβεια στην πρόγνωση καιρού.

Ένα καλό σημείο του meteo.gr είναι ότι αναφέρει την "αισθητή θερμοκρασία". Τι είναι η αισθητή θερμοκρασία; Είναι η θερμοκρασία όπως  την αισθανόμαστε. Πχ μπορεί το θερμόμετρο να λέει 0 °C αλλά να το αισθανόμαστε ως άνθρωποι -3 °C. Το σύμβολο °C είναι βαθμοί Κελσίου [Celsius ή αλλιώς centigrade]. Αν αναρωτιέστε πως πληκτρολογώ το °[βαθμοί] και άλλα σύμβολα, όπως ευρώ δείτε.

Υπάρχει επίσης στη Meteo.gr

 • Υγρασία
 • Διεύθυνση ανέμου και Ένταση
 • και τα Καιρικά φαινόμενα

meteo.gr: Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη για τριήμερο

Στα αριστερά, σε κάθε σελίδα του meteo.gr Υπάρχει menu που φαίνεται  ο καιρός στην Ελλάδα με κατά τόπους θερμοκρασίες σε Αθήνα, στο Νομό Θεσσαλονίκης, προγνώσεις θαλασσών, χειμερινοί προορισμοί, αρχαιολογικοί χώροι, οδικό δίκτυο. ο καιρός τώρα, ακτινοβολία UV κλπ.

Η υπηρεσία μελών υποστηρίζει την τροποποίηση της αρχικής σελίδας ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη.[customized settings]


Τo Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) είναι το αρχαιότερο ερευνητικό ίδρυμα της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Ιδρύθηκε με δωρεά του βορειοηπειρώτη τραπεζίτη Βαρώνου Γεωργίου Σίνα το 1842. Το πρώτο κτήριο του Αστεροσκοπείου, κατασκευάστηκε στο λόφο των Νυμφών, απέναντι από την Ακρόπολη.

Στο Εθνικό αστεροσκοπείο Αθηνών Πέντε Ερευνητικά Ινστιτούτα λειτουργούν σήμερα:

 1. Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης
 2. Ινστιτούτο Αστρονομίας και Αστροφυσικής
 3. Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
 4. Ινστιτούτο Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης
 5. Ινστιτούτο Αστροσωματιδιακής Φυσικής-Νέστωρ

Greece weather forecast from the National Observatory in English. Site URL meteo.gr: When you click a certain spot on the map at the site. Then click "english" button. Here for example is Athens weather forecast for 3 days