**Έχουμε περίπου 1000 τεχνολογικά άρθρα στο blog Sotostips -στα 10 χρόνια λειτουργίας, πολλά από αυτά ακόμη χρήσιμα**

Ωραίες εικόνες για χρονολόγιο Facebook (εικονες εξωφυλλου FB)!

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που προσφέρουν ωραίες εικόνες για χρονολόγιο Facebook.  Μάλιστα σε μερικές εκτός από έτοιμες φωτογραφίες χρονολογίου facebook υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας κολλάζ εξώφυλλο.Το εξώφυλλο είναι η μεγάλη εικόνα στην κορυφή του Χρονολογίου σας. Εχω γράψει για το τι είναι χρονολόγιο facebook και πως το αποκτούμε. Η φωτογραφία λοιπόν του εξωφύλλου πρέπει να έχει διαστάσεις 720 pixel 851x315px . Η φωτογραφία προφίλ είναι 180x180pixel.


Κανονικά, για να προσθέσω εξώφυλλο στο Χρονολόγio
  1. Πάω στο Χρονολόγο
  2. Πατώ +Προσθήκη εξωφύλλου
  3. Επιλέγω αν θα ανεβάσω νέα φωτογραφία ή θα χρησιμοποιήσω μια από τα άλμπουμ μου
Αν δε μας αρέσει περνάμε το ποντίκι πάνω από την εικόνα χρονολογίου και το αλλάζουμε. Δες  σελίδες βοήθειας Facebook Για εικόνες χρονολογίου και προφιλ

Στις ιστοσελίδες που ανέφερα πριν, συνήθως επιλέγετε μια εικόνα για χρονολόγιο(εξώφυλλο) που σας αρέσει και μια εφαρμογή ανεβάζει την φωτογραφία αυτή στο χρονολόγιο σας. Το θέμα είναι να εμπιστεύεστε την εφαρμογή και να έχετε τα μάτια ανοιχτά.

Προσωπικά έχω βάλει φωτογραφία που έχω τραβήξει ο ίδιος.

ΝΕΟ (2015): Φτιάξτε δικό σας ωραίο εξώφυλλο Facebook με λόγια ή χωρίς σε Canva.com

Ναι για το canva.com έχω γράψει. Προσφέρει τη δυνατότητα, ακόμη και δωρεάν ή με 1 δολλάριο ανά φωτογραφία ή το γραφικό (αν επιλέξεις μη δωρεάν δική τους, αν και έχουν πολλά δωρεάν και μπορεί να ανεβάσεις δική σου για επεξεργασία, προσθήκη λόγια γραφικα κλπ) να φτιάξεις και εξώφυλλα Facebook πολύ εύκολα. Έχει ας πούμε "το πατρόν" έτοιμο, εσύ απλός από τη στήλη με τα εργαλεία σέρνεις στο κανβά (το πρότυπο που δουλεύεις) εικόνες, φωτογραφίες, γραφικά, γραμματοσειρές και τις τροποποείς με μερικές κινήσεις. Δείτε το άρθρο μου και λέω να φτιάξω και ένα βίντεο για το θέμα στο κανάλι μου στο Youtube.

Βιντεο εξώφυλλα FacebookΑπό τη στιγμή που θα συνδεθείτε/φτιάξετε δωρεάν λογαριασμό στο Canva.com, το οποίο είναι έμπιστο site του Guy Kawasaki, θα κάνετε κλικ εκεί που λέει Facebook cover. Αυτά που όταν περάσεις το ποντίκι από πάνω γράφει free είναι δωρεάν. Δοκιμάστε το.Sites με ωραίες εικόνες για χρονολόγιο Facebook (εικονες εξωφυλλου)


MyFBCovers.com

Το MyFBCovers.com κατά δήλωση του το έχουν αναφέρει μεγάλα διαδικτυακά περιοδικά όπως Techcrunch Και CNET. Στο Facebook εμφανίζεται η Σελίδα τους να την έχουν κάνει Like μισό εκατομμύριο φορές.

Στην αριστερή στήλη cover categories υπάρχουν οι κατηγορίες εξωφύλλων Facebook όπως αυτοκίνητα, χιούμορ κλπ. Όταν περάσετε το ποντίκι πάνω από μια εικόνα για χρονολόγιο γράφει μake my facebook cover

FBProfileCovers

Το FBProfileCovers το έχουν κάνει Like 250000 άτομα. Πάλι οι κατηγορίες με εικόνες για χρονολόγιο είναι αριστερά. Υπάρχει και δυνατότητα για κολλάζ.

coverphotofinder.com, myprofilecover.com και άλλα

Το μεγαλύτερο τεχνολογικό περιοδικό στον κόσμο, το Μashable, τον Οκτώβριο του 2011 δοκίμασε λέει 5 ιστοσελίδες με φωτογραφίες για χρονολόγιο όπως οι παραπάνω μεταξύ αυτών το http://coverphotofinder.com και το http://myprofilecover.com/ που παρουσιάζει ενδιαφέρον διότι δεν υπάρχει εφαρμογή, απλώς κατεβάζετε τη φωτογραφία με το σωστό μέγεθος στον υπολογιστή κι από κει το ανεβάζεις στο Facebook.

Αυτά λοιπόν με τις εικόνες εξωφύλλου facebook σήμερα.Δείτε και