Ωραία Θέματα windows 7

Θέματα Windows 7 (themes), νέα και "παλιότερα", και πάντως δωρεάν και όμορφα, διαθέτει η Microsoft σε ιστοσελίδα της για κατέβασμα και γρήγορη εγκατάσταση. Αμέτρητα.


Rainbows Theme: ένα νέο θέμα Windows 7 από Microsoft
Rainbows Theme: ένα νέο θέμα Windows 7 από Microsoft


Σημείωση: Τα θέματα Windows 7 μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε Windows 7 Home Premium, Professional, Enterprise ή Ultimate εκδόσεις.

Τι είναι τα θέματα Windows 7


Τα θέματα windows 7 αλλάζουν μερικά ή όλα από τα
 • wallpaper ή αλλιώς ταπετσαρία ή desktop background
 • το χρώμα των παραθύρων στα Windows
 • τους ήχους του συστήματος σας(του υπολογιστή)
 • το screensaver
 • εικόνες desktop
 • δείκτες του ποντικιού
Ουσιαστικά, πρόκειται για τα νέα αρχεία που εμφανίστηκαν σε Windows7, τα .themepacks. Τα θέματα Windows 7 που μας έρχονται ως themepacks περιέχουν το καθένα και μερικές ταπετσαρίες(wallpapers) για την επιφάνεια εργασίας, οι οποίες αλλάζουν σε καθορισμένα διαστήματα τη φωτογραφία στην επιφάνεια εργασίας και αφορούν συγκεκριμένο θέμα, πχ καταρράκτες, ηλιοβασιλέματα, άγρια ζώα κλπ κλπ. Ένα desktop background slideshow ουσιαστικά. Περιέχουν και αρχεία .theme.

Πως αλλάζω θέματα Windows 7


Αφού εγκαταστήσουμε ένα θέμα Windows 7, μπορούμε, και φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό, να το τροποποιήσουμε, φέρουμε στα μέτρα μας κάπως αλλάζοντας
 1. ποιες από τις φωτογραφίες να εμφανίζονται
 2. το χρώμα των παραθύρων
 3. ήχους
 4. screen saver
Κάνουμε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας

personalize Windows 7
personalize Windows 7και κλικ personalize. Οπότε στο νέο παράθυρο στο οριζόντιο "μενού" υπάρχουν οι επιλογές που μόλις είπαμε και φυσικά όλα τα θέματα Windows 7 μας στον υπολογιστή.

τροποποιώντας ένα θέμα windows 7
τροποποιώντας ένα θέμα windows 7


Οπότε μετά τις αλλαγές που θα κάνουμε(πιθανά) σε ένα θέμα, αυτό εμφανίζεται ως "unsaved theme" μη αποθηκευμένο θέμα, στο χώρο που βλέπετε στην πάνω φώτο. Δεξί κλικ στο θέμα μας και αποθήκευση το με ένα όνομα που θα θυμάστε(πχ prasino-kataraktes). Επίσης με δεξί κλικ μπορούμε να σβήσουμε ένα θέμα που δεν μας αρέσει.Ιστότοπος Microsoft με πολλά θέματα Windows 7
Ιστότοπος Microsoft με πολλά θέματα Windows 7


Όπως βλέπετε, στην αριστερή στήλη υπάρχουν πολλές κατηγορίες θεμάτων Windows 7 όπως
 • Δημοφιλή θέματα
 • ζώα
 • ταινίες
 • φύση
 • δυναμικά θέματα
 • γιορτινά
 • κλπ
Τα δυναμικά θέματα Windows 7 είναι Themes που αντλούν φωτογραφίες από το internet(RSS). Είχαμε γράψει για ένα screensaver Της Google, εκεί όμως εμείς πληκτρολογούσαμε το θέμα και βλέπαμε μερικές εικόνες από εικόνες google, Στα δυναμικά θέματα windows 7 που συζητάμε, επιλέγετε μια κατηγορία και σας αλλάζει ταπετσαρίες για το θέμα αυτό.

"Κρυφά" θέματα Windows 7, στη κατηγορία χώρες, βρίσκονται στον υπολογιστή σας!


Αν δεν ξέρετε ήδη αυτό το κόλπο είναι καλό, 5 ωραία θέματα Windows 7.

Για πληκτρολογήστε:

C:\Windows\Globalization\MCT

στο κουτάκι αναζήτησης στο Έναρξη και πατήστε enter σίγουρα. Θα οδηγηθείτε σε ένα φάκελο που περιέχει αρχεία θεμάτων .theme και από 6 φωτογραφίες, πολύ ωραίες, για τις χώρες:
 1. Αυστραλία
 2. Καναδάς
 3. Ηνωμένο Βασίλειο
 4. Ηνωμένες Πολιτείες
 5. Νότιος Αφρική
Οπότε η επιλογή είναι δική σας. Ή μπαίνετε στο φάκελο χώρας, με τα αρχικά της αναφέρονται ως μέρος του ονόματος φακέλου, πχ ZA, και μετά εγκαθιστάτε το θέμα windows 7 από φάκελο theme και διπλό κλικ σε αρχείο .theme, ή αντιγράφετε τα 6 wallpapers και τα μεταφέρετε σε κατάλληλο φάκελο σας.

Φυσικά μπορείτε να ψάξετε για θέματα windows σε μηχανές αναζήτησης, αλλά προσοχή, μπορεί να είναι επικίνδυνο. Διαβάστε τι λέω στον πρώτο σύνδεσμο παρακάτω .Τσεκάρετε αυτά τα άρθρα μου: