Τι είναι το Chromium; Download για Windows 7.

Τι είναι το Chromium; Ο Chromium είναι ανοιχτού κώδικα περιηγητής και ο Google Chrome browser προέρχεται από τον Chromium. Σας δείχνω από που κατεβάζουμε(download) τον πιο πρόσφατο Chromium, ποιες οι διαφορές μεταξύ Chromium vs. Chrome.

Οι διαφορές Chromium και ChromeΟ Chromium στην εμφάνιση μοιάζει με τον Chrome
Ο Chromium μοιάζει με τον ChromeΠριν ξεκινήσουμε  να σας πω ότι κάνω το συγχρονισμό που προσφέρει ο Google Chrome και ισχύει και υπάρχει και στον Chromium, τουλάχιστον στον σύνδεσμο για Windows της "Softpedia" που δίνω παρακάτω.

Για παράδειγμα ο Chromium(download link 1 από Softpedia) που είναι ανοιχτού κώδικα, δεν πρέπει να έχει flash, εγώ έχω. Ούτε Adobe pdf reader Κι όμως με ένα about:plugins στη γραμμή διεύθυνσης βλέπω Adobe pdf και το Silverlight της Microsoft και τι iTunes starter της Apple κλπ. [Adobe PDF Plug-In For Firefox and Netscape 10.1.3]. Για να δουλέψει το Adobe pdf δεν πρεπει ταυτόχρονα να είναι ενεργοποιημένο το Docs PDF/PowerPoint Viewer (by Google). Αυτά πιθανά τα παίρνει από εγκατεστημένο Mozilla , αν έχουμε.

OK, το εικονίδιο του Chromium είναι μπλε, του άλλου πολύχρωμο :).

Αναφορά κρασαρίσματος στη Google ή αποστολή metrics χρήστη σε αυτή από Chromium; ΟΧΙ δεν υπάρχει καν δυνατότητα.

Ο Chromium ΔΕΝ έχει αυτόματη αναβάθμιση, θα τσεκάρετε κάθε τόσο με το χέρι από το site 1 ή 2.

Site 2 Chromium download, daily builds. Επίσημο αλλά για όσους ζουν έντονα. Δε κάνει για καθημερινή χρήση "κοινών θνητών".

Ο Chromium, κανονικά ως Open Source, υποστηρίζει μόνο Vorbis, Theora και WebM codecs για  HTML5. Ενώ το Google Chrome υποστηρίζει αυτές, καθώς και AAC και MP3 (και H264 ακόμη αν και έχει αποφασιστεί να το εγκαταλείψει).

Επίσης, ο Chromium δεν εγκαθίσταται, τον κατεβάζουμε σε φάκελο ζιπαρισμένο[σαν portable apps]. Τουλάχιστον στον σύνδεσμο 1 που έδωσα.

Πως έκανα απεγκατάσταση του Google Chrome

Του Chrome, στο μεταξύ, του κάνουμε καθαρή απεγκατάσταση με τη βοήθεια του Revo Uninstaller με προσοχή. Καλό είναι για να μην χάσουμε τα passwords, bookmarks, Ιστορικό, ανοιχτές καρτέλες κλπ να έχουμε ήδη κάνει από τις ρυθμίσεις Google Chrome ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ, οπότε τα στοιχεία αποθηκεύονται στον λογαριασμό μας Google(το google έχει διάφορα προιόντα, που μπαίνουμε με ένα password).

Το ζιπαρισμένο φάκελο Chromium τον αποσυμπιέζετε και έχετε στα χέρια ένα φάκελο που περιέχει το εικονίδιο Chromium(chrome.exe μπλε) και άλλα αρχεία. Τον τοποθετείται οπουδήποτε πχ στα έγγραφα μου και πηγαίνετε μέσα σε αυτόν. Δεξί κλικ στο chrome.exe και αποστολή στην επιφάνεια εργασίας.

Αν ποτε θέλετε να το σβήσετε to Chromium -και έχετε κάνει συγχρονισμό σε όλα για να μη χάσετε τίποτα-σβήνετε το φάκελο και το

C:\Users\user\AppData\Local\Chromium

φακελο,  στον υπολογιστή Windows 7.

 Σε XP:


"C:\documents and settings\user\Local Settings\Application Data\chromium"


όπου user το username σας